Dit stuk geweld staat te koop op Hollandse bodem

Auteur: , 40 Reacties

Importeren hoeft niet meer. Alleen even dik twee ton overmaken.

De bekende weg is de Europese weg. Met een ruim aanbod aan Duits en Italiaans spul is er voor een budget van meer dan 200.000 euro genoeg te kiezen. Nieuw, maar ook een jong gebruikte auto met veel vermogen behoort tot de mogelijkheden.

Buiten de doos denken doe je in Nederland door bijvoorbeeld een Amerikaan te overwegen. De auto in kwestie is inderdaad achterlijk duur in ons land en dat is ook de reden dat je ze bijna niet ziet. Jammer, want deze gele banaan brengt je vast en zeker meer plezier dan de gele banen in het water tijdens je vakantie in Turkije.

Het gaat hier om een Corvette Z06 C7 R. Dit is een in gelimiteerde oplage gebouwde Corvette als eerbetoon aan het racemodel. Er zijn 650 stuks van gebouwd, waarvan slechts 150 exemplaren buiten de Verenigde Staten zijn verkocht. Het ding is klaar voor het circuit, want Chevrolet leverde deze sportauto met plakkerig Michelin PS Cup 2 rubber. De supercharged V8 is in deze Corvette goed voor 650 pk en 881 Nm koppel. Toen deze auto op de markt kwam waren er slechts twee kleurkeuzes. Racing Yellow Tintcoat, zoals deze occasion, of zwart.

Deze Corvette komt uit 2016 en heeft 9.850 km op de klok. Het Nederlandse kenteken zit er al op. Nu nog een eigenaar vinden. Met een prijskaartje van 219.950 euro op Autotrack zal dat geen eenvoudige opgave worden.40 reacties

Lijkt wel een clown met een rode neus. Wanstaltig ding zeg!
@rhellema: Naast je BMW M coupe parkeren en je kan het circus in!
Bruut apparaat. Ondanks dat ik niet perse een liefhebber ben van amerikaans spul hoop ik dat iemand zo gek is om m te kopen én er mee te gaan rijden. Fleurt t geheel goed op!
Ja leuk maar zet hier een verse dikke 911 R8 458 Huracan tegenover. Dan moet je wel gek zijn om dit te nemen.
@rovadepo: een 911 R8 485 Huracan? Dat model ken ik niet.
@jappie1996: 😂👍🏻
@jappie1996: ik zat ook al te denken maar zo iets bestaat niet volgens mij
@jappie1996: Niet? geen kenner :P
@jappie1996: Ja die nieuwe modelnamen worden maar langer en langer.
@jpoers: Ja wat was het nu ook alweer? Iets met Mercedes-Benz, AMG en 4-door Coupe?
@rovadepo:

