Dit zeggen de internationale media over winst Bottas

Auteur: , 15 Reacties

Valtteri Bottas won gisteren zijn eerste Grand Prix. Hoe wordt daar internationaal op gereageerd?

Bottas

De F1-race gisteren in Sochi was geen klassieker voor de eeuwigheid. De coureurs hadden er erg veel moeite mee om elkaar op korte afstand te volgen en daardoor zagen we, na een spannende start, zeer weinig actie op de baan. Toch zal in ieder geval één man altijd mooie herinneringen houden aan de wedstrijd. Zijn naam is Valtteri Bottas. De Fin die dit jaar Rosberg vervangt werd in Bahrein nog afgedroogd door Hamilton. Dit keer was het echter de Brit die volledig door het ijs zakte. LH44 kreeg zijn Mercedes het hele weekend niet onder controle en VB77 profiteerde maximaal.

Met enige regelmaat begluren we na F1-races wat internationale media te zeggen hebben over onze Max. Echter, over Max’ puike race in Sochi valt vrij weinig te zeggen, daar hij net zo goed alleen op de baan had kunnen rondrijden. Daarom kijken we dit keer eens hoe het journaille aankijkt tegen Bottas. Is Valtteri dan toch een kampioen van de toekomst?

Verenigd Koninkrijk:
Dat is precies de vraag die de BBC zich ook afvraagt. Conclusies durven ze echter nog niet te trekken:

“It was always going to be a matter of time before Bottas won his first race once he had moved to Mercedes over the winter as a replacement for Nico Rosberg, who retired five days after winning the title last year. The question, assuming Mercedes remained competitive, was not whether he would win – the ebb and flow of a grand prix season meant that was inevitable. It was how close he could get to Hamilton on a regular basis. Four races in, after three weekends of clear superiority for Hamilton and one in which he was off-form, it is too early to answer that question definitively. But Russia proved that Bottas is exactly what Mercedes wanted – at the very least a like-for-like replacement for Rosberg who can push the Briton close and win races in his own right.”

Duitsland:
De Duitsers houden van hiërarchie en hebben het vooral over de wijze waarop Valtteri aan het einde van de race zijn team maande tot rust op de radio. Zowel Bild als Sport1 hebben het over de Raikkonenesque actie van Bottas. Sport1 typt:

“Dat Finnen niet gediend zijn van teveel informatie over de boordradio dat weten we sinds Raikkonen’s ‘leave me alone‘ bericht. In Sochi is Bottas in de voetsporen getreden van zijn landgenoot. Toen Vettel hem in de laatste 15 ronden binnenangelde, stapelden de aanwijzingen van het team aan Valtteri’s adres zich op. Die had daar genoeg van en maande zijn team wat stiller te zijn.”


Oostenrijk – Niki Lauda
:
Geen krant of andere sportpublicatie als bron, maar dat is ook niet nodig als je de woorden van Niki Lauda hebt. De Mercedes-man met Ferrari-hart is zeer te spreken over de vervanger van Rosberg:

“To win the first grand prix in a racing drivers life, is always the most difficult one. This I know out of my own experience. Every one which comes next, his life is easier. He’s proven he can win. He is a very good replacement for Nico, I have to say. Pole position and win in four races is not a bad performance for us.”

Frankrijk:
L’Équipe beschrijft Bottas als de nieuwe Russische Tsaar.

“Valtteri Bottas heeft zijn eerste GP-overwinning gescoord op een circuit waar hij altijd al goed was. Hiermee versterkt hij zijn positie ten opzichte van Hamilton in het team.”

Italië:
La Gazetta dello Sport claimt dat Bottas de verwachtingen van wedkantoren gebroken heeft.

“Valtteri Bottas overtreft alle verwachtingen. Na zijn eerste zege staat hij nog tien punten achter Hamilton en 23 punten achter de leider in het kampioenschap.”

