Dit zijn de 11 lelijkste supercars ooit gemaakt

Auteur: , 171 Reacties

Vorm volgt functie m'n reet. Er zijn zat voorbeelden van supercars die wél lekker smoelen, dus tien stokslagen voor de ontwerpers van deze gedrochten.

faralli mazzanti antas

Orca C113
Orca C113
Mustang, Cobra, Jaguar, je auto naar een beest vernoemen lijkt een gouden zet. Mits je een beest kiest dat tot de verbeelding spreekt. Deze Orca is al net zo zwaarlijvig en weinig verfijnd als het beest waar hij naar vernoemd is. Net als Free Willy kunnen we deze het beste zo snel mogelijk teruggeven aan de oceaan. Behalve Citroën CX-spiegels had de Orca ook achterlichtjes van een Alfa 33.

Cizeta-Moroder V16T
Cizeta Moroder V16T
Als je dan Marcello Gandini (ontwerper van onder andere de Miura en Countach) inhuurt, zorg er dan wel voor dat je niet met de afgekeurde ontwerpen van de Lamborghini Diablo wordt afgescheept. Vooral de dubbele klapkoplampen zijn monsterlijk, maar ook van de algemene verhoudingen klopt niet veel. Pluspuntje: de V16 onder de kap van de Cizeta-Moroder V16T, lang voordat de Veyron ten tonele verscheen.

Isdera Imperator 108i
Isdera Imperator
In de jaren ’70 van de vorige eeuw bouwde Mercedes-Benz een aantal coole oranje concepts, die allemaal de naam C111 droegen. Gullwings, wankelmotoren, supersnelle diesels, Mercedes bouwde ze helaas in superexclusieve oplages van één per uitvoering. Rainer Buchmann van tuner bb bedacht een spirituele opvolger, de CW311, die uiteindelijk als Isdera Imperator 108i in productie ging. Waarom weet niemand, want mooi is anders. Extra strafpunten zijn er voor de buitenspiegel die op het dak zit, cool op Le Mans-racers, tottaly uncool op een verbouwde Mercedes.

Ferrari F50
Ferrari F50
Terwijl ik nog steeds badend in het zweet wakker kan worden van een Ferrari F40, presteerden de Italianen het om na ’s werelds beroemdste sportwagen ooit een mispeer van jewelste te bouwen. Technisch een hoogstandje en volgens insiders de meest onderschatte Ferrari ooit, maar dat vergeet je meteen weer als je er naar kijkt. Samen met de Mondial en de 612 Scaglietti een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Ferrari.

Lamborghini Egoista
Lamborghini Egoista
Het idee is leuk, een extreem exclusieve supercar bouwen waar je slechts in je eentje in kunt zitten. Zelfs de naam is top: Egoista. Jammer genoeg refereert het aantal zitplaatsen ook aan het aantal mensen dat deze super-Lambo mooi vindt: uno, one, één. Snel wegstoppen in een Dubaise garage en nooit meer tevoorschijn laten komen.

Vector W8
Vector W8
Amerikanen en sportwagens, het gaat slechts zelden goed. Smoelen ze lekker, blijken ze bladveren te hebben. Stoppen ze er indrukwekkende techniek in, zien ze eruit alsof een piano bovenop een Lamborghini Countach is gevallen. Wel gaaf: het interieur van deze Vector W8.

Mitsuoka Orochi
Mitsuoka Orochi
Kijk dan! Mag volgens jullie ook niet ