Dit is een Mustang met een Italiaans maatpak

Auteur: , 22 Reacties

Laat het maar aan Italdesign over om zelfs een Amerikaans icoon Italiaanse swaggeroni te geven.

In 2006 presenteerde het designhuis hun interpretatie van de toenmalige Ford Mustang. Fabrizio Giugiaro was dolenthousiast toen hij het MY2005 zag en de ontwerper wist één ding zeker: hij moest en zou zijn eigen creativiteit op het ontwerp van Ford loslaten.

Aldus geschiedde en het resultaat werd de one-off die je op bijgaande plaatjes ziet. Het is nog steeds overduidelijk een Mustang, maar dan wel een paar tandjes strakker. Ook oogt de auto wat kleiner dan het origineel. Best opmerkelijk, want de creatie van Italdesign was 30 (vóór) tot 80 (achter) millimeter breder. Wel werd de overhang aan de achterzijde wat ingekort.

Onder de kap gebeurde het nodige. De V8 werd getuned tot 500 pk dankzij verschillende onderdelen van onder meer Ford Racing. Zo kreeg het blok de injectoren van de Ford GT, een ander uitlaatsysteem, een grotere luchtinlaat en een vette supercharger.

Ten behoeve van de rijeigenschappen kreeg deze Mustang een op maat gesneden Ford Racing Handling Pack. Andere dampers, verlaagde vering en anti-roll bars. Al met al best jammer eigenlijk dat het bij een one-off bleef.22 reacties

Ik vind het niks
Ik was al niet onverdeeld enthousiast maar bij die klapdeurtjes haak ik definitief af. Klapdeurtjes passen overigens wel goed bij het western saloon thema in het interieur! :-D
Ik weet niet wat erger is, de buitenspiegel frutsels of de niet ver genoeg bewerkte koeienvellen.
@mashell: Had dan paardenhuiden gebruikt.
@mashell: wat dacht je van de vreselijk mislukte achterlampunits.
Jammer dat Ford deze nooit in kleine oplage gebouwd heeft, het was toch wel een geslaagde combinatie van Italiaans en Amerikaans.
Overigens valt mij nu pas op dat de koplampen van de huidige generatie wel iets weg hebben van deze Giugiaro
@edge: de enige geslaagde combinatie van Amerikaans en Italiaans is de Meatlovers Pizza
@edge: DIT is een geslaagde combinatie van Italiaans en Amerikaans: https://goo.gl/images/EgZHPb
Het interieur is in iedergeval een vooruitgang ten opzichte van het plastic fantastic zoals normaal
Rawhide!
Dit giet te fur
Ik weet het niet. Ik vind hem cool maar ook weer niet. Hij is best mooi maar uit bepaalde hoeken gezien toch ook weer niet. Wat ik wel gaaf vind is het dak wat volledig van gras is. Ik wil niet weten wat alleen dat glas al gekost heeft…

Wat me wel opvalt is dat het een one-off is maar op sommige foto’s de motorkap volledig oranje is en op andere foto’s een zwart gedeelte. Al met al vind ik hem eigenlijk gewoon erg gaaf!
@viezefreddyw: Dak van gras? Zover is het koeien-thema nou ook weer niet doorgevoerd :P
@gulli: Whahah epische schrijffout. Ik bedoel natuurlijk glas.
De voorkant heeft wel wat weg van de i8 en het stuurwiel lijkt wel op die van Bugatti. Stom toeval of de ontwerpers van BMW en Bugatti vonden dit een erg geslaagd ontwerp
Die vleugeldeuren hadden ze van mij rustig in 2010 mogen achterlaten.
Wat een schoonheid!. Dit is weer eens wat anders dan de totaal zielloze super(Hyper)cars van tegenwoordig. Zo zie je maar dat Styling tegenwoordig van ondergeschikt belang is t.o.v. technische verspuuggerij.
Wat een hoog azijngehalte in de comments, ik zou maar al te graag achter het stuur zitten van dit apparaat. Het is misschien een cultuurshock om Italiaanse flair los te laten op een brok Amerikaans machomuscle. Toch doet het me enigzins denken aan de Brera concept, maar dan met een bak spare-ribs. I like it!
Ik vind hem heel erg gaaf. Altijd al gevonden. Het is een klassieke Mustang. Maar dan beter: lager, meer gedrongen en getailleerd. En profil is het een schitterende auto. Recht van voren al helemaal. Van achteren ook prima te doen.

Het interieur is iets overdone, maar hey: het is een showcar. Daarbij mag het. Laten we ook eerlijk zijn, de standaard Mustang kon wel wat zorg en aandacht gebruiken. Het is in elk geval origineel.

De kleur is iets te opvallend (donkgergroen was beter geweest) en die deuren hoeven niet perse. Maar nogmaals, het was een showcar om op te vallen. Dus zo overdone is het niet. Een Mercedes A150d met AMG Sportpakket-II, dat is pas overdone.

Deze auto scheen ook erg goed te rijden. Veel nadelen van de Mustang werden bjj deze opgevangen. Het complete onderstel werd herzien. Alles werd aangepakt en aangepast. Dit isneen serieuze rijdersauto. Met karakter!

Amerikaanse power met Italiaanse finesse. Goede combi. Niet te bevatten eigenlijk dat deze concept al weer meer dan 10 (!) jaar oud is en absoluut niet verouderd oogt. Sterker nog, de huidige Mustang heeft er wel wat van weg. Goede keuze, @MauritsH. Zet hem maar voor de deur :-)
@willeme: Een Mercedes A150d ken ik niet? Een A160d wel.
@schaap: allemaal 1.5 dieseltjes. Dus A150 ;).
Zalige bak. Laat het aan de Italianen over om smaakvol over the top te gaan. De wereld heeft meer Italiaanse flair nodig :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).