Dit wordt de opvolger van de Lada Niva

Auteur: , 33 Reacties

In zekere zin, tenminste.

Schreven we eerder deze week nog over een gruwelijk krakkemikkige Niva, krijgen we enkele dagen later ineens zijn mogelijke opvolger op het bord gemikt. Lada introduceert op de Moscow International Auto Show (MIAS) de 4X4 Vision Concept, waarmee de Russische autofabrikant wil aantonen hoe de toekomst van het merk er waarschijnlijk uit komt te zien.

Dit is ook direct het enige doel van de auto, die praktische dezelfde naam draagt als de hedendaagse Niva. Waar sommige conceptauto’s nog wel eens voorzien zijn van een veelbelovende krachtbron, dient dit studiemodel geen ander doel dan een blik te werpen op de designtaal van de toekomst.

Hoewel het absoluut niet zeker is dat Lada daadwerkelijk zal kiezen voor een dergelijk ontwerp, zit het er dik in dat het ietwat alledaagse, onopvallende uiterlijk van de auto’s van de Russische automaker op de schop gaat. Dit heeft te maken met het feit dat Lada tegenwoordig onderdeel uitmaakt van de Groupe Renault. Het Franse concern heeft als voornaamste doel de marktpositie van Lada te verstevigen. Renault wil dit doel verwezenlijken door verschillende nieuwe modellen te onthullen met een aansprekend design.

Het moge duidelijk zijn dat de 4X4 Vision Concept onderdeel is van dit plan. De mogelijke opvolger van de 4X4 (Niva) heeft een scherp, ietwat futuristisch uiterlijk met imponerende velgen. In het ontwerp herkennen we de X-stijl verschillende malen terug. Dit is een verwijzing naar de X-Ray SUV, een ander model dat Lada vandaag eveneens onthulde. Deze auto is overigens wel klaar voor de productie.33 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ziet er leuk uit.
Maar de uiteindelijke versie zal in de verste verte niet zo uitzien.
@dees: dat is wel erg negatief
Cool! Beter dan een XC40
@bisazza: het fijne ook is dat zo’n lada waarschijnlijk in de praktijk, 5 meter van je achterbumper af zit. En zo’n xc40 5cm.
@mikje90: moet je maar niet met 90 links blijven plakken in je Panda.
Tevens een toekomstvisie op de nieuwe Dacia Duster? Dit ziet er lekker stoer uit. Laten we dan maar hopen dat het ook qua bouwkwaliteit nog een beetje te pruimen is, want dat is traditioneel toch wel een beetje de grootste achilleshiel van Lada. (Naast de CO2 uitstoot en de gedateerde ontwerpen die ze nu nog hebben – ach, eigenlijk is het merk één grote achilleshiel, behoudens de coolness-factor van de good-old Niva en de no nonsense-uitstraling van de hoekige Fiat/21xx serie).
@rrrobert: Nope, Duster is een Renault in Rusland. Zoals overal in de wereld, behalve Europa. De enige Dacia in het Lada gamma is de (vorige) Logan MCV.
Daarbij, deze Niva vervanger lijkt me een trapje hoger dan de Duster. Dus misschien komt het ding wel naar hier als een duurdere Dacia…
Interieur is door Trust ontwikkeld? .. mooi spul voor die grote doelgroep waar een 10jarige zoon beslist welke auto wordt gekocht in de familie.
@gregorius: waar slaat dat op…
@rovadepo: goed punt, het ziet er behoorlijk gameconsole achtig uit. Zoiets moderns en hips mag je van een budgetmerk als Trust niet verwachten.
Lijkt net op een appart aangepaste xc40
Nee, een Niva moet simpel zijn en met een hamer en een schroevendraaier te repareren zijn. En als er een deuk in komt moet je die eruit kunnen trappen, lijkt wel of ze die er hier al in hebben getrapt
Gaaf ding!
Stoer ding! Helemaal niet verkeerd zo!
Ja maak maar!! Ik vind m wel gaaf!
Zolang het in het huidige Rusland in elkaar gezet gaat worden heeft het nul kans van slagen helaas.
@cloverleaf: ik weet vrij zeker dat de wagen niet in het huidige maar in het toekomstige Rusland in elkaar gezet gaat worden.
Fijn. Zelfs mijn vader kan alle info op de klokkenwinkel lezen zonder leesbril
Ik wil em wel op mijn oprit 😁
Het front geeft eigenlijk al weg dat de productieversie van deze wagen een Mitsubishi gaat worden. Of dat dan een omgekatte Outlander voor de Russische markt wordt of dat het een volledig nieuw model wordt dat elders als Mitsubishi verkocht gaat worden moet nog blijken, maar de koplampen en chromen bogen in de grille lijken wel héél erg veel op de huidige designtaal van de Mitsubishi crossovers.
mwa de huidige ziet er beter uit
Voelt een beetje als the Poor Man’s Urus, en dat bedoel ik minder negatief dan het klinkt. Altijd een zwak gehad voor de Niva.
Gaaf ding, maar wel erg futuristisch. Ik hoop dat de nieuwe Niva toch wat basaler wordt.

@ikschrijfookoverauto’s: de XRay is al sinds 2015 te koop, nieuw is de Cross-uitvoering. Zeg maar maar wat Scout voor Skoda is, dat is Cross voor Lada. Overigens is het ding krek eender aan de Cross Concept uit 2016, maar goed, plastic frutsels uitontwikkelen kost nu eenmaal tijd.
Laat maar komen!
Pfff wat een druk ding. Jakkes.
Daar zijn heel wat liters Wodka aan vooraf gegaan!
na jaren geen reactie kon ik me hier niet voor inhouden. De trend van gescheurde jeans zet zich nu door naar autoland, de volle pot betalen voor een auto die reeds een zwaar ongeval heeft gehad is geen trend.
Dit is knap als dit ook als lada prijs komt ben ik misschien kandidaat……of toch ni?
Een nieuwe Lada is altijd leuk. En zeker als ie er zo uitziet…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).