Dit is de meest exclusieve optie van de Ford GT

Auteur: , 18 Reacties

Ford geeft de GT-eigenaren uit eigen stal een mooie bonus.

Raj Nair's Ford GT met Victory Scheme

Vorig jaar werkten er ruim 200.000 mensen voor Ford, maar het grootste gedeelte daarvan kan zich (uiteraard) bij lange na geen Ford GT veroorloven. Zij die het wel kunnen, lopen tegen een volgend obstakel aan. Om een Ford GT aan te mogen schaffen hanteerde Ford namelijk een bijzondere selectieprocedure, waarbij geïnteresseerden zich allereerst moesten aanmelden alvorens ze hem mochten kopen. Daarbij komt dat lang niet alle aanmeldingen werden geaccepteerd. Zij die de procedure op wat voor manier dan ook wél wisten te doorstaan, mochten er vervolgens eentje aanschaffen.

Ford heeft zelf de gelukkige individuen gekozen die een Ford GT mogen aanschaffen en daarom is een select groepje uit vele sectoren binnenkort een bijzondere auto rijker. Jay Leno, om maar eens iemand te noemen. Ook bazen van relatief kleine autobouwers zoals Jack Roush en John Hennessey kregen toegang. NASCAR coureur Joey Logano, YouTuber Tim Burton (beter bekend als Shmee150), gamedeveloper Alan Hartman (ontwikkelaar van Forza Motorsport die nauw samenwerkte met het GT project) en zelfs de CEO van McLaren Technology Group (Zak Brown), ze staan allemaal op de lijst om een exemplaar van de Ford GT te kunnen kopen. Naast deze waslijst van bekende personen zitten er ook een paar gelukkigen tussen de eerdergenoemde Ford-medewerkers. Die krijgen de kans om hun GT extra speciaal te maken.

Elke Ford-GT-invitee kreeg een doos met daarin een paar “samples”, van bijvoorbeeld de kleuren, velgen en accessoires die ze kunnen kiezen voor hun GT. Medewerkers van Ford zelf kregen een extraatje: de Victory Scheme.

De Ford GT mag dan nu pas op de straat verschijnen, op de 24 uur-races van Le Mans en Daytona maken GTE-versies van de GT furore. Sterker nog, ze hebben al een aantal zeges mogen binnenslepen. Om dat te vieren heeft Ford voor hun medewerkers de livery van de GTE nagemaakt op de GT’s die door Ford’s eigen team besteld worden. De CEO van Ford North America (Raj Nair) heeft de Victory Scheme aangevinkt en zijn exemplaar is klaar voor de weg.

Er worden al meerdere GT’s afgeleverd aan klanten, dus het zal een kwestie van tijd zijn voordat er vele uitvoeringen van de GT te zien zijn. In ieder geval blijft de hype rondom de auto zo bestaan. Slim gedaan, Ford.18 reacties

Eerste wat bij mij nu opkomt.. wel de juiste koppakking?
Begrijp me niet verkeerd vind mijn RS echt een fijne auto maar vind Ford toch wel een beetje een prutsbefrijf met de afhandeling of moet ik zeggen Geen afhandeling van een defect..
@focusrs1: welkom in de echte wereld
@991gt3rs: je opmerking raakt kant nog wal
@focusrs1: eerste wat bij mij opkwam…. waar was Sven in godsnaam mee bezig.
Dus om de medewerkers te belonen mag de baas in een hip bestickerde versie rondrijden? Ik snap de bonus niet helemaal geloof ik
Nou joepie, mag je de verreweg lelijkste livery aanschaffen… Wie bij Fors heeft er ook daadwerkelijk een gekocht dan?
@trustmeiamanengineer: zoals in het artikel gezegd, Raj Nair, de CEO van Ford NA.
@720s: Jup, dat is er een, of dus de enige?
@trustmeiamanengineer: de rest is (nog) niet duidelijk ;)
@720s: dat zal dus niemand zijn :’)
@trustmeiamanengineer: sowieso geen van de medewerkers die hem ook daadwerkelijk in elkaar geschroefd heefr..
Dit is best wel een dikke sticker
Ik vind het een afschuwelijk lelijke livery, maar toch zou ik hem aanvinken. Denk dat het behoorlijk goed is voor de doorverkoopwaarde over heel wat jaartjes. Hoeveel medewerkers kunnen nou zo’n ding kopen en kiezen dan ook de livery? Denk dat het dus een behoorlijk zeldzaam exemplaar zal worden. En het feit dat het ook nog een livery is die je succesvol terugziet in de races maakt het alleen nog maar meer waardevol.
@jollydodo: En daarom die paar jaar dat je er zelf (een paar meter) in zou rijden tegen een foeilelijk ding aankijken? Zonde.
@trustmeiamanengineer: als je erin zit, zie je er toch weinig van…?
Schitterende livery op een fantastische auto. I take my hat off!
Ik dacht 1 seconde dat ik een furarie zag op de plaatje.
Lijn heeft wel wat weg van een F430 onder deze hoek en in deze kleuren.
Het is een kek kleurtje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).