Dit zijn de 10 populairste occasion MPV’s

Auteur: , 12 Reacties

Het is weer bijna tijd om met z'n allen richting Zuid-Europa te karren en dat is te zien aan de verkoopcijfers van de ruime gezinsbakken.

Renault Scénic best verkopende MPV-occasion

Je kunt je klok er volgens de cijfers van VWE op gelijk zetten: zodra de zon begint te schijnen, is het tijd voor een andere MPV. In juni en juli verwisselen namelijk ruim 11.000 MPV-occasions per maand van eigenaar, tegenover zo’n 9.300 in augustus-december. Die nieuwe auto maakt de ritjes richting de Efteling en de Franse kust met een stel jankende kinderen op de achterbank blijkbaar een stuk beter te overleven.

Juni en juli staan dus bekend als de beste maanden voor de verkoop van gebruikte MPV’s, maar voor welk model moet je nu eigenlijk kiezen? Als je niet wilt opvallen, kies je voor de Renault Scénic. Dat was de eerste vier maanden van dit jaar namelijk de best verkopende MPV.

Daarnaast doen ook tweedehandsjes van Opel het erg goed: de Meriva en Zafira staan namelijk op plek twee en drie. De Citroën Xsara Picasso en Ford C-Max maken de top vijf net als de afgelopen jaren compleet.

 
Model
Verkocht jan-apr 2014
Groei 2014
1Renault Scénic6.604-7,9%
2Opel Zafira3.359-3,2%
3Opel Meriva2.118-1,9%
4Citroën Xsara Picasso1.711-6,6%
5Ford C-Max1.617+2,3%
6Mercedes-Benz A-Klasse1.553-1,7%
7Volkswagen Touran1.412-2,4%
8Renault Espace1.211-16,0%
9Toyota Verso1.196-20,4%
10Mitsubishi Space Star1.018-4,3%



12 reacties

A-klasse??
@ater: sinds wanneer is dat een MPV?
@maseratizzzzzzzz: de 1e 2 generaties (bouwjaren 1997-2012) hebben imo veel meer weg van een MPV dan een hatchback door zijn proporties
Een van de saaiste segmenten echt burgerlijk en degelijk.

De Renault Scénic vind ik persoonlijk ook mooiste, omdat hij het meeste uitgesproken is. (Een Scénic het meeste uigesproken, dat zegt genoeg over de rest)
@reistje: Tja, misschien saai maar als je een gezin hebt wil je niks anders als je een beetje comfortabel naar de voetbal of op vakantie wilt gaan.
Wat een treurnis allemaal… De enige normale MPV vind ik dan nog de S-Max met de 2.5t vijfcylinder van Volvo..
wat gebeurt er met de lijst als je de MPV’s op hoge-poten ook meerekent? Quauasuqquai, Kuga, Tiguan etc etc?
Wat dat betreft hadden de heren May en Hammond gelijk: zo’n midi-mpv heeft 15 cm extra hoofdruimte, maar verder weinig extra praktische ruimte. Dus tenzij je een loeier van een afro hebt, ben je beter af met een station.

Gelukkig vindt m’n vrouw ’t ook hondenhokken, zo’n ding komt er hier niet in.
@dondeboer:

Die hogere ruimte komt zéér goed uit wanneer je een kleine in een maxicosi achterin probeert vast te knopen.
@dondeboer: Ik vraag me sowieso het nut af van een achterbank, een auto wordt daar nooit mooier van..
En toch blijft een midi-mpv een raar segment.
Ik had ooit een Grand Scenic maar echt heel ruim is dat niet. Ik heb nu een Toyota Previa, die is aanmerkelijk groter. Maar bijna net zo duur in de wegenbelasting, verzekering en het verbruik is ook niet veel meer. Met andere woorden als je iets meer uitgeeft dan aan een midi-mpv rij je fullsize (of kingsize) mpv en dan heb je pas echt ruimte.

Overigens zie ik een Espace staan en dat is geen midi-mpv.
Geen altea xl? Dat is naar mijn smaak de mooiste. Heb ooit spullen voor een tijdelijk verblijf in het buitenland mee verhuisd, lag super op de weg. Enige met betere rijeigenschappen is de S-max, kon er ontspannen met 200 mee over de autobahn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).