Dit zeggen NL’se dealers over overname Opel

Auteur: , 52 Reacties

Nieuwe kansen, of toch liever doorgegaan onder het bewind van GM?

Opel

De overname der overnames is momenteel het gesprek van de dag in autoland. Iedereen heeft er wel zo zijn mening over. De NOS deed een vragenrondje bij twee bekende Opeldealers in ons land.

Motorhuis en dealer Van Kouwen reageren beiden positief op de overname. Volgens de dealers is het nieuws goed dat Opel nu in Europese handen is. Mark Toonen van Motorhuis zegt dat General Motors als Amerikaans bedrijf naar Opel keek. Natuurlijk met een Europese bril, maar het zijn en blijven Amerikanen. PSA is daarentegen een Europees concern en dus weten ze (beter) wat er speelt in ons continent. Dit heeft zo zijn voordelen.

Ook Theo van Kouwen van Van Kouwen is enthousiast. Volgens hem zal de overname een positieve uitwerking hebben op toekomstige modellen van het PSA-concern. Techniek kan eenvoudig onderling worden uitgewisseld, net als de Volkswagen Groep doet met zijn merken.

Voor de consument zal de overname niet direct indrukwekkende gevolgen hebben. De zakenwereld, en jij en ik als autoliefhebber weten nu dat Opels voortaan een Frans sausje hebben. Truus en Jan uit Appingedam lezen het vandaag in de algemene media, maar zijn het over twee weken alweer vergeten.

Motorhuis heeft 18 vestingen in Nederland en is tevens Citroën-dealer. Van Kouwen heeft vijf vestigingen in ons land.52 reacties

Tsja wat verwacht je anders als je negatief doet als dealer gooi je alleen maar je eigen ruiten in. Natuurlijk ben je positief wanneer je afhankelijk bent van een merk.
Wat een leuke meid zeg, een schoonheid!

En dat is het enige wat ik er over te zeggen heb..
@viezefreddyw: beetje knoestige knieën. Soit…
@tenaci: jij hebt iets beters op de bank zitten?
@mars:
Dit is autoblog, zelfde niveau als vriendjes die vertelden dat als zij in de kroeg kwamen, de meiden spontaan hun broekjes van hun kont aftrokken.
@desjonnies: hahaha, ja dat.
Omdat ze er vaak op zit…
@viezefreddyw: Je ziet zo dat ze een leuk karakter heeft inderdaad
Laten we hopen dat Peugeot Opel in ere laat en Opel zijn eigen gezicht blijft houden. Als je kijkt naar VAG daar zie ik het verschil niet meer tussen een VW en een Seat…
@persian1: tegenwoordig kun je gratis je ogen laten opmeten.
@Henk_he: badum tss
@Henk_he: Dat weten wij…maar de designers bij vag niet
@persian1: Wat Renault met Dacia doet vind ik wel passen bij Opel. Vroegah waren opels gewoon no-nonsense auto’s zonder overbodige meuk, voor een eerlijke prijs en techniek die je zelf nog kon, (en de hele tijd moest) fixen.
The only way is up..

Naja, ik juig het toe, want inderdaad, het kan maar één kant op.. Ben geen fan van Opel, maar toch ‘volg’ je wel een beetje wat ze bieden.. En toen iedereen en z’n moeder een A-segment A-label auto had, kwam Opel met de Adam, die op z’n best en B-labeltje kon krijgen… Deed PSA toen al veel beter/slimmer met de C1/107/Aygo. Opel had moeten scoren met een sub-corsa mini maar kwam met een Handtas-Design compact die zou kunnen concurreren met auto’s zoals bijvoorbeeld de Fiat 500/Mini… en dat zonder legacy.. en zonder fatsoenlijke milieu-labels.. Zelfs Audi heeft t moeilijk om die A1 aan de man (pun intended) te brengen,. ( en heel het dorp knort hier met die 2 pitter Fiatjes rond)
@postzegel: opel had zich nooit als premium brand moeten willen profileren. Het is per slot van rekening de auto van jan modaal…. Ik vind het wel zonde hoor. Ze waren net weer goed op weg, ampera-e… Nette astra… Blitse insignia. Maar als er peugeot in te vinden is straks? Ik ben er bang voor….
Krijgt de Ampera E nu een interieur met zachte materialen?
@kobus1967: nee ze gaan nu een automaat bedenkeb die je wel kan slepen
@kobus1967: ja .
En een set Heule zachte schokdempers .
via het geluidssysteem worden Franse piepjes en kraakjes het interieur ingepompt .
Voor het echte Franse gevoel.
Ze twijfelen ook nog over de layout van het dashboard.
Dat kan namelijk veel onlogischer .
@st33fie: floep, en toen was je weer in 2017! Zo 1984 dat grapje van jou.
Ook VAG interieurs worden in Frankrijk gemaakt.
@rufctr01: Als er iemand is met het steeds terugkerende flauwe commentaar op alles van Vag dan ben jij dat toch wel!!!!
@st33fie: PSA maakt wel de mooiste dashboards de laatste jaren.
Schitterende werkjes zitten daar tussen.
Lijkt me een nogal logische “mening” van de dealer ..
@lincoln: Ik dacht even dat je van de aardbodem verdwenen was. Je werd gemist.
@viezefreddyw: door wie?
@roppp: mij.
Opel meisje is er zo te zien ook blij mee, heeft iemand haar telefoonnummer zodat we haar kunnen uitnodigen om dit heugelijke feit te vieren in het Autoblog bunker?
@Autoblog. De site is sinds vanmiddag slecht te bereiken. Sommige artikelen laden niet (browser), sommige artikelen zijn extreem langzaam (browser) en ik kreeg laad foutmeldingen op de main sectie van de app (iOS). Lijkt me een ongelegen moment met Geneve.
@gregorius: Ah, ik ben dus niet de enige. Ik dacht al dat het probleem aan mijn internetverbinding lag.
@Edge: ik heb ook hetzelfde probleem
@Edge: Ik dacht dus ook dat het aan mij lag! Zat al te zeiken op KPN. Al is dat eigenlijk nooit echt onterecht…
@gregorius: Inderdaad, hier op de Android app ook…
@trustmeiamanengineer: ditto Android app en mobiele site. ;_;

AB heeft toch geen last van DDOS oid?
@gregorius: opeens had Autoblog veel Russische lezers. Niets mis mee, alleen het heeft wat bijwerkingen
@gregorius: Dat is het On Star systeem dat ze naar het frans aan het vertalen zijn. Kan nog effe duren.
@gregorius @edge @rufctr01: klopt, het was vanaf begin vd avond en we zijn er druk mee bezig geweest. Hopelijk is het nu opgelost.
Volgens de dealers is het nieuws goed dat Opel nu in Europese handen is. Mark Toonen van Motorhuis zegt dat General Motors als Amerikaans bedrijf naar Opel keek. Natuurlijk met een Europese bril, maar het zijn en blijven Amerikanen. Zo… ze zijn nog niet formeel van elkaar gescheiden of al generaliserend zetten ze zich al af tegen hen die de ruif al die jaren gevuld hielden. Als de Amerikanen van Paccar ‘onze’ Daf Trucks in ’96 niet had overgenomen én door de twee crises van dit millennium hadden heen gesleept, had deze Nederlandse vrachtautobouwer nu misschien niet meer bestaan. Of hooguit als assemblage-filiaal van een of andere andere Europese fabrikant
Volgens de dealers is het nieuws goed dat Opel nu in Europese handen is. Mark Toonen van Motorhuis zegt dat General Motors als Amerikaans bedrijf naar Opel keek. Natuurlijk met een Europese bril, maar het zijn en blijven Amerikanen.

Zo… ze zijn nog niet formeel van elkaar gescheiden of al generaliserend zetten ze zich al af tegen hen die de ruif al die jaren gevuld hielden. Als de Amerikanen van Paccar ‘onze’ Daf Trucks in ’96 niet had overgenomen én door de twee crises van dit millennium hadden heen gesleept, had deze Nederlandse vrachtautobouwer nu misschien niet meer bestaan. Of hooguit als assemblage-filiaal van een of andere andere Europese fabrikant.
@rrrobert:

Scherp ..
“De Amerikanen” hebben 20 jaar verlies geleden met Opel ..
En de dealer heeft er 20 jaar goed van kunnen eten ..

Dan ben je idd nogal een flapdrol ..
@rrrobert: Behalve dan dat DAF de Amerikanen door de crisis sleepte.
Toch is het een raar gevoel, al sinds 1932 volledig in handen van GM en nu ineens verkocht. Ik draag Opel een warm hart toe en ben heel benieuwd waar dit naar gaat leiden. Ik heb de plannen van PSA nog niet gehoord/gelezen maar het is een feit dat Opel ergens de slag heeft gemist.
Een Opel koop je bij Opel Montfoort De Goey, en nee ik werk daar niet (serieus)
@wingkel: een Opel koop je waar je maar wilt, gelijk zo dat je hem voor onderhoud brengt waar je maar wil. Echter heeft de dealer naar gelang zijn prijzen ook veel specifiekere kennis en gereedschappen en dito service naar klanten.
@ivofga: We zijn het dus met elkaar eens? Opel Montfoort ís een officiële dealer. En het onderscheid dat dealers onderling kunnen maken is o.m. in de uiteindelijke verkoopprijs en de mate van (after)service.
@wingkel: juist. Daar waar universeel vooral draait op prijsverschil is de service beduidend lager. Bij de dealer gebeuren dingen onder de noemer service waar een fastfitter een enorme meerwerkfactuur voor schrijft.
@ivofga: ik was nog niet klaar. Jij hebt overduidelijk een goeie ervaring gehad bij de Opel dealer die je noemt en prijst hem op basis daarvan ook aan. Door de door jouw getoonde klanttevredenheid zul je zien dat de betreffende dealer voor jouw zijn nek een stuk langer zal uitsteken in uitzonderlijke gevallen en eerder dingen weg zal schrijven onder de noemer service. Voor mij ook enkel dealeronderhoud.
@ivofga: Dat durf ik niet te zeggen hoor over dealers in het algemeen en fastfitters over t algemeen for that matter.
Eerste verbeterpunt; de Opel stoelen naar de eeuwige jachtvelden sturen en de ontwerper 40 stokslagen.
Na een kwartier rugpijn van die ondingen dus kan dat alleen maar beter worden aangezien comfort een Frans woord is.
@milan0: hmm persoonlijk vind ik de Opel stoelen een van de beste die er zijn. En al helemaal de AGR stoelen.
Maar ik ben dan ook ruim 2 meter lang.
Omdat: Opel Adam of Karl net even iets minder klinkt dan Ferrari Enzo…
@granturissimo: Prima vergelijk!
Het is en blijft een opel, een ouwe lullen imago. geen imago.
Hoop voor deze dealers dat ze gelijk hebben

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).