Dit is de hoogste Porsche dealer ter wereld

Auteur: , 18 Reacties

Wel even een winterjas aantrekken.

Bovenop een berg heb je vrij weinig aan een Porsche 718 of 911. De kwaliteiten van een Cayenne komen beter van pas en dat is precies wat het merk wil duidelijk maken met deze tijdelijke dealer.

Deze nieuwe Porsche pop-up store is te vinden in de bergen van Val d’Isère. Dat is in de Franse Alpen. Porsche focust op wintersporters, want de dealer is te vinden op maar liefst 2.300 meter hoogte. De nieuwe Cayenne kan hier tot halverwege april worden bewonderd. Bezoekers kunnen proefritten boeken en een Product Genius is aanwezig om persoonlijk advies te geven.

De Cayenne is in een kristallen omhulsel geplaatst. Dit is gedaan omdat de weersomstandigheden bovenop de berg vrij extreem kunnen zijn. Porsche zegt dat het bouwwerk al windstoten van 170 km/u heeft moeten doorstaan. Bovendien is het zo’n -25 graden Celsius op de berg. De Crystal Dome, zoals het merk het bouwwerk noemt, weegt meer dan drie ton en werd met hulp van een helikopter bovenop de berg geplaatst.

Naast de dealer bovenop de berg, organiseert Porsche activiteiten in de buurt van Val d’Isère. Er is een zogenaamde ‘Fun Zone’ waar bezoekers onder meer een bergafwaartse route kunnen rijden. Tevens is er een off-road obstakel koers waar men met een Cayenne in de sneeuw kan rijden.18 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Bovenop de rots, precies zoals de echte alpha male het wil zien.
Beetje zoals Audi al jaren doet met hun Driving Experience in de bergen. In Kitzbühel stond ik op de laatste dag van de wintersport te wachten tot mijn lief het parkeerkaartje had afgerekend en ondertussen stond ik bij de selectie Audi Sport modellen te kijken (Kitzbühel is blijkbaar Home of Quattro). Toen kwam er een bevallige jongedame aan me vragen of ik misschien een proefrit in een RS5 wilde maken. JA! Vraag dat ff een week eerder! 😕 Volgende keer iets meer opletten Gulli!
@gulli: dan zeg je toch “jawohl!” tegen de Quattro dame en “wacht maar effe in de auto schatje” tegen je eigen dame
@porker: had ik kunnen doen, maar ik was zelf degene die de hele ochtend al de boel had lopen opjagen omdat ik niet te laat langs München wilde rijden :D
@Gulli: Kan jou het schelen, gewoon laten wachten.
@gulli: Åre is ieder jaar ook Home of Quattro
@larsyboy1997: met Quattro voel je je natuurlijk overal thuis!

*belt Audi voor de credits
Je moet toch wat, als je een auto die niet bijzonder mooi is, maar wel een berg geld kost, onder de aandacht wilt brengen.
@thomassnelweg: Daarom worden er zo weinig van verkocht. Porsche is radeloos.
Porsche heeft ook een dealer in Bogota, Colombia en die stad ligt op 2650 meter boven zeeniveau… 😅
@dizono: of anders die van Quito op 2850 meter.
@imaginenl: dat dus
In Ischgl staan al heel wat jaren ook Porsches in een glazen box op de piste. Elk jaar een ander model.
Valt dit nog mee vergeleken met de hoogstgelegen Tesla dealer ;)
En wat is de “meer” waarde?
@bmwfreak038: euro of 5
Die fun zone klinkt wel goed.
Mooie showroom daar bovenop die Apenrots. Jammer dat die Porsche zo lelijk hok is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).