Dit is McLaren’s nieuwste trackspeeltje voor de rijken [updated]

Auteur: , 14 Reacties

De Britse autofabrikant komt niet met één maar met twee nieuwe paradepaardjes voor de Sport Series.

De nieuwe modellen zullen niet straatlegaal worden, maar fungeren als trackspeeltje voor de rijken. De 570S GT4 is uiteraard gebaseerd op zijn straatlegale broer. De GT4 heeft echter een flinke achterspoiler en een racy carbon splitter en diffuser. Omdat de auto voldoet aan de regels voor het GT4-klassement, kun je dus lekker gaan racen tegen andere supercars in de dit jaar uit negen races bestaande klasse. Technisch is de 570 GT4 overigens gelijk aan de straatauto, met dezelfde 570 pk-sterke 3.8 Biturbo V8 en zeventraps SSG-bak. De prijs van dit moois: 159.900 GBP, ofwel 203.828 euro.

Naast de 570S GT4 komt McLaren ook met de 570S Sprint (hier de 650S Sprint). Over dit model is echter nog vrij weinig bekend. Het wordt in ieder geval geen auto die voldoet aan de eisen voor een bepaalde raceserie, aldus McLaren, en kan daarom ‘compromisloo’ zijn. Een trackday-auto dus, vermoedelijk een dezelfde soort constructie als Ferrari uithaalde met de FXX-modellen en Aston Martin met de Vulcan. Niet alleen een auto, maar ook een heel team dat op gewezen momenten tot je beschikking staat. Alleen iets betaalbaarder, al is dat een relatief begrip. McLaren geeft overigens aan dat 570S Sprint-eigenaren hun auto later eventueel kunnen upgraden naar GT4-specificaties, al doet hun verdere verhaal vermoeden dat het eigenlijk een downgrade zal zijn.

UPDATE: ondertussen heeft McLaren de 570S GT4 officieel voorgesteld, we hebben de informatie waar mogelijk aangevuld.14 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat een heerlijk ding!
Lekker sinister racebeestje zeg!
Erg gaaf. McLaren maakt de mooiste supercars op dit moment en de race versies zijn ook erg mooi. Verder weet je gewoon dat er een of andere engelsman deze op brits kenteken gaat zien te krijgen, hoe gestoord dat ook is.
@mazdarx: Ten eerste hebben ze 1 model, 1 motor en daar wat variaties op en ten 2e is het een kwestie van smaak
@thierryvth: OK, bedankt voor de informatie. Het is inderdaad mijn bescheide mening, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend etc etc etc.
Rich man’s toys!

Ik zou het wel weten als ik loaded was: race licentie halen en goed oefenen. Om vervolgens een dergelijk ding te kopen en mee te racen in de lokale supercar GT4 series.
Gaaf, die sprint zal wel n soort GT3 RS worden?
Leuk speelgoed!
Die spoilers en race livery kunnen niet verbloemen dat het in de basis gewoon een lelijk ding is.
Die mij die maar! !
Mooi met die oranje lijnen zo..
€228k Mag een GT4 tegenwoordig zoveel kosten?.
Is wel een beetje gek dat deze bolide het straks mag gaan opnemen tegen wagens als enerzijds de Sin R1 (komt conceptueel nog enigzins in de buurt) maar ook tegen wagens als de KTM Crossbow GT4, Porsche Cayman GT4, Ginetta G55 GT4, Lotus Exige en zelfs tegen wagens als een BMW M4 of een Chevvy Camaro.
Begint een beetje een raar plaatje te worden, is mijn mening.
@ramshoek: 228k Dollar (is 205k €uro)
Weer met de zelfde motor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).