Dit is NIET een Mercedes G63 6×6

Auteur: , 19 Reacties

Een paar gekke Japanners hebben zelf een Mercedes-AMG G63 6x6 in elkaar geklust...

Suzuki 6x6

Verantwoordelijk voor deze creatie is een team van 12 studenten aan de Japanse Nihon Automotive Technology School (NATS). Ze wilden een grote SUV maken, maar dat idee werd later bijgeschaafd naar een ‘kleinere’ 6×6. Als basis gebruikten ze anderhalve Suzuki Samurai uit de jaren 90. Twee stuks dus, want er was immers een extra as nodig. En twee extra wielen.

De basis

Deze Suzuki was bij ons bekend als Samurai, maar in Japan is dit de Jimny (JA11). Aan de aandrijving van de Suzuki is niks veranderd, alleen de voorste twee assen worden aangedreven.

Extra as

De laadbak werd volledig zelf gebouwd, net als de rolstangen. Om de houten vloer van de G-Klasse na te maken, kreeg de metalen vloer een air-brush.

Suzuki 6x6 in de garage

Verder is er alles aan gedaan om de auto op een echte Mercedes te laten lijken, zie bijvoorbeeld de Led-verlichting, de koplampen, de grille en natuurlijk het logo. Het geheel is goed gelukt, en dat met een budget van slechts 1 miljoen yen (7800 euro)! Dat is hooguit 1 procent van de nieuwprijs.

Suzuki 6x6

In onderstaande video van Tokyo Tuner wordt de G-klasse uitvoerig behandeld:19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
6X4 dus
Als het Chinezen waren geweest, had ik gezegd: het kopiƫren leren ze al op jonge leeftijd. Van Japanners had ik inmiddels iets meer originaliteit verwacht, hoe knap de prestatie ook is.
@silver: hou toch op joh! Dit is toch niet een gebrek aan creativiteit? Het is niet Suzuki die dit als nep-Mercedes op de markt wil brengen. Het zijn een aantal (wat mij betreft zeer bekwame) studenten die met een beperkt budget iets heel gaafs gedaan hebben. Van mij slechts alle lof, ik kan dit zeer waarderen.
@tenaci: mijn opmerking was minder zuur bedoeld dan jouw reactie impliceert. Ik heb het ook nergens over een gebrek aan creativiteit. Hoe knap en creatief ook, van mij hadden ze hun eigen brand en design mogen bedenken, dan was er wellicht iets nog mooiers uit zijn voortgekomen dan een mini-G.
@tenaci: “hou toch op, joh”? Mag ik mijn eigen mening niet hebben, joh? Hebben wij met elkaar op school gezeten, joh?
Ik vind het orgineel een absurde auto en de kopie ook.

Maar ik vind het wel ontzettend knap gedaan. Dit doe je niet zomaar eventjes…
Mooi vakwerk !
Tja, aangezien ze een stukje kleiner zijn hebben ze ‘the real deal’ niet echt nodig. Oeps, zei ik dat hardop?
Een 6×6 Suzuki SJ lijkt mij eigenlijk veel leuker, dan zo’n imitatie Mercedes.
@robert110: Precies dat ja… en had dan de tijd die je bespaart met de G namaken gebruikt om alle wielen aangedreven te krijgen… Een functionele 6×6 Samurai zou veel mooier zijn.
Waarom zou je in godsnaam een Mercedes logo erop plakken. Verpest alles imo. Verder cool gedaan.
Jammer van die twee Samurai. Die zijn leuker…
Knap gedaan, maar waarom in godsnaam zo een creatuur willen namaken.
@cossiekiller: omdat het kan! De allerbeste reden om iets te doen.
Ziet eruit als vakwerk, knap gedaan! Alleen wel jammer dat ie wordt aangedreven door een amechtige 1.3 ipv een geblazen V8. Zal niet best vooruit komen met zes van die zware wielen.
Leuk voor als je een zoontje hebt om te geven voor zijn 10e verjaardag, ipv een skelter.
-edit: en nu?-

OT: Toch leuk als je zoiets kunt maken. De kenner ziet dat het geen echte is. Ik zou alleen al daarom de Mercedes ster hebben weggelaten en hem logo-loos hebben gelaten.
Jammer van de logo’s, maar is wel erg goed gelukt, aan de thumbnail kom ik het niet zien
Wouw.. als je op school dit soort skills meekrijgt dan zit het wel goed in de banenmarkt…
Waanzinnig mooi stuk werk !
Dat ze ‘m op kenteken hebben weten te krijgen betekend dat het niet zomaar wat knutselwerk is geweest , hier is echt zwaar serieus over nagedacht en gebouwd…
Hulde !
Knap dat ze dit hebben kunnen maken. Ik doe t ze zeker niet na.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).