Dit is de nieuwe fiets van Lewis Hamilton

Auteur: , 21 Reacties

Twee wielen, vier wielen; het maakt die vent niks uit.

Zoals je waarschijnlijk weet heeft Lewis Hamilton innige banden met MV Agusta: een Italiaanse motorfabrikant met een roemruchte historie. MV bouwt motoren die er niet alleen bijzonder goed uit zien, maar die ook nog eens bijzonder snel zijn.

In tegenstelling tot rivaal Ducati bouwt MV Agusta vooral vier- en driecilinders, waar Ducati weer bekendstaat om z’n tweecilinders in L-vorm: een V waarbij één der cilinders horizontaal ligt en de andere rechtop staat. Ducati stapt binnenkort echter over naar een V4-configuratie voor de serieuze sportmotoren om zo weer een gooi te kunnen doen naar het World Superbike kampioenschap, waar viercilinders momenteel domineren (Kawasaki).

Hamilton

Terug naar Hamilton. Ter ere van de stercoureur hebben de Italianen een speciale F4 RC opgetuigd die luistert naar de naam F4LH44. De verschillen met de gewone F4 zijn vooral optisch. Zo is de kuip gespoten in candy apple red, vind je veel carbon onderdelen op de motor en zijn de meeste details (zoals de dure Öhlins USD NIX 30 veerpoten) zwart gemaakt.

Verder werd het vermogen softewarematig opgekrikt naar 212 pk (was 205 pk) en vind je her en der het LH44-logo op de motor. Quanta kosta? Een hoop! Verwacht dat de F4LH44 rond de 50.000 euro kost, er worden er 44 van gebouwd.21 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Wat is dat Candy Apple Red toch een heerlijke kleur! Ik snap goed dat Lewis z’n vliegtuig, Shelby Mustang, een gedeelte van z’n helm en nu ook deze motor in die kleur heeft uitgevoerd.
@edge: en vergeet dit fantastische bijenjasje niet! Erg handig als je niet al te groot bent dan kun je goedkoop shoppen in de genderneutrale kinderkledingafdeling van de H&M.
Hoeveel olie verstookt ie in quali mode?
Mooiere motoren maken dan Ducati, dat is een beste prestatie. Jammer dat het niet enorm goed gaat met het merk volgens mij.
Dat is een hele mooie uitgevoerde motor. Heel fraai model en de kleuren staan hem ook erg goed.
Overigens een leuk toeval: Het is geen geheim dat Ayrton Senna het grote voorbeeld van Lewis Hamilton is en dat hij de prestaties van Senna probeert te emuleren. Drie keer raden wie back the day ook limited edition MV Agusta F4 had: http://www.motorcyclespecs.co.za/Gallery%20%20A/MV%20Agusta%20F4%201000%20Senna%20%20%205.jpg
@Edge: saillant detail! Leuk ook dat een “halfgod” als Ham ook nog zijn helden heeft, en zichzelf niet het allerbeste dat de wereld is overkomen waant
@Edge: Toen die editie van de F4 uitkwam was Ayrton al acht jaar niet meer levend. Was puur gebouwd om geld in te zamelen voor het goede doel dat hij ooit had opgezet, het Instituto Ayrton Senna.

Neemt niet weg dat het een interessante overeenkomst is. :-)
@Edge: er was ook al een 996 Senna, nog veel.mooier wat mij betreft. Deze F4 vind ik maar niks.
Best wel een hele mooie brommer hoor! Maar voor mij graag in een iets subtielere kleurstelling, en een cilinder minder.
@trustmeiamanengineer: ik heb nu een 3-pitter en had voorheen een V4, maar die laatste had toch wel karakter hoor.
Niet vergeten dat Merc een aandeel heeft in MV Agusta, helpt vast mee om die innige banden aan te houden.
@gulli: Fake News! Blijkbaar inmiddels niet meer; https://www.motoring.com.au/mercedes-amg-sells-stake-in-mv-agusta-108145/

Maar vanuit het verleden zijn er vast nog wel wat connecties.
Alleen als het jasje er ook bij zit.
Leuk leuk leuk. Slim van MV Agusta marketingwise.
Maar 1 ding: waar zijn de spiegels? Heeft LH44 natuurlijk niet nodig, maar die andere 49 dan?
@db86: 43?
@kareljansen: juist, rekenen was nooit m’n sterkste vak. 44-1……
Ze hebben het allemaal, maar eigenlijk is zo’n opgelegde benzinetank maar een rare lelijke bochel op een motorfiets.
Mooie motor. Het is niet de eerste Lewis Hamilton versie van MV. Die enkele uitlaat is overigens wel afschuwelijk lelijk.
@mynameisjeroen: mv onwaardig zelfs wat mij betreft!
Hij gaat zelfs rond de 70k kosten…. Die 212 pk is met de enkele (niet straatlegale) uitlaat. Met de normale 4 pijpjes onder de zitting krijg je ‘slechts’ 205 pk, je kan dus voor mooi kiezen maar dan wordt hij wel traag ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).