Dit is de nieuwe Kia Stonic

Auteur: , 16 Reacties

Nu nog een schets, later dit jaar al bij de dealer.

Het Zuid-Koreaanse Kia heeft de naam bekendgemaakt van een nieuwe crossover in het B-segment. De hoge vierwieler luistert naar de naam Stonic. Volgens Kia zijn er twee verschillende begrippen samengevat: Speedy en Tonic. Stonic staat voor verfrissing en wendbaarheid, aldus Kia. De gemiddelde consument ziet hier gewoon de zoveelste crossover in het B-segment en daar is weinig verfrissends aan.

We moeten het nu nog doen met enkele schetsen, maar daar komt later dit jaar verandering in. De Stonic beleeft zijn debuut op de IAA in Frankfurt en de crossover zal in het najaar van 2017 bij de dealer staan. Het uiterlijk lijkt op een mix van de Sportage en de Sorento, inclusief een bescheiden tiger-nose grill.

Op het gebied van motoriseringen is nog niets bekendgemaakt. Ook andere specs zijn nog geheim. De Kia Stonic moet gaan concurreren met auto’s als de Renault Captur, Peugeot 2008 en de Nissan Juke.16 reacties

Leuke concept dinkytoy, het echte model zal er weinig van weghebben. Waarom denken automerken toch altijd weg te komen met dit soort “teasers”? Nou ja, Kia is Cool tegenwoordig dus het zal wel prima het straatbeeld opvullen straks. Cross-overs, laten we nog een hoge auto maken met ruimte voor een damestasje. Verder heb ik er wel zin in hoor vandaag. Ik start zo de E39 540i en dan schijnt de zon!
De achterwielen staan er een beetje ‘typisch’ onder. Hopelijk zetten ze die nog even recht bij het productiemodel.
gh via Android app
De vervanger van de Venga dus. Zal er uiteindelijk heus niet zo sportief uitzien. Zowel, dan een kek apparaat! Hooguit met een GT-line model zoals nu bij de nieuwe Picanto en Rio. Motoren waarschijnlijk de bekende 1.0 T-gdi?
@gh: Gewoon de Kia-versie van de Hyundai Kona, en daarvan is bekend hoe hij er uit ziet. Neus is anders, meer niet.
Ik hoop dat bij het productiemodel de 38inch wielen gehandhaafd blijven.
De wielen zijn uitwisselbaar met het voorwiel van de hoge bi.
via Android app
Als ze dit nou als een normale, sportieve coupé in de markt zetten zonder te verhogen, dan zeg ik ja. Achterkant heeft wel een ietsiepietsie iets van een Scirocco. Maar hou nou eens op op met die Crossovertrend beste fabrikanten.
via Android app
@autodrop: want? Het verkoopt en er is markt voor.
via Android app
@stfu: het ziet er niet uit, is mijn bescheiden mening.
Denk dat van de meeste serieuze automerken, de Koreanen het beste zijn in het mixen van designkenmerken van anderen. Vind ze nooit bijster origineel iig.
via Android app
@drdre1: daardoor verkopen ze wel.
@stfu: eenheidsworsten, stfu, voor de Lemmings! ;-)
via Android app
Tja leuk. Je kan wat details zien maar verder totaal nietszeggende tekening.
Altijd goed om te weten bij welke auto’s je extra op moet letten. Tegenwoordig zijn het brandschone crossovers van niet premium merken. 70 op een plattelandsweg waar je 80 mag omdat die grijze lul toch geen haast heeft. Afremmen voor de meest flauwe bochtjes in de weg want stel je toch voor dat je omver gevallen wc rol op de hoedenplank van links naar rechts rolt. Drie seconden stil staan voor een lege rotonde omdat de hersenen zo traag zijn dat ze niet eerder kunnen zien of die vrij is of niet (duurt het ook drie seconden voordat ze gaan remmen voor een overstekend kind?).

Soms kunnen dit soort auto’s best geinig zijn. Maar de gemiddelde rijstijl van de gemiddelde koper doet me dit soort dingen echt haten.
Nevs (ex-Saab) belde… of ze hun conceptstudie terug mogen hebben
http://static.autoblog.nl/images/wp2015/divers/saabs-groot-nevs.jpg
@willemb: Die bijgewerkte Opel-prentjes lijken helemaal niet op bovenstaande Kia…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).