Dit is geen camper, dit is een opvouwbaar appartement

Auteur: , 12 Reacties

Voor wie allergisch is voor een tentje, een vakantiewoning of een hotel.

Dit is geen camper, dit is een opvouwbaar appartement

Caravans en campers zijn zó twintigste eeuw. Dit project uit Hongarije gaat het helemaal worden. Althans, als we de makers moeten geloven. De IoCamper is een nieuw initiatief, dat een opvouwbaar appartement moet voorstellen. Eenmaal opgevouwen kan het ‘huis’ worden meegenomen achterin een busje.

Het opvouwbare appartement is 2.5 x 1.3 x 1.7 meter groot. Die waarden zijn flexibel, want de IoCamper kan worden aangepast naar de grootte van je busje, zodat het altijd past. Volgens de makers duurt het ongeveer vijf tot tien minuten om het ding op te zetten. Het opvouwbare appartement bestaat uit vier bedden, een keuken en een ruimte voor ontspanning met een 23-inch TV scherm.

Qua presentatie hebben de Hongaren nog werk aan de winkel. Een Fiat Ducato uit de jaren negentig gebruiken is niet erg sexy. De ioCamper moet via crowdfundingsplatform IndieGogo van de grond komen. De makers hopen 200.000 dollar op te halen met het project. Ze hebben twee maanden de tijd om het geld bij elkaar te sprokkelen. Van een succes is echter nog geen sprake. Op moment van schrijven is er slechts 400 dollar opgehaald.

Het ontwerp stamt uit 2016 en in 2017 werd een eerste prototype gemaakt. Het patent werd dit jaar vastgesteld zodat niet iemand anders met dit briljante idee ervandoor kan gaan. Als het geld is opgehaald moet de productie van de IoCamper in 2019 starten. Of het ooit zover gaat komen..12 reacties

Na, zijn ze niet de eerste, dat had Hammond in TG ook al eens bedacht!
@gietturbo: dat wordt ook nergens beweerd.
@rhellema: beweert @gietturbo van wel dan?
@leovreenen: zeg ik dan dat hij het beweerd?
Geweldige oplossing voor een niet-bestaand probleem.
Next!
Ik snap alleen niet hoe ze het willen verkopen? Als er voor elke bus een andere inbouw moet worden geregeld lijkt me dat zoiets op locatie moet gebeuren. Of pakken ze een meetlint, lopen naar de dichtstbijzijnde occasiondealer en sturen het pakketje daarna per post op?
@gulli: die maten zijn online vast wel te vinden.
@ikleesookoverautos: dan moeten die maten wel heel precies zijn wil je er optimaal gebruik van kunnen maken. Hoe verwerk je een wielkas mooi in het systeem zonder er al teveel ruimte aan kwijt te raken? Hoever komt een scharnier naar binnen? Dat soort details wil je wel voor je neus hebben ipv een maattabelletje te downloaden denk ik.
Hmmm, eerst dacht ik: weer een camperverhaal op autoblog? Wtf? Toch maar het filmpje gekeken (lunchtijd dus niet zeuren), en toch wel een interessant ding moet ik nu toegeven. Als hiermee het aantal sleurhutten op de weg afneemt ben ik helemaal voor!
En blijft er wel zitruimte in de bus over?
Mooi systeem! Toch maar eens een verhoging op de Prius zetten, unit in de achterbak en gaan!
Mooi project, maar de IndieGogo campagne is zo krom neergezet dat ik snap dat het niet loopt. 2 ton ophalen met t-shirts gaat niet werken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).