Finland:
Hoe denken ze in het thuisland eigenlijk over de prestatie van Bottas? YLE is positief en een tikje geweldadig:

“Bottas slaat sceptici tegen de adamsappel en schudt Hamilton wakker met zijn overwinning in de Russische GP.”

Conclusie:
Het is een lovefest voor de Fin, maar dat mag ook wel want een eerste overwinning pak je maar één keer. Velen zullen ook blij zijn dat Valtteri, tegen de verwachting in, nu toch een keer Hamilton te grazen heeft genomen. Mocht hij daar vaker in slagen houdt dat het kampioenschap interessant. Desalniettemin tekent de BBC daar bij aan dat één zwaluw nog geen zomer maakt. Valtteri was altijd al goed in Sochi en of hij op andere circuits ook deze performance kan laten zien, dat valt nog te bezien.15 reacties

Prima alternatief voor Rosberg. Als hij maar beter overweg kan met druk dan zijn voorganger en niet door het ijs zakt in de regen komt dat nog wel goed met die man.
@gulli: hij zal in ieder geval niemand van de baan duwen in tegenstelling tot Nicole.
Knappe race gereden. En al te meer weer duidelijk hoe belangrijk een goede auto is.
Vond het vooral opvallend dat Vettel na zijn stop van 4,6 sec achter bottas naar 1.4 sec kan rijden en dan vervolgens niet meer korterbij kan komen. Ik heb zo het idee dat ze op zo’n moment aan de knoppen beginnen te draaien bij Mercedes en ze er meer vermogen uit de motor persen in één bepaalde setting.
@ivofga: Dat denk ik niet. Bottas reed niet meer op verse banden dus harder rijden was geen optie. Ik denk dat Bottas zich de hele tijd een beetje inhield om de banden (en misschien ook benzine) juist te sparen, maar toen hij merkte dat Vettel toch echt te dichtbij kwam juist weer harder begon te rijden.
@ivofga: lijkt aannemelijk, maar dan laat je hem niet in de drs zone komen lijkt me
Loon naar werken wat mij betreft. Prima en stabiel gereden, op een heel klein remfoutje na misschien. Ik gun het hem van harte. Vond sowieso dat hij vanaf het begin Hamilton best goed kon volgen in een voor hem nieuwe auto.
Ik word nu toch wel positief verrast door Bottas. Ik had verwacht dat Hamilton hem toch wel de baas zou zijn, maar hij heeft nu toch al een aantal keer laten zien dat hij een gelijkwaardige tegenstander is. Mooi om te zien, dat maakt het kampioenschap alleen maar spannender.
@berlinetta: dat zei ik al… Wacht maar een half jaartje, dan rijd hij Hamilton aan alle kanten voorbij.
@svenska_aeroplan_ab: alle kanten voorbij zie ik nog niet direct gebeuren maar hij houdt z’n hoofd iig cool onder druk. Daarnaast denk ik dat Valteri een betere coureur is dan Nico die zonder drama en “wijven-gedrag” het Lewis moeilijk kan maken.
Voor mij zal het nog moeten blijken of Bottas een waardige vervanger zal zijn voor Rosberg
Naar mate een mens ouder wordt, naarmate de reactietijd minder wordt. Dit geldt voor alle coureurs uit het heden en verleden. Zodra men de 30 passeert gaat het onbewust afnemen. Ook de passie, al zegt de coureur van niet, om te winnen zal met de jaren afnemen. So be it.

Kortom, BOT zal niet beter zijn dan HAM vv., maar het leven (leeftijd) speelt hierin een cruciale (onbewuste) factor.
@erik2907: daarom heeft Schumacher z’n meeste successen geboekt na z’n dertigste zeker? Wat een BS zeg.
Boze tongen beweren dat LH44 geen zin had om Poetin – net zomin als vorig jaar – de hand te schudden en toen maar besloot om als 4e te eindigen …..
@hilpp: putin, putta whats in the name 😉 toch geniaal dat Rosberg hem vorig jaar gewoon liet wachten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).