Dit leverde de geveilde Aston Martin DB10 uit SPECTRE op

Auteur: , 29 Reacties

Plottwist: een getal met veel nulletjes.

Dit leverde de geveilde Aston Martin DB10 uit SPECTRE op

Voor de Bond-film SPECTRE (hou es op met die hoofdletters) werden een paar Aston Martin DB10’en in elkaar geflanst. De sportwagens dienen nu geen functie meer en zoals wel vaker met films, worden de spulletjes geveild. Natuurlijk voor idioot hoge bedragen, het is immers dé DB10 waar Daniel Craig met z’n aars in gezeten heeft. Althans, dat is nog maar de vraag. Aston Martin bouwde in totaal namelijk 10 exemplaren voor de film.

De veiling vond gisteravond plaats in Londen en zoals verwacht kregen de veilingmeesters hoge biedingen toegeworpen. Uiteindelijk kreeg een anonieme geluksvogel de sleutels toegeworpen van de Bond-mobiel. Voor omgerekend 3,1 miljoen euro is hij helemaal het mannetje. Het was overigens een veiling voor het goede doel. Het miljoenenbedrag zal worden gedoneerd aan Médecins Sans Frontières. Een fonds waar diverse organisaties onder vallen, waaronder Artsen zonder Grenzen.

Foto via Twitter29 reacties

Bizar, voor een auto die je niet mag rijden! Andere kant wel mooi dat er zo’n hoog bedrag voor een goed doel is gesponsord.
@roberto: Mooie van giften aan goede doelen,
Is dat ze fiscaal aftrekbaar zijn in Nederland.

Wie als Nederlander dit met zijn privegeld koopt, kan dus 52% aftrekken mits die een goede fiscalist heeft.
@martinus: dan moet je dus wel het inkomen hebben om het vanaf te trekken. Of kan je het spreiden over een aantal jaar? Want ik kan me voorstellen dat de meeste mensen met dergelijke inkomens zoveel mogelijk zakelijk houden om minder belasting te hoeven betalen.
@lekbak: Ik zou toch denken dat iemand zo 3,1 miljoen aftikt voor een auto, wel in een flinke belastingschaal valt.
@ronnys: de schaal wel ja. Maar als je 3.1 miljoen af wilt trekken maar je hebt ‘maar’ een miljoen inkomsten (omdat je de rest in een bedrijf laat bijvoorbeeld) werkt het alsnog niet. Dan moet je het dus kunnen spreiden over een aantal jaren.
@martinus: goeie deal dus, een auto van 1,5mln zomder kenteken!
Mooi bedrag toch? Het is een fijn ding, maar doe mij persoonlijk toch maar de Vanquish.
En hij mag niet eens op de openbare weg
Er is toch 1 DB10 die wel de weg op mag omdat, het gewoon een verbouwde Vantage is? Zo ja is dit dan de auto die geveild is?Anyway ook al is dat zo zal je de auto toch nooit op de weg zien rijden. Verdwijnt gewoon in het privé museum van 1 of andere verzamelaar.
Goed initiatief.
Die Britten plakken overal een kenteken op toch? Daar een kenteken fixen en dan lekker rondjes toeren in je zandbak… Ben je mooi de koning sjeik
@baasbas: koning
@baasbas: Zou ik niet doen. Ik kwam laatst een stuk (op Jalopnik als ik me niet vergis) tegen waarin in dit bewust exemplaar gereden werd. De DB10’s zijn slecht afgewerkt, hebben geen airco en ook de ramen kunnen niet open. Dat zijn toch wel dingen die ik graag ik de zandbak zou willen hebben.
@Edge: stuk op Jalopnik ging over andere DB10’s. Dit is echt wel een perfect exemplaar; zelf de pers mocht er niet inzitten
Leuk dat de gehele opbrengst naar het goede doel gaat. Dat moet toch ook wel een van de redenen zijn waarom de koper deze auto heeft gekocht. Ik kan me namelijk niet voorstellen waarom je anders zoveel geld uitgeeft aan een auto waar je niet mee mag rijden. Of wordt dit ook zo’n klassieker die absurd veel in waarde stijgt?
@berlinetta:
Ik vermoed wel dat deze auto waardevast is.
Het is wat de gek ervoor geeft.
Daarbij Geld wordt steeds minder waard, en er komt steeds meer geld,

Met de film ‘spectre’ heeft de auto in ieder geval een uniek visitekaartje.
Daarbij is het (nu)een one-off van Aston Martin.
Dat is die zeker waard
is aston ook al gekocht door de chinesen? want deze kop lampen lijkt op chinesen ogen
@e36thuglife: dit is het meest overbodige reactie die ik in de laatste jaren heb gelezen. Google het gewoon even mocht je het willen weten
@kimhung: uh-oh, you pissed Mr Hung off.. Maar eens, echt een opmerking die alleen een rondoog kan maken.
Kan iemand van de redactie alsjeblieft deze reaguurder wegjorissen? Ik heb nog nooit een reactie van hem gelezen: dat ergens op sloeg en dat ‘een beetje leesbaar Nederlands. Ik weet niet waarom hij/zij dit doet, maar t is gewoon belachelijk.
@toyotafortuner: zulke pipo’s noemen ze een Troll. Beste remedie: negeren. Het zijn zielige aandachtshoertjes dus geef ze gewoon geen aandacht. Niet reageren is het beste middel.
Dubbel en dwars het geld waard, toch uniek een 007 aston Martin!
@henkhupelschoten: Alleen als het ook nummer 7 uit de serie van 10 is :-)
Over 50 jaar is dit de barnfind van de eeuw, maar nu is het wel erg veel geld voor een haastig omgekatte Vantage.
@knipperlichtje: ehhhh haastig ?!? Was je erbij dan ? Dit is alles behalve haastig gedaan allemaal
@cabrioot: misschien is haastig niet de beste verwoording, maar je zult weinig verfijning aantreffen in de DB10. Hij heeft bij lange na niet de hoeveelheid ontwikkeling gekregen als een nieuw model voor de reguliere markt.
@knipperlichtje: ehhhh die verfijning is er wel, heb de DB10 van heel dichtbij en van binnen meegemaakt en nee niet ff 5 sec bij kroymans of zo….
Over 10-15 jaar het veelvuldige waard! Betere investering dan proberen geld te trekken van de rente die je bank geeft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).