Dit is de snelste gepantserde auto ter wereld

Auteur: , 54 Reacties

Aldus de makers van snelle auto's én gepantserde auto's.

Gepantserde auto’s zijn voor een hele specifieke doelgroep bijzonder handig. Sterker nog, ze zijn noodzakelijk. Enerzijds om zichzelf te beschermen tegen terroristen of leden van het boevengilde, anderzijds omdat ze onderdeel zijn van een terroristische organisatie en lid zijn van het boevengilde.

In veel gevallen kun je in een gepantserde auto, na een aanslag met vuurwapens, gewoon doorrijden. Daarmee wordt de overlevingskans enorm vergroot. Gepantserde auto’s worden vaak op basis gemaakt van grote sedans zoals de Audi A8, BMW 7 Serie en veruit de populairste optie: de Mercedes-Benz S-Klasse. Ben je jong en zitten er mensen achter je aan, wil je wellicht iets dat er wat vlotter uitziet.

AddArmor APR Audi RS7 Sportback (C7) '19

De kans is dan groot dat je ook wil dat je gepantserde auto ook daadwerkelijk vlotter is. Twee Amerikaanse bedrijven, AddArmor en APR, hebben gewerkt aan deze Audi RS7. Om de auto relatief licht te houden is er gekozen voor een weefsel van polycarbonaat. Volgens AddArmor is dit 10 keer sterker dan staal, maar ook nog eens 60 procent lichter. In totaal weegt de bepantsering op deze Audi niet meer dan 200 kilogram. Daarmee zijn de inzittenden beschermt op niveau ‘B4’, zoals handwapens. Om een Apocalypse te overleven, heb je zwaarder geschut nodig.

AddArmor APR Audi RS7 Sportback (C7) '19

Verder is deze RS7 voorzien van een arsenaal aan gadgets om weg te komen van het kwaadwillende rapaille. Denk aan een ‘sonisch’ geluidskanon, rookgordijn en pepperspray. Verder kent de auto specifieke opties als enorm sterke projectielampen en natuurlijk de verplichte runflat-banden. Oh, mocht kwaadwillend tuig besluiten om je deur handmatig open te doen, worden ze voorzin van een elektroshock op het moment dat ze de handgrepen aanraken.

AddArmor APR Audi RS7 Sportback (C7) '19

Normaal gesproken zijn gepantserde auto’s aanzienlijk langzamer dan standaard. In dit geval niet. De (hoog aangeschreven) Amerikaanse Audi-tuner APR heeft zich namelijk bezig gehouden met de techniek. Het resultaat is een ‘APR Plus Stage II’-pakket, warme het vermogen van 560 pk naar 760 pk stijgt. Het koppel gaat van een bescheiden 650 Nm naar een onbescheiden 1.085 Nm. De sprint van 0-96 km/u is geklaard in slechts 2,9 seconden de topsnelheid van dit gevaarte is 325 km/u. Dat is veel sneller dan deze kogelvrije Tesla.54 reacties

Handig voor een plofkraak, heeft de politie nog meer moeite😜
@hokeej: u zit in de business?
Interessant pakketje voor als je weinig vrienen hebt maar deels waardeloos in ons apenbelgenlandje, raak je een crimineel aan ben je zelf de pineut. Zelf al eens meegemaakt toen ik me verdedigde tegen een dronken agressieve man die me aanviel… ik had hem bewusteloos geslagen en dat beviel de politie niet, de persoon in kwestie heeft ook klacht ingediend. De wereld op zijn kop :s
@volvo_440_turbo: correctie, vrienden…
@volvo_440_turbo: Ja jeetje, wat raar dat de politie je even meeneemt nadat je iemand neer hebt geslagen, zij moeten de context natuurlijk altijd weten!
@basv: En dan nog wetende dat de man blijkbaar bekend stond bij de politie om het nodeloos lastig vallen van mensen. Ik ben pas terug beginnen slaan na enkele minuten en na vele uithalen van de man om mijn vriendin en de buurvrouw te beschermen. Zelfs met getuigen heeft de politie het gecategoriseerd als wederzijdse slagen en verwondingen. De betreffende agenden zullen waarschijnlijk linkse softies geweest zijn…
@Volvo_440_turbo: of ze hebben gekeken naar de feiten en de wet. Ik weet niet hoe in België de regels zijn, maar in Nederland mag je jezelf en je bezittingen beschermen met gepast geweld. Zolan je maar kunt aantonen dat er sprake was van noodweer.
@sirprize: Ja, met de nadruk op ‘gepast’. Door blijven rammen tot iemand niet meer beweegt, wordt over het algemeen niet meer als ‘gepast’ gezien.
@Volvo_440_turbo: https://nl.wikipedia.org/wiki/Noodweer_(juridisch)in België mag je jezelf ook gewoon verdedigen. Dus vind het een vreemd verhaal.
@sirprize: https://nl.wikipedia.org/wiki/Noodweer_(juridisch) excuses voor de typo in de URL. Waar blijft die edit-knop?
@sirprize: Ik vond ook vreemd, de politie zei dat ze het zo noteerde omdat ik verklaarde dat ik teruggeslagen had. Maja, ik had geen keuze, weglopen kon ik niet, we stonden letterlijk tegen een muur… zaak is gelukkig uiteindelijk geseponeerd. Ik weet dat je als politie-agent onpartijdig moet zijn maar als getuigen verklaren dat de andere eerst aanviel en de man staat bekend bij hen voor zo’n zaken, dan moet er toch een belletje gaan rinkelen? Maar bon, politie-agenten zijn hier niet altijd van de slimsten. Er waren ooit tijden dat je amper hoefde te kunnen lezen en schrijven om deze job te krijgen, het niveau is ondertussen een heel klein beetje naar omhoog geschroefd. Een maat die als politie-agent werkte vertrouwde me ooit toe dat hij deze job deed omdat hij simpelweg niet slim genoeg is voor iets anders…
@Volvo_440_turbo: dat is in Nederland niet anders hoor. Als je gaat slaan neemt de politie je mee. Gelukkig luistert een rechter wel naar getuigen en ander bewijs, maar dan heb je dus wel alle ellende van opgepakt worden en de rechtszaak.

Bij mijn zwager heeft het anderhalf jaar geduurd omdat de tegenpartij telkens verder ging. Terwijl het bewijs dat het zelfverdediging was gewoon waterdicht was (tegenpartij had hersenschade, maar het was slechts 1 klap geweest). Uiteindelijk vrijspraak, maar wel pas na een hoop ellende.
@lekbak: bij mij is degene die me aanviel afgevoerd geweest, ik heb hem maar enkele keren geraakt maar wel op de goeie plaats anders was ik eraan geweest denk ik, zijn hoofd was nogal gezwollen dag erna hoorde ik. Gelukkig dat ik goed mikte want de man was vele sterker en zwaarder dan mij en nog eens dronken dus, die voelen niets als je er op klopt…
@Volvo_440_turbo: vervelende mensen de moeder beuken, altijd plus 1
@volvo_440_turbo: erg gek dat je iemand niet bewusteloos mag slaan. Dat mag ongetwijfeld wel in Somalië.
@volvo_440_turbo: volgende keer niet zo hard slaan, eventueel even in de wurggreep (halsslagaders, 3-5s) zodat ie eventjes een dutje doet, heb je even tijd om hem vast te binden tot ie weer bijkomt. Ja makkelijk praten achteraf, héél gemakkelijk, maar oprechte tip voor de volgende keer. Zelf ooit de autosleutels afgepakt van een dronkaard die na een ongeval probeerde weg te rijden, kwam hij me achterna met een mes. Gelukkig kon ik sneller lopen dan hem… ben blij dat het niet tot een handgemeen kwam zoals bij jou. Verder goed gedaan en succes met de afhandeling.
@Onehp: maar wat is hard slaan? Als je nooit slaat weet je dat niet. En als je in moet grijpen om jezelf (of iemand anders) te verdedigen heb je niet altijd tijd om te vergaderen hoe dat het best te doen.
@lekbak: tuurlijk*. Nu heeft ie wat ervaring voor de ‘volgende’ keer, mentale voorbereiding doet ook veel :)
De meeste mensen hebben geen idee hoe te reageren in de meeste niet-dagelijkse omstandigheden, wat redeneren achteraf doet geen kwaad. Alles van een platte band met de auto, tot deze toestanden…

* schrijnend voorbeeld. De broer van een kennis gaf zo iemand een klap in een zatte bui, blijkt dat mensen fragieler zijn dan in de film, en die andere is paar dagen later gestorven. Daar heeft ie een handvol jaren hard over mogen nadenken…
@Onehp: mijn zwager heeft iemand hersenschade geslagen omdat die bezig was mijn zus te verkrachten. Slechts 1 klap en alles staat op film. Heeft lang geduurd en veel geld gekost, maar hij is keer op keer vrijgesproken.
@lekbak: wat een verhaal. Ik hoop dat de gerechtskosten door de verliezende partij betaald worden? Uiteindelijk?

Hopelijk leest er iemand mee die daardoor later niet dezelfde fouten maakt…
@Onehp: kosten zijn slechts beperkt vergoed. Mijn ouders hebben alles betaald en die eten daar gelukkig geen brood minder om. Maar het blijft vervelend.
@lekbak: sterkte… onze buur heeft zich ooit proberen te vergrijpen aan mij zus, gelukkig is ze heel wispelturig… omdat de man een oorlogsheld was werd het doodgezwegen dat hij een pedo was. Hebben ze me pas verteld als ik volwassen was, zo groot was de schaamte.
@Volvo_440_turbo: het staat er een beetje ongelukkig lees ik nu, maar mijn zwager was nog optijd. Soort van dan, het was nog “slechts” aanranding. Neemt niet weg dat zoiets grote impact heeft op iedereen. Ik kan me nauwelijks voorstellen hoe jij je gevoeld moet hebben toen je het hoorde. Een pedo is nog van hele andere orde dan een dronken viespeuk, en dan nog op de buurt ook…
@onehp: da’s ook een sterk verhaal…ik heb ooit wat zelfverdedigingslessen gevolgd maar dat moment vergeet je alles hoor… die slagen die hij op mijn ribben gaf waren bijzonder pijnlijk, mijn hoofd kon ik gelukkig vrijwaren, de man in kwestie heeft wegens andere feiten levenslang rijverbod hoorde ik van zijn neef. Het bizarre hier is, als hij nuchter is, is hij de liefste man dat je je kan indenken, eens dronken is het miserie…
@volvo_440_turbo: don’t drink and… just don’t drink zou het beste advies zijn voor velen…
2,9 seconden 0-100 in een gepantserde auto, dat is wel idioot snel! Moeten de boeven natuurlijk niet op je banden mikken, en je moet met die platte bandjes ook niet te hard over een stoepje gaan, dan pakken ze je als nog.
@dutchdriftking: iets met run flat banden
@flashevan:

Run flat lijkt me onnodig. Deze bandjes zijn al zo plat, lijkt wel een laagje rubber op een veel te grote velg.
Mag je zoiets in NL hebben als particulier? Wel super dik zoiets zeg.
@yzord: nee alleen als je superpowers hebt verkregen via het kvk, dan ruikt je poep ook ineens anderzzZ
@yzord: lijkt me dat handgrepen die onder spanning staan niet door de beugel kunnen
@vdue: ik denk dat die pepperspray kanon ook niet mag van de skotoe
@e36thuglife: die vervang ik wel
door smurfenverf 👍
Wil ‘m eerst wel een rondje ring zien doen waarbij het publiek gericht mag schieten.
@snorrie: Bochten vindt ie niet leuk denk ik.
@fanboy: bochten vindt een Audi sowieso niet leuk!
@snorrie: ja en dat ie dan de publiek neer knalt met ze pepperspray kanon dan word het echt grappig
Hartstikke handig hoor! Maar wedden dat dit niet verkoopt
@mats106rallye: Onderschat de markt in bijvoorbeeld Rusland en America niet.
@mats106rallye: zuid Afrika
@boomhauwer: Zuid-Aamerika kunnen ze ook wat van en zijn er genoeg met veel $$$ om dit te kunnen betalen…
Ik kan me geen andere doelgroep dan criminelen bedenken voor deze auto. Dan geef je als eigenaar van dit voertuig ook meteen aan waartoe je behoort. Handig.
Olie bijvullen wordt spannend tijdens een achtervolging. Living on the edge. 😜😺😛
@monsieurleloure: Franse flauwe grapjes die niet aanslaan??? Kinderlijk.
@dijan: neem het niet zo serieus kerel. Het is maar een automerkje.
@dijan: ik dacht al: waar ben je!
Ik denk dat een extra reservoirtje olie bij deze olieboot wel extra beveiliging is.
Je zult tijdens een achtervolging maar zonder olie staan🤦🏻‍♂️
@monsieurleloure: schitterend 👌🏻
Zou hem dan wel in het grijs doen, kleinere normale velgen, geen stickers, debadge, zwarte klauwen, en hopsakee, de kans dat ze jou eruit pikken in het verkeer is pakweg 100x lager … verondersteld dat je geen specifiek doelwit bent, maar zelfs dan ook zal het wat helpen…
Helaas vergeten deze bedrijven vaak om alle electronica, benodigd om een moderne auto mobiel te laten zijn, af te schermen. De term Sitting Duck komt bovendrijven.
@iphonistvongates: bedoel je dan dat gans de auto kogelwerend moet zijn (motorruimte)? Of denk je aan een EMP aanval?
@Onehp: EMP-shield voor alle essentiële electronica en hardware-matige firewall in de Audi’s wifi/4G hotspot. Conventional warfare is niet des 2010 en verder.
@iphonistvongates: ja vooral die wifi/4G en soms zelfs bluetooth… EMP is al erg bijzonder, als de tegenstander zo voorbereid komt moet je wel iets bijzonder gedaan hebben zelf ook, bijzonder moedig/positief, of gewoon zelf zwaar crimineel/problemenzoeker zijn…
@Onehp: Better have it and not need it then need it and not have it!
@iphonistvongates: haha ja zo kan je redeneren. Dat doet mijn vader ook, hij heeft dan ook veel te veel spullen ;)
Wat serieuzer, zijn er eigenlijk EMP wapens die ‘rondgaan’? Normale Electronica is afgeschermd volgens EMC regelgeving, een EMP die op afstand effectief is (zoals een vuurwapen) lijkt me uiterst exotisch, maar misschien ben ik niet up-to-date…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).