Dit wil Kahn van de Aston Martin DB9 gaan maken

Auteur: , 16 Reacties

De Britse tuner is zijn grenzen weer verder aan het opschuiven. Afzal Kahn is niet langer de veredelaar die overal lukraak velgen + bodykit onder gooit, tegenwoordig bouwt hij steeds meer custom projecten. Zoals deze Barchetta Roadster in samenwerking met Ant, en binnenkort dit langwerpige autopornosnoepje: de WB12 Vengeance.

Ja, je ziet in één oogopslag dat het in de basis een Aston Martin DB9 is, maar Kahn roept stellig dat het hier op coachbuilding gaat. Oftewel, een nieuwe body op een bestaand chassis. Op de eerste drie schetsen zien we de WB12 Vengeance op veel punten de klassieke lijn van de DB9 behoudt, maar feitelijk is ieder carrosseriepaneel anders. Vooral aan de achterkant ging het model op de schop, waarbij plaats werd gemaakt voor ronde achterlichten. Iets waar we enigszins een Zagato-gevoel bij krijgen. Lang niet slecht. Aan de voorkant zien we een grote gapende grille waar je met gemak een trio Cygnets in kunt parkeren. Ontworpen om de Vengeance de looks van een sabertooth tijger te geven, aldus Kahn.

Vengeance

De 6.0-liter V12 onder de kap is onaangetast gebleven. Die levert nog steeds 517 pk en 60 Nm koppel. Wat er aan de binnenkant allemaal op de scohp gaat weten we nog niet, behalve dat Kahn de achterbank eruit heeft gerost. De Britse tunder, pardon: coachbuilder wil in totaal 20 stuks van de uit aluminium opgetrokken Vengeance gaan bouwen. Voor welke prijs je er straks één kunt bestellen is nog niet bekend.

Future topic aankondiging: Aston Martin klaagt Kahn Design aan wegens design infringement (de Thunderbolt van Henrik Fisker werd immers ook tegengehouden).

UPDATE: op Instagram zegt Afzal dat hij de Vengeance met toestemming van Aston Martin wordt gemaakt. Kogel ontweken

UPDATE 12 MEI: nieuwe plaatjes! Check de gallery voor verse renders van de Kahn Vengeance.16 reacties

Mooi, was dit maar de nieuwe desingnrichting van AM.
Ik zeg doen. Super mooi zonder overdreven te zijn. Alleen de velgen vind ik niet zo….
@dutchdriftking: die zullen wel anders zijn op productiemodel
Lelijk hok
60nm koppel is wel erg weinig
@r32turbo: hahaha
Lekkere acceleratie!
Achterkant mag wel iets brutaler en dan is het af.
Mooi? In ieder geval niet lelijk. Mooier dan een DB9? Absoluut niet. Mooi op de DB11 wachten zou ik zeggen.
de voorkant is niet veel veranderd en ook niet echt verbeterd, maar die achterkant :O geweldig! :D
Euh, doe maar niet. Die verticale spijlen in de grille, de ronde achterlichten, al het andere; het past de DB9 gewoon niet.

Niet zo heel gek, want de DB9 is al nagenoeg perfect.
Wow 60nm koppel. Zal wel flink van zijn plaats komen.
Dus je neemt een van de mooiste GT’s aller tijden onder handen om hem ‘mooier’ te maken. Lastig, er zijn maar een paar van dit soort projecten waarbij het design een echte vooruitgang is: de Disco Volante, Fisker Latigo, Bertone Mantide, Devon GTX en de Stola S82. Voor de rest is het vaak minder.
Vet en die F1 plaat zal er goed op staan.
De christus wat een prachtig apparaat
Mwa gaat net. Maar am is over het algemeen een met waar je gewoon met je poten vanaf moet blijven

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).