Dit is het nieuwe Audi A8L W12 exclusive concept [updated]

Auteur: , 37 Reacties

'Nieuwe' Audi A8, dan ook een nieuw Exclusive Concept, het absolute neusje van de zalm voor de luxist met een voorkeur voor het merk met de vier ringen.

Audi A8 exclusive concept

Laat je door de naam ‘concept’ niet misleiden, deze auto wordt gewoon gebouwd, zij het in een bijzonder beperkte oplage van slechts 50 stuks. We hoeven je niet te vertellen dat Audi deze vrij vlot zal weten te slijten. Gezien de motorisering spreekt het voor zich dat het de lange versie betreft, de ‘gewone’ A8 is niet met W12 te verkrijgen.

Van binnen is de exclusive uitgerust met leer in de kleur Agatha cognac van Poltrona Frau, een merk dat we eerder veelvuldig bij het Fiat-concern tegenkwamen. Helaas is dat ook alles dat we te zien krijgen, zo exclusief wil Audi haar nieuwe A8 kennelijk houden. Maar goed, het interieur, daar draait het om natuurlijk.

Audi A8 exclusive concept

Op het midden van de zetels zijn ruitvormige stiksels aangebracht, en verder heeft de exclusive fine grain olive ash natural silver brown inleg. Ja, we verzinnen het niet. Naast al het leer vind je tevens sneeuwwit en cognacbruin Alcantara. Je herkent een exclusive concept aan een speciaal logo op de dorpels.

De 6,3 liter W12 levert 500 pk en 625 Nm, waarden die net iets onder die van de S8 liggen, maar uiteraard heeft dit blok een geheel eigen loopkarakteristiek en vermogensopbouw. In maart 2014 worden de eerste exemplaren uitgeleverd, gelijktijdig met de ‘gewone’ A8L W12.

Audi A8 exclusive concept

Het lijkt er op dat de exclusive-afdeling zijn werk zeer behoorlijk heeft gedaan, de blijk van waardering van de consument is de grote zak met geld die hiervoor ongetwijfeld richting Ingolstadt geschoven moet worden. Klik HIER voor een grote interieurafbeelding.

Update 19-11 – Audi heeft meer foto’s van de Exclusive vrijgegeven. Bekijk ze in de gallery!
37 reacties

Ik zie wijnig verschil met de vorige
@kaytje123: Nee, er is niet vil veranderd
@mercs: hahaha! +1
@mercs: Fair enough, plusjes waar plusjes waardig zijn.
@kaytje123: alleen in de prijs schilt het wel, lijkt me…
“de blijk van waardering van de consument is de grote zak met geld die hiervoor ongetwijfeld richting Ingolstadt geschoven moet worden” en een drie keer zo grote zak geld die naar de Nederlandse staat geschoven moet worden
@mevipp: met die oranje stoelen lijkt die wagen wel voor de Nederlandse koning gemaakt, dus dat past wel.
Los van de kleurstelling, die ik overigens afschuwelijk vind met dat CanDo hout, moet ik zeggen dat het interieur van de S-Klasse mijn voorkeur heeft. By far. Net een update van de vorige generatie A8. En nee, geen Audi hater. Staat een mooie A6 met V8 voor de deur :) Just saying..
@JamesBond007: 007 deed toch alleen maar aan overspel met Beierse automobielen?
@umadbrah:
007 doet wat ‘ie wilt ;-)
@JamesBond007: Ik ben ook geen Audi-hater, staat hier namelijk een A8 met W12 voor de deur :)
Just saying..
@mercs:
Echt? Cool man, heb je foto’s? Ben wel benieuwd!..
@mercs: ik ben geen Audi hater. Staat hier een Smart met een drie cilinder vlakbij. Niet voor de deur.

Just saying..
@Donstil: dat is geen auto!

Just saying..
@mercs: Hier ook. En een AM DBS Volante. En een G55 AMG. En, én, een 2cv. Laatstgenoemd is dan weer van mij. De rest niet maar staat wél voor m’n deur.
@JamesBond007: Interessant, ik vind de S net wat te weinig schwung uitspreken, en een 7 heeft dan weer net te weinig klasse, de A8 daarentegen zou ik als benoemen tot een bijna perfecte balans tussen functionaliteit en modieuse en degelijke uitstraling.
@martijn1993:
Ieder zijn eigen smaak. Het is dat ik langzamerhand een beetje uitgekeken ben op dit audi interieur. Toen ik de S-klasse voor het eerst zag van de binnenkant was ik echt verrast. Prachtig interieur met die golvende lijnen i.p.v. alles recht toe, recht aan. Neemt niet weg dat dit Audi interieur klasse uitstraalt en kwaliteit hoor. Maar ben er alleen een beetje op uitgekeken that’s all :)
@JamesBond007: Fair point.
Audi moet wát, nu Mercedes net de benchmark in de klasse heeft vervangen :)
Dat interieur, prachtig, dat stikwerk..
Ik dacht even dat ik zo’n artikel reeds gelezen had op autoblog : http://www.autoblog.nl/archive/2011/09/14/extreme-luxe-audi-a8-l-w12-audi-exclusive-concept

Blijkt dat ze deze actie in 2011 ook al gedaan hebben :)
Psssst. Hij staat zelfs gelinkt in dit artikel
Intressant,Audi met interieur van Potrona Frau.Wie is daar groot aandeelhouder van? precies Luca de Montemisolo van Ferrari.
Ach ja, Apple-spul zit ook vol met Samsung-chips. Business is business
@sir_smokalot:
Oh, als ik zie hoe die Apple meuk werkt, zou ik zweren dat er Euroshopper chips in zaten.
@ijoost als je zon auto kan betalen zal een paar duizend euro meer of minder ook niks uitmaken denk ik
Een van de mooiste interieurs ooit! Mooier dan de S klasse als je het mij vraagt!
leuk, maar liever de s-klasse
@tievdz: Die kun je te allen tijde bellen. Mocht je toevallig in de buurt van Amsterdam wonen krijg je daar nog een mooi stuk service bij ook.
Dat horizontale biesje op de rugleuning vind ik echt een afknapper.
@gallardogt: Bedoel ingenaaide biesje.
@gallardogt: je bedoelt verticaal ?
@nomar: Hangt er vanaf hoe je hoofd gepositioneerd is ten opzichte van het beeldscherm. Als ik op zondag in stabiele zijligging autoblog lees maak ik die fout ook wel eens.
@vondeyck: Nee hoor, op zondag zijn de biesjes verticaal.
@nomar: Dat is een soort van dyslexie.
Ik vind de kleur leer en het hout eerlijk gezegd niet echt bij elkaar passen.
de 8 van audi blijft toch mijn favo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).