Dit is er nog over van de gestolen Ferrari Daytona uit 1972

Auteur: , 50 Reacties

Auw. Dat doet pijn.

Ferrari Daytona

Een zeldzame auto jatten, om vervolgens in de fik te steken. We zien er de lol er niet van in, maar het is een trend. Ook de recent gestolen Daytona, waar we gister nog over schreven, is gehavend teruggevonden.

De auto werd brandend afgelopen nacht, rond 4:00 uur (lokale tijd) aangetroffen. De brandweer kwam ter plaatse, maar natuurlijk was het al te laat. De Daytona was verloren. De politie is nog steeds op zoek naar de andere gestolen Ferrari, een rode 328.

Hoewel de Italianen een reputatie hebben van spontane zelfontbranding, wordt hier duidelijk rekening gehouden met brandstichting. Een lange tijd hebben de dieven in ieder geval niet doorgebracht met de klassieker. Slechts 24 uur na het stelen van de auto’s, is de Daytona in vlammen opgegaan.

Foto via ABC News.50 reacties

Afschieten dat tuig!
@dutchdriftking: We leven in NL… maximale straf hiervoor is 250 uur papiertjes prikken en geen vuurpeloton helaas!
@VeniVidiVici: Jaja Fred Teeven, dat roep je bij elk topic te pas en te onpas. Dit is Amerika, vorige post was Engeland, maar overal dezelfde zure offtopic posts. Hier hebben we het over auto’s, niet over politieke ‘visies’.

Maar nu we toch off-topic zijn: In Amerika zitten al 8 jaar langer meer dan 1 op de 99 volwassenen in de bak en 1 op de 51 zijn ‘voorwaardelijk vrij / hebben een proefperiode’. Er zijn meer 17 jarige negeroide gevangenen dan 17 jarige negeroide studenten. En dat allemaal alleen maar omdat het een private miljarden business is. 9 maanden celstraf voor zwerfvuil op straat gooien b.v. En dat is het zogenaamd het ‘Land of the Free’, geen land in de wereldgeschiedenis heeft zo’n significant deel van haar bevolking opgesloten zitten, zelfs niet al die ‘haatlanden’ !

Strenger straffen is dus NIET perse de oplossing; sterker nog, als een dergelijk significant deel van de bevolking gemarkeerd voor leven is (geen/moeilijk baan krijgen, veel contacten met beroepscriminelen), dan kost dat de maatschappij uiteindelijk veel meer geld en overlast.
@dawwg: PS: on-topic: inderdaad doodzonde van die Daytona; had dan die 328 gesloopt.
Blijft echter een raar verhaal, zo’n auto is goud geld waard, zelfs als die niet verhandelbaar is, die zet je toch niet zomaar in de fik ? Moeten of echt oliedomme joyriders zijn (onwaarschijnlijk) of een wraakactie ofzo …
@dawwg: Ik vind het leuk te constateren dat je mij goed in de gaten houd 😂
En ik heb nieuws voor je… volgende post waar het weer past ga ik weer wannabe Fred spelen! Ventileer mijn gedachten gewoon en jij zal de laatste zijn die mij het zwijgen oplegt!
@venividivici: dit is in Australië,.
Zulke fucking malloten
Wat ik mij nou afvraag, word zo’n wrak nog opgeknapt? Opschuren, spuiten, nieuw plastic erin en gaan zou je haast zeggen.
@alexnaoumov:

Ik denk dat dat niet meer haalbaar is.
Het is geen gevalletje spuiten en kunststof vervangen helaas. Al het metaal is denk ik ook aangetast door de hitte. Plaatwerk is krom/vervormd. Frame is verzwakt en mogelijk kromgetrokken. De brandweer heeft het nodige kapot geknipt om te kunnen blussen
@alexnaoumov: Met het chassisnummer en de autopapieren wordt waarschijnlijk een hele nieuwe auto opgebouwd (als ze er iets mee gaan doen).
@alexnaoumov: je zou eens moeten weten hoe moeilijk het Is om aan onderdelen te geraken voor oude Ferraris
@boomhauwer: reactie was van 8:00 in de morgen. Dan denk je daar niet aan haha.
Vroeger liet de glaszetter ruitjes ingooien door kinderen om werk te hebben, zou dit net zoiets zijn om de waarde van je eigen Daytona op te krikken?
@kobus1967: het is eigenlijk de enige “zinnige” verklaring. Dat of verzekerings fraude. Voor de duidelijkheid: zinnige staat tussen een miljoen aanhalingstekens.
@pomoek: Of gewoon verzekeringsfraude.
@dutchcourage86: Soort Audi RS6 DTM gevalletje…
@onlylosersdrivevag: Gaat om eventuele gevalletjes verzekeringsfraude van dure auto’s. Historisch of tupperware doesn’t matter…
@onlylosersdrivevag: je was al blij als je alleen de velg kon betalen
@onlylosersdrivevag: news flash die was dus gestolen
@dutchcourage86: dat moet je dan ff uitleggen. Waarom zou je eerst een bak met geld besteden om een zeldzame auto op te knappen en ‘m dan laten stelen en affikken? Gewoon verkopen levert hetzelfde bedrag op als de verzekeringsuitkering en met een beetje geluk op een veiling nog wel meer….
@kobus1967: volgens mij is er altijd markt voor dit soort auto’s. Met verkopen behaal je een beter financieel resultaat denk ik
Ik krijg toch altijd wel een beetje de achterdochtige kriebels van dit soort onwaarschijnlijke plot-twists in nog onwaarschijnlijkere situaties.
@coffeecup: hoezo onwaarschijnlijke plottwist? Dieven zijn er ook achter gekomen dat deze auto onverkoopbaar is en hebben hun sporen gewist. Dat doen ze tegenwoordig nu eenmaal door de auto in de fik te steken…
Toen ik de foto zag riep ik hardop nee. Wat is dit zonde zeg zeker omdat er zoveel jaar restauratiewerk in zitten. Zonde zonde zonde.
Zo creëer je schaarste…
Branden in de hel zullen ze!
Gelukkig hebben we de foto’s nog.
VRAAG dan gewoon of je eens mag meerijden in zo’n supercar. In plaats van te jatten en daarna af te fikken!
ce via iPhone app
Schandalig. Wat bezielt die mensen.
Eeuwig zonde dit
Jet cars anyone ?

OT: hier zijn geen woorden voor
@lebeaunl: nee deze staat over 4 weekjes bij Target cars in Eindhoven.
Vers gerestaureerd en ongetwijfeld voorzien van een kakelvers taxatierapport. Iemand licht hier de boel op….
De 24 uur van Daytona
Iemand die jaloers is, of een wraakactie? Eeuwig zonde.
Wel frappant dat de overvallers de 328 blijkbaar lekkerder vonden rijden of zouden ze het brandstofverbruik van de Daytona gewoon te gortig gevonden hebben?
@gash: Ja dat zal het zijn ja..
Auto op bestelling gejat, koper geeft opeens geen thuis, auto wordt in de fik gezet om sporen te wissen?
@thisguy:

Nee, een echte prof pleurt hem dan ergens in een achteraf straatje neer. En verbrandt hem niet omdat dat namelijk totaal geen zin heeft.

Vroeger op een parkeerplaats ven een vliegveld, maar dank zi j de beveiligings camera gebeurt dat niet meer.
Daar stond een hele voorraad van gestolen auto’s tussen duizenden andere in !
@desjonnies: Die tijd is helaas voorbij. Zelfs de kleinste sporen KUNNEN (Als de politie zin zou hebben in een onderzoek) tegenwoordig naar een dader leiden. Daarnaast is het risico om gespot te worden op een camera bij het verplaatsen van de auto ook veel hoger geworden de laatste jaren. Helaas is dus het einde van veel gestolen autos niet meer gedumpt worden in een steegje, maar afgefikt worden om sporen te wissen.

Diefstal van dit soort autos gebeurt meestal niet voor de lol of als gelegenheidsdiefstal. Het gebeurt gericht en op bestelling. Vaak is er al een koper gevonden voordat de auto wordt gejat. Als dan de verkoop niet doorgaat moet het bewijs gewist worden. Voordat er goede opsporingsmiddelen waren werd de auto gewoon in een steegje of bij een vliegveldparking gedumpt. Toen pakkans bij dumpen van een hele auto omhoogging werd de onderdelenhandel oppeens heel lucratief. Nu ook daar steeds meer controle en pakkans ontstaat wordt de auto gewoon zo snel mogelijk gedumpt en in de fik gestoken.
Ik ga hier niet over speculeren, ik vind het triest dat er mensen zijn die überhaupt zoiets doen.
Net zo ziek eigenlijk als figuren die paarden mishandelen of jonge katjes verzuipen .
Of die sukkel ooit die ’s avonds laat op de snelweg bewust uitweek om een konijn dood te rijden .
Die heeft het geweten !
Geloof me
En nooit aangifte tegen me gedaan
R.I.P.
Hoop dat de dader gepakt wordt en eeuwig stront mag graven….
Wat een kansloze actie, hoop dat ze werkstraf krijgen –> aan elkaar geketende rij gevangenen die met de spade een akker mogen omspitten!
Tactiek afgekeken van de Nederlandse handelaar met de Alson RS6 zo te zien :p
@Donstil: Laat is even harde bewijzen zien voor je iemand zwart maakt.
Zou dit mogelijke soort fraude ook werken bij VW om daar de waarde weer op te krikken?
Zelfde daders als de DTM RS6 van autoleitner waarschijnlijk…
Duidelijk verzekeringsfraude
vind et maar een vreemd verhaal, doet mij denken aan dat andere vreemde verhaal van die one-off Audi die in NL afgevikt teruggevonden werd…fraude?
Dan ben je wel een speciaal soort eikelbijter… Man man man wat zonde zeg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).