Dit kost de enige Aventador Miura in Verde Scandal

Auteur: , 21 Reacties

Wat een lakkleurtje wel niet met een prijs kan doen.

Ah, speciale versies of, eigenlijk moet ik zeggen speciale edizioni van automodellen. Carflippers en jongens van het snelle geld zijn er gek op. Ze worden in een gelimiteerde oplage gebouwd, voegen in sommige gevallen geen reet toe, maar zijn toch goed voor een dikke winstmarge. De Lamborghini Aventador Miura Homage is er zo eentje.

Deze speciale ‘Dor op basis van een Aventador LP700-4 is op een lakkleur en wat embleempjes na identiek aan de reguliere versie. Het feit dat er slechts 50 stuks van worden gebouwd én het feit dat de naam ‘Miura’ meespeelt doet echter wat met de prijs op de handelsmarkt.

De Miura Homage is gespoten in een two-tone samenstelling van een rode en een gouden kleur. Eentje is gespoten in Verde Scandal met een grijze (de gruwel) combinatie. Door deze speciale samenloop van speciale omstandigheden is dit speciale model extraduur geworden.

De bewuste Aventador is namelijk exclusief voor Hong Kong en kost daar acht miljoen Hong Kong dollar. Komt omgerekend neer op bijna een miljoen euro. Het feit dat Hong Kong een ongunstig belastingklimaat kent voor dikke BMW’s auto’s speelt hier natuurlijk in mee. Een reguliere Aventador kost daar namelijk omgerekend zo’n 750k in euro’s. Afijn: één miljoen euro voor een reguliere Lamborghini Aventador met een ander kleurtje is en blijft krankzinnig. Zal deze meer waard worden als occasion?21 reacties

Stoere jongens op de foto
@dirkiii: mafia jonguh, pas maar op..
@dirkiii: krijg je er gratis bij
@dirkiii: Wel lekker wijf
@pjp911: she loves u long time
Valt nog mee 133%
Mooie combinatie zo zeg :)
Wrapje over een standaard aventador en dan heb je ook blijkbaar een speciale editie…
Laat ik voorop stellen dat ik geen fan ben van de Aventador, maar hoewel ik de rood-gouden kleurstelling best gaaf vind, vind ik deze groen-grijze kleurstelling een stuk mooier.
Kotsmisselijk word ik onderhand van deze zogenaamde speciale edities, alleen maar marketing- en uitmelk actie modellen…..ander lakkleurtje, Miura plaatje erop en klaar….kansloos….de Aventador mag nog nieteens in de schaduw van de Miura staan…
@maarten020: het is Scandalig!
Ze staan als corpsleden, VO!
Ik heb het interieur van een Aventador nooit mooi gevonden. Dit is geen uitzondering.
Groen met grijs, meh.. Groen met zwart +1!
Erger vind ik de combinatie van groen van buiten en oranje van binnen
Lambolghini Aventadol Miula.. prachtwagen!
@pexers: plachtwagen
Die kleur is zo duur omdat deze van chiwawa kots gemaakt is.
Ik vraag mij altijd af, wat je met zo’n auto met rechts stuur moet doen in het piep kleine Hong-Kong. Even door China touren doe je niet, want stuur is rechts. Best raar, het is een deel van China, maar stuur is rechts.
Ook echt bruin leer….
Schitterend! Alleen dat slecht gestikte logo in de stoel doet afbreuk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).