Dit zegt de ANWB over het verkeer richting Spa

Auteur: , 35 Reacties

Het schijnt dat er dit weekend iets te doen is in de Ardennen.

Nee maar! ANWB verwacht topdrukte richting Spa

Open deur du jour! De ANWB heeft een donkerbruin vermoeden dat de wegen richting Spa-Francorchamps dit weekend compleet zullen dichtslibben. Het zogeheten Formule 1-kampioenschap zal namelijk neerstrijken op het Ardenner circuit en naar verwachting bezoeken tienduizenden racefans het spektakel.

Een en ander heeft uiteraard te maken met Max Verstappen. Voor de Nederlandse racefan is het immers dé kans om de zoon van Jos en zijn collega’s dichtbij huis in actie te zien. Zo kan het dat de toegangskaartjes voor het gehele weekend zijn uitverkocht.

Naar verwachting wordt het enorm druk op de volgende wegen: E42 Verviers-Malmedy, E25 Luik-Bastogne en de N62 tussen Spa en Francorchamps. Met name ’s ochtends wordt het druk náár het circuit. Als we de ANWB mogen geloven wordt het in de namiddag wederom druk, maar dan de andere kant op. Chill dat ze er even op wijzen.

Ook waarschuwt (weeralarm!) de verkeersorganisatie voor de gevolgen van mogelijke regenval. Zonder een paraplu of poncho bestaat de kans dat je nat wordt. Thanks.

Dank aan Dennis voor het tippen!35 reacties

Ik zeg donderdag al gaan!
@dutchdriftking: Precies! 👊🏻
Voor iedereen die gaat, veel plezier gewenst ! Ik kijk hem lekker met een spa op de bank ( of een ander drankje… )
@gertjan2012: Spa geel.
@dragspert: Spa Goud
@gertjan2012: Spa Taurine ;-)
Ik ga zondag, iemand nog tips over waar ik het beste kan gaan staan en wat ik eventueel moet meenemen? Een paraplu en poncho staat al op m’n lijstje.
@tanopc: de pitstraat is altijd wel leuk om te staan. Voor de start is het op de grid ook geinig.
@tanopc: Fietsendrager, 10 km voor circuit langs de fietssnelwegen van dit gebied parkeren en fietsen, scheelt een hoop.
@tanopc: bij pouhon -bocht 12- is veel ruimte, staan meerdere schermen en kun je de autos ook relatief lang zien. Het nadeel is wel dat als je niet op tijd bent, zoals te verwachten, het heel druk word en plekken met slechte zichtbaarheid overblijven. Je kans tevens bij pouhon boven in het bos zitten om de zon/regen te vermijden.
@tanopc: Om half 7 in de rij aansluiten bij Les Combes en zodra de poorten om 7 uur als een malle (net als de rest) naar Pouhon rennen en een mooi plekje uitzoeken tegenover een groot scherm.
@dave130r: “om 7 uur open gaan”
@tanopc: * wij hebben vorig jaar een koelbox met eigen drank en eten meegenomen. Zeer aan te raden, aangezien drank en voedsel schier onbetaalbaar is op het circuit zelf.
@loesertje: tattas be like
@esprit84: gangstas be like – 8,- voor een cola en 19,50 voor een hamburger want wij zijn cool
@str8six: ik krijg nog 20 cent van je
@esprit84: 50 cent O.G.
@loesertje: Nederlanders hahahaha! De enige GP die ik qua drukte altijd zal overslaan.
@fmgarcia: ben bij verschillende GP’s geweest en qua drukte is het overal drama.
@loesertje: terecht. Heb je het goed koud en lekkerder dan die kleffe zooi die je daar kunt halen.
@loesertje: eigen versnaperingen zijn sowieso aan te raden. Met de voorspelde drukte mag je ook aansluiten in de file voor eten & drinken bij die paar tentjes die er staan rondom het circuit.
@loesertje: Goed idee zo’n koelbox meenemen en dan prop ik hem helemaal vol met zelfgemaakte california sushi rolls. sake en een paar blikken bier.
Advies: kijk of er ergens in de buurt bussen rijden naar Spa, is veel gemakkelijker. Voor mensen die in de regio Twente wonen. Vanuit Oldenzaal vertrekt een bus.
@dieselkameel: want een bus staat niet in de file?
@poes: Hij hoopt dat iedereen met de bus gaat, zodat hijzelf veel minder file krijgt
@poes: Als er 50 man in zo’n bus passen, scheelt dat toch wee (bij een optimistisch aantal van 5 personen per auto) minimaal 10 auto’s die in de file staan. Daarnaast is het wellicht goedkoper dan een parkeerkaart.
@Edge: Kijk jij snapt het, daarnaast is het ook gewoon lekker gemakkelijk. Je stapt in, stapt op Spa weer uit en stapt na de race weer in. Geen zorgen om zelf te rijden, geen geauwehoer met parkeren en als je wilt kun je ook nog van een paar pilsjes genieten. Zie er eigenlijk geen nadeel aan
Daar heb ik me toch een keer in de file gestaan nooit meer. En dan 150 euro voor een kaart en op een container moeten staan om nog wat te zien voorbij flitsen.
Kijk voor de lol eens wat een hotel overnachting voor zaterdagavond kost en vergelijk dat eens met dezelfde overnachting een week later. Verschil van 1000 euro of meer.
Gewoon lekker thuis in je luie stoel blijven. F1 is een kansloze sport om te bezoeken.
@jorden: Kansloos zou ik het niet willen noemen. Zo’n race eens in het echie meemaken is toch wel een leuke ervaring, maar ik zou niet elke race op de tribune willen zitten. Thuis zit je altijd droog, heb je veel meer overzicht en als je geluk hebt komt de vriendin ook nog het bier en de hapjes brengen.
Gewoon niet naar Spa gaan. Ik ben de afgelopen 2 x met de auto naar Hongarije gegaan. Bijna geen file richting het circuit. Het eerste jaar ging ik heel vroeg en 2e jaar pas rond half 11 naar het circuit. Nergens file tot je bij de parkeerplaatsen van het circuit bent. Gewoon de auto tegen betaling van 5 euro op een niet gratis plek gezet en vanaf daar 10 min naar de ingang gelopen. Dus van dat beetje file ook geen last gehad. En na de race reden we ook zo weer weg bij het circuit zonder file. Door vroeg te boeken betaal je slechts 75 euro voor een weekend kaart op de tribune en dus met scherm in plaats van 175 euro om in een bos te staan met zicht van niets. Ik ga volgend jaar lekker weer naar de Hungaroring.
@kilum: komen ze nog vaker voorbij gereden ook…
Ik hoop voor de fans dat het niet regent. Want bij een regenrace zie je op de tribune alleen maar paraplu’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).