Idd .. zo een Corvette leased voor geen meter ..
@lincoln: leased ja?
@lincoln: niemand leased toch zo’n sportauto
@rovadepo: noem mij maar gek, maar ik heb liever de Corvette.
@macmiller: huh? Gek niet. Dood wel. Resurrection?
@macmiller: ditto. Ik vind hem er gewoon veel bruter uitzien dan de concurrentie. En dan hebben we natuurlijk die heerlijke motor nog die erin ligt.
@rovadepo: Dit ding rijd rondjes om elke R8 en Huracan heen. Een 911 hangt serieus af van welk model je neemt en dan nog heeft zo’n porker op het rechte geen schijn van kans tegen de vette. Enige uit dat rijtje dat serieus tegen zo’n ZO6 op kan is die 458.
@mopar: Mwa… vlak die Huracan Performante ook niet uit, zeker niet zodra de weg iets minder recht begint te worden.
@gandini: cmon niet het ruk verhaal dat Amerikanen de bocht niet omkunnen. Corvettes slopen heel veel auto’s op de ring. En daar zitten toch wel bochten in vlg mjj
@rolov: Oh nee, zo bedoelde ik het niet. Ik bedoelde meer dat de Huracan behoorlijk presteerde op de Ring en de Corvette daar echt niet even makkelijk van wint.
@mopar: ja vast, waarom koopt bijna niemand dan zo’n geweldige Corvette in Europa? Waarom zie ik de Europese sportauto’s wel vaak. Zo’n Corvette is gewoon niet zo mooi. Nog steeds fantastisch en snel en vast ook goed. Maar er is gewoon veel meer moois te koop. In Amerika kost zo’n auto ook de helft van de Europese sportauto’s.
@rovadepo: Internet is vast lastig voor je denk ik. Zoek anders op internet eens de rondetijden op die zo’n vette doet ivm zijn Europese concurrenten. Waarom niemand zo’n ding in Europa koopt? Nooit in Duitsland geweest? Dingen rijden daar zat rond. Kijk maar op mobile hoeveel er daar te koop staan. En er bestaat ook nog zoiets als smaak, niet iedereen hoeft hetzelfde mooi te vinden.
@mopar: rondetijden doen mij helemaal niks en interesseren mij ook niks , een skyline is ook heel snel maar zou ik nooit kopen. Ik zou nooit naar de ring gaan. Ik snap ook wat smaak is ja en daarom valt het mij op dat ik ze nooit zie. Stond heel de week in Dusseldorf op de beurs deze week, geen een Corvette gezien en elke dag door de spits heen en weer gereden naar hartje centrum. Het is dan ook enkel mijn smaak en ik snap dat dat niet iedereen zijn smaak is. Wij snappen elkaar in ieder geval nooit.
@rovadepo: Als rondetijden je niets doen en je nooit naar het circuit zou gaan dan koop je zo’n supercar dus om te showen. In dat geval zijn de Europese concurrenten inderdaad vele malen beter. Om terug te komen op die skyline, het moge duidelijk zijn dat Europeanen gewoon heel weinig auto’s kopen die niet uit Europa komen. Ik noem maar even de Nissan GT-R, de nieuwe Honda NSX en de Lexus LFA. Allemaal wereldklasse sport/supercars die zich kunnen meten met hun Europese concurrentie maar hier niet goed verkocht werden.

Apart dat je niets gezien hebt in dusseldorf, woon namelijk zelf in Duitsland en zie genoeg vettes rijden. Op YouTube staan ook genoeg filmpjes van Corvettes en Vipers in DE.

Als je je keuzes baseert op vooroordelen dan zullen wij het inderdaad niet snel eens worden nee.
Heerlijk! Doe mij maar, de rest wil zo te lezen deze toch niet
En dan plak je zo lelijk je bedrijfsnaam op zo’n dure auto.
@barkingiron:

Voor een rechtgeaarde petrolhead een onmogelijke opgave dat er ooit nog af te krijgen ..
Geniaal: ‘Run Forrest Run’…….. FF bij het Politbureau van Jesse Klaver parkeren en de C7 zal met duurzame FSC knuppels worden begroet. Geweldige machine.
@zanveld: denk dat CO2-gestapo ‘m met een stinger opblaast.
Geef mij deze maar ipv de concurrentie
Heel eerlijk, niet dat ik dit geld heb liggen maar de kleuren zijn weinig subtiel en ik zou persoonlijk voor iets anders gaan als ik dit te besteden had..(denk aan een Alfa 8C, 430 Scuderia of 360 CS)..die worden ook ongetwijfeld meer waard.
@ghost:

Beleggingsadviesen van iemand zonder geld !!

Only op autoblog ..
@lincoln: beleggen met geld dat van iemand anders is… Welkom op de planeet Aarde…
@ghost: wat maakt ’t uit of die z’n waarde behoudt, elke dag naar de redneck kijken of iets moois is het geld al waard 😁 uit je de rijtje de 430 scud graag, wel met normaal tapijt op de vloer.
3LT met cheapo bekleding., vreemde combi. Verder gruwelijk dik! Beest van een wagen! Vind het wel fors geld. Je hebt een nwe ZR-1, full option, voor 140kUSd. Dus een van de eerste gebruikte heb je zeker goedkoper hier staan dan wat hij voor deze ZO6 vraagt. Dan heb je 750pk en nog betere aero en setup.
Leuke auto, wel ff al die stickers eraf, is geen porem zo.
Hmmm…. v.d.Lans in Monster. Da’s bij mij om de hoek. Toch maar eens even gaan buurten…
Vies dikke wagen!!!
Verslavend, zo’n corvette. Prestaties in combinatie met het geluid is mega.
Zet maar voor de deur, beste value for money voor dit soort wagens en je rijd ieg niet in ieders jongensdroom porche.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).