Dit is de enige Porsche 911 R in Rosso Corsa

Auteur: , 37 Reacties

Doe eens gek.

911 R

Met 991 geproduceerde exemplaren is de Porsche 911 R (rijtest) een exclusieve verschijning. De auto was in diverse kleuren leverbaar. Desnoods in combinatie met wat strepen om extra op te vallen. Bood de configurator geen uitkomst, dan kon je als klant uiteraard terecht bij Porsche Exclusive Manufaktur. Met dit personalisatieprogramma uit Zuffenhausen kun je samen met Porsche een kleurtje kiezen of verzinnen.

Het resultaat kan een unieke Porsche opleveren. Deze 911 R bijvoorbeeld. De eigenaar uit Zwitserland liet zijn gelimiteerde sportwagen in de kleur Rosso Corsa spuiten. Daarnaast werd gekozen voor een witte Porsche-sticker op de deur en witte velgen. Hoewel wijnrood op een 911 in mijn ogen geweldig is, heb ik over Rosso Corsa zo mijn twijfels. Op een Ferrari uiteraard een gepaste kleur, maar op een 911..?

Dit bijzondere verzoek heeft vermoedelijk een flinke bom duiten gekost. Zo kost de lak Phyton Green via Porsche Exclusive meer dan 82.000 euro. Ondanks zijn opvallende kleur is de Rosso Corsa 911 R (nog) niet onderworpen aan een uitgebreide fotosessie. Voor nu moeten we het stellen met deze Insta-pica, genomen door het account enginelifestyle in Gstaad, Zwitserland.37 reacties

Die achterlichten spreken wel van een compleet gebrek aan smaak zeg, mijn hemel.
@TimoBac: 2004 belde, ze willen hun lexuslook terug….
Witte achterlichten.Doe eens normaal.
Heeft er al iemand iets over de achterlichten gezegd??
Witte achterlichten? Man man man
Wat is de achterlichtende gedachte van deze negatieve reacties?
Ik weet niet wat de achterlichtende gedachte was, maar damn..
Witte velgen + witte achterlichten, dat is gewoon bah!
Ik vind het wel dope.
Alle mensen die hier huilies doen over die achterlichten willen zeker ook oranje knipperlichten op hun waggi?
Shit is gewoon OEM toch? Dus laat die man lekker met z’n aparte swag stylo. Big up!!
En witte velgen staan wel speedy gonzalez vind ik.
@e36thuglife: precies hij onderscheidt zich gewoon.
@e36thuglife: Praat jij echt zo? Of doe je alsof?
@exotic: Ik weet niet wat erger is
@exotic: ik denk echt vandaar zn nickname, het enige waar ik me in kan vinden is E36.
Iedereen valt over die witte achterlichten. Maar ik vind deze tint rood totaal niet staan op een 911. Metallic vind ik dan een stuk mooier.
Halfdords tunning.
T rood is me wat te vel. En de achterlichten staan totaal niet
Achter ligt een heerlijke atmosferische 4 liter 6-cilinder boxermotor, daar hoor ik niemand over. Is dan ook het enige mooie aan deze 911R…
Ik vind ‘m erg tof, ja – op de achterlichten na. Kleur is prima, past goed met die witte details
De kleur: top. De achterlichten: flop
Het is niet de mooiste kleur voor een 911R, maar het is wel bijzonder. Goed voor de restwaarde denk ik in vergelijking met andere 911R’s.
Ik vind de kleur niet eens verkeerd! Weer eens wat anders.
Doe mij maar een Opel Corsa
Ik zou hem ook met witte achterlichten bestellen, en met gele koplamp glazen. FTW.
Ik vind dit dus echt perfect. Sowieso tof dat het wat anders is dan normaal
Los van de velgen en achterlichten vind ik vooral het stukje zwarte plastic op de motorkap met deze kleurstelling erg goedkoop staan.
Ik vind helemaal mooi
Kleur goed, velgen goed, stickers goed en die Lexus stijl achterlichten waren natuurlijk nooit goed. Ik durf wel een verklaring van bezwaar te geven.
Zwitzerse vlag op wielen.

Moet je in NL proberen, word je direct afgeschilderd APS racist door de beroeps-boe-roepers…
@awesome: precies! Als wij allemaal in oranje autos willen rijden, gun de zwitsers dan ook een pleziertje in hun nationale kleuren :-)
Als niemand dit iets vind ik heb vast wel plek in mn straat.
Tja, als je het kan betalen, waarom niet? Maar smaak is niet te koop, zoveel is wel weer duidelijk. Voor wat dit gekost heeft moet een Singer ook mogelijk zijn!
Dit is dan ook de eerste 911R die ik niet mooi vind.
Vik vind hem wel bijzonder, je hebt zeker iets aparts!
82.000 euro voor een kleurtje?

Voor 82.000 euro trek ik eender welke nieuwe auto helemaal kaal, incluus interieur, motor, remleidingen, clipjes: ├ílles. Spuit ‘m van binnen en van buiten in elke gewenste kleur, en schroef ‘m weer helemaal weer in elkaar.
Dan houd ik, na aftrek van m’n loon & onkosten nog genoeg geld over voor een nieuw stadsautotje, een fiets, een vrieskist en elke vrijdag avond een thuis bezorgde pizza gedurende een jaar.

En dan vraagt Porsche het voor het aanbrengen van een ander dan standaard kleurtje, terwijl ze over een vol automatische lakstraat beschikken, en de auto waarschijnlijk niet eens volledig spuiten (motorruim krijgt maar een klein beetje spray mee wellicht?).

Ach ja. Wie het breed heeft,…. geeft z’n geld uit aan debiele dingen? ( Porsche zou wel gek zijn het niet aan te bieden, want blijkbaar verkoopt ’t ook nog!)
Iets met achterlichten….
Ode aan de 1970 Le Mans winnaar? Zelfde kleurstelling. Overigens, kom net uit Zwitserland via Lugano, meer Porsches gezien dan wel ander merk ook… en het verveelde niet!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).