Dit is Wagenbauanstalts auto van het jaar 2018

Auteur: , 29 Reacties

Als in: ze bouwen er maar één per jaar.

Je moet wat doen om je te onderscheiden als coachbuilder dezer dagen. Aan de ene kant is coachbuilding namelijk booming business, ongetwijfeld mede dankzij de klassiekergekte en het feit dat moderne auto’s saai zijn. Aan de andere kant is er inmiddels een wildgroei ontstaan aan bedrijfjes die allemaal hun eigen draai geven aan de klassiekers van vandaag en die van de toekomst. Zeker met een oude 911 als basis kan je op talloze plekken terecht om je auto te laten verfraaien en verbeteren tot een juweeltje waar de Porschefabriek zelf toentertijd alleen van kon dromen. Porsche heeft deze trend inmiddels ook geïdentificeerd en probeert er eveneens een graantje van mee te pikken.

Wagenbauanstalt kiest een vrij simpele manier om de zaken net wat anders aan te pakken dan de rest. Het bedrijfje uit Hamburg maakt slechts één auto per jaar. Kijk, dat is nog eens schaarste creëren. Voor klanten, die geacht worden een bedrag ‘ergens midden in de zes cijfers’ neer te leggen is zo de exclusiviteit gegarandeerd en alleen dat al is voor velen voldoende reden zo’n auto aan te schaffen. De vraag is alleen, heeft Wagenbauanstalt behalve exclusiviteit nog wat meer te bieden?

Wel, hun nieuwste creatie op basis van een 964 turbo uit 1993 is zeker ‘apart’ te noemen. Er is gekozen voor een groen-met-goud thema en de carrosserie is hier en daar gewijzigd ten opzichte van het origineel. De wielkasten achter zijn bijvoorbeeld flink breder dan standaard en ook de bumpers zijn anders. De lak bestaat uit maar liefst dertig lagen en het exterieur is daarnaast her en der voorzien van gouden details, waarvan de goudkleurige jetsers van Wheel-Tec het meest in het oog springen.

Aan de binnenkant is er ook het nodige gewijzigd. De deurgrepen komen van een Lincoln uit 1940. Ook hier zijn er (echte) gouden details te vinden, zoals een logo van het bedrijf uit 24 karaats goud. De ingebouwde rolkooi bestaat helaas dan weer niet uit Goldfingers favoriete materiaal.

Al met al is de creatie van Wagenbauanstalt best tof te noemen, maar echt volledig weggeblazen zijn we nou ook weer niet. Desalniettemin zullen de Germanen vast wel een koper vinden voor de Elfer.29 reacties

Beetje te kitsch, als ik het geld zou hebben geef ik het hier niet aan uit
Grappig ding ..
En je weet zeker dat je geen slappe lulhannesen in de winkel krijgt die tjenken over inruilwaarde ..
@lincoln: Als de inruilwaarde te weinig is kan je het altijd nog proberen bij de dichtstbijzijnde goudsmid.
Wat een schandalig lelijke auto…
Doe mij dan maar een Singer!
Haalt het bij lange na niet bij de Singer DLS.
@roland78: qua prijs ook niet, dat scheelt weer!
Zo’n licht interieur met een donkergroene lak vind ik altijd wel tof. Maar dat is dan ook het enige mooie aan deze auto.
Ik houd best van verbrede wielkasten maar dit is gewoonweg veel te breed. Of zou dat door die 30 lagen lak komen?
Wat een wanstaltige velgen en dat goud is om te janken. Ik was wel benieuwd naar de deurgrepen van die Lincoln maar die staan niet op de foto….
Bijna.
Bakken met geld er tegen aan gooien, met als resultaat een cheap ass looking gebakje.

Fail.
WagenbauWanstalt
Vind ik het mooi? Mwoah!

Vind ik het zonde van de auto?Ja!
Zonde vd velgen, echt lelijk
Lijkt me lastig zitten op die achterbank nu.
@SimonMc: meestal met een rolkooi
@jochem99: zonder rolkooi ook.
De velgen, de raamlijsten, de gouden koplampen. Het had een mooie auto kunnen zijn, maar blijkbaar vonden ze het nodig op het te vernuqen
Tja, das er eentje om in de verpakking te houden. Dan houdt ie z’n waarde…
‘Als in: ze bouwen er maar één per jaar.’ Is ook meer dan genoeg. Over smaak valt wel degelijk te twisten, ik vind dit dus echt niet mooi! Andere velgen en al het goud weg en wie weet valt er nog wat te redden.
De plank en de hamer hebben elkaar niet gezien. Behoorlijk misgeslagen. Niet meer dan 1 exemplaar per jaar is een goed idee. Alle potentie om zeep geholpen..
Gelukkig laten ze het bij één exemplaar.
Ik weet niet of ik nou meer vocht verlies door het kotsen of het janken..
@jochempie: zeik niet zo veel..
Foeilijkijk gedrocht.
Maak die gouden accenten zilver en leg er normale velgen onder, dan wil ik em wel :)
Al dat goud eraf, andere velgen en dan is het best een dikke bak,
Midden in de 6 cijfers?
€4999,95 heb ik er wel voor over.
Een deftige velg eronder en gaan!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).