Skoda studenten bedenken én bouwen stoere pickup

Auteur: , 16 Reacties

Of ze dit in Texas lusten, betwijfelen we. Maar het is zeker een gaaf ding.

Zo af en toe werkt Skoda samen met studenten voor het bedenken en met name het bouwen van nieuwe concepts Cars. Voor de studenten is het leuk, want ze kunnen aan de slag met een ‘echte’ auto voor un schoolproject, voor Skoda is het handig, want zo kunnen ze studenten werven en hebben ze een persmomentje met een knotsgekke auto die we anders niet snel zouden zijn met een Skoda-logo op de neus. Vorig jaar hadden we de Skoda Sunroq cabrio, nu hebben we iets nieuws.

Het resultaat is namelijk de Skoda Mountiaq. De auto is gebaseerd op de Skoda Kodiaq en is in feite een pickup-versie van de auto. De naam moet refereren aan ‘bergen’, waarschijnlijk. Het lijkt ons sterk dat ze de auto vernoemd is naar een dieet-goeroe. Er werd meer dan 2.000 uren in deze auto gestopt om er iets fraais van te maken. Het is niet simpelweg dat ze enkel een slijptol in de carrosserie hebben gezet. Zo zijn de deuren korter én dikker dan voorheen.

Skoda Mountiaq Concept '19

De auto is voorzien van alles wat de echte wild-west pickup-liefhebber wenst op zijn auto: een bullbar, lier en zelfs een snorkel zijn aanwezig. Sinds kort is het ook noodzakelijk om een enorme hoeveel LED’s op een pickup te hebben en de Skoda Mountiaq stelt absoluut niet teleur. In de bumper en zelfs de grille zijn LED-lampen verwerkt. Echter, de enorme LED-balk staat alles.

Skoda Mountiaq Concept '19

De Skoda Mountiaq heeft extra stoere velgen (mogen zo op de Kodiaq leverbaar worden) en staat 3 centimeter hoger op de poten. Onder de kap van het oranje monster vinden we een 2.0 TSI motor met 190 pk. Ook in het interieur van de Skoda Mountiaq is het een en ander aangepast om de feestvreugde te verhogen. Uiteraard zijn er geen productieplannen.16 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Nee hoor. Dat is de Felicia fun!
@205zonderdak: Je hebt helemaal gelijk :-D Jij wint!
@205zonderdak: points taken!
Best dik!
Doe mij dan maar de superb scout 2.0 tsi (340pk) zombicide edition met 4xx, bullbars, daktent, allroad banden, air ride, perimeter flame thrower, 140l tank,…
Deze is duidelijk niet op het (fonetisch) gelijknamige dieet geweest…
Ik vind ‘m vet
komt toch een paar cilinders tekort
Ik zeg redelijk geslaagd project lijkt me.. Alleen als ik een pick-up wil dan moet ie t zelfde kunnen als een Toyota Hi Lux… en ik vrees dat deze dat nét niet kan… Maar ziet er wel leuk uit eerlijk is eerlijk.. Maar als ik in Afrika of Brazilië de bush in ga met slecht weer dan wil ik niet direct mijn lier nodig hebben..
Op de tekening laten ze de wielen wel heel ver uit steken. Hopes and dreams…
Het enige wat de wagen nog mist is een fijne diesel.
Foto 6???
@redneckdarian: Voor autisten die altijd morsen.
-edit: nogmaals dank ;-)-

OT: ziet er best leuk uit, zeker in deze kleur.
Ik lees toch steeds Montignac 😄
Nu nog een v6 erin en dan is tie af.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).