Dit is het AMR Performance Centre van Aston Martin

Auteur: , 9 Reacties

Aston Martin neemt het AMR label naar de next level.

AMR

De Britse autofabrikant is al sinds jaar en dag aanwezig op de Nürburgring met een eigen testcentrum. Dit gebouw heeft onlangs een upgrade gekregen in de vorm van het AMR Performance Centre. Van elk model komt er een hetere AMR-versie, waarbij de focus op performance en nog strakkere besturing komt te liggen. Men levert iets in op het GT-randje van een Aston Martin en krijgt daar nog meer sportauto voor in de plaats.

Wat dat betreft gaan AMR en de Nürburgring hand in hand samen. Het AMR Performance Centre biedt tal van mogelijkheden. Het centre wordt bijvoorbeeld gebruikt om data te analyseren naar aanleiding van tests op de ‘Ring. Daarnaast wil Aston Martin de aanwezige lounge gebruiken voor raceactiviteiten die geregeld worden georganiseerd op de nabijgelegen Nürburgring. Een andere mogelijkheid is het boeken van een taxi voor een rondje op de Nordschleife. Een racelicentie halen via de Aston Martin Driving Academy? Het kan allemaal bij het AMR Performance Centre.

Naast allerlei toepassingen voor om en nabij de Nürburgring, kunnen klanten bij het centrum terecht voor onderhoud van hun bolide. Zelfs extreme modellen als de One-77, Vulcan en de nieuwe Valkyrie kunnen hier terecht voor een beurtje. Aston Martin CEO Andy Palmer opende afgelopen weekend het AMR Performance Centre, tijdens de 24u van de Nürburgring (video).9 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik vind het jammer dat AM het imago van sexy GT cruisers een beetje aan het verliezen is. Overal wordt een racingsausje overheen gegoten tegenwoordig. De nieuwe Vantage en db11 zijn veels te “racy” in mijn ogen. Het chroom, leer en vloeiende lijnen hebben plaats gemaakt voor carbon, alcantara en radicale drukke lijnen. Tuurlijk kun je nog zat eigen keuzes maken, maar echt het classy Britse imago (wat Rolls Royce ook heeft) zijn ze verloren. Jammer
@piquet1986: Mee eens! Ik weet nog precies dat ik de Autovisie opensloeg en voor het eerst een DB9 zag. Donkerblauw, créme leer en bamboe hout. Wat een tijdloze schoonheid, geen lijn teveel. Alles wat er daarna is gekomen is nog steeds mooi, maar gewoon minder tijdloos.
Toch een beetje alsof je Kate Middleton (Pippa is ook goed) inruilt voor Katie Price.
Hoop dat ze hierdoor wat meer hardcore modellen gaan bouwen, denk dat dat het merk wel een bredere audience zal geven
Waarschijnlijk is het de bedoeling iedere AM-rijder te verleiden tot een ringrondje en zijn auto af te schrijven, kunnen ze gelijk een nieuwe verkopen.
@alfapeter: of een nieuwe motor elke 10 laps..
Wel jammer dat ze die Vulcan door photoshop hebben gehaald, hij had namelijk blauwe strepen (zal mijn foto’s ervan vanavond uppen op AJ)
@tvsfotografie: een aantal vulcans zijn gewrapt en niet gespoten dus zal deze niet een photoshop hebben gehad, degene met de blauwe streep is omgebouwd naar een Evo met de AMR gele kleur
@cabrioot: Ik stond achter de fotograaf ten tijde van de foto…
@tvsfotografie: oh oke dan kan je het weten ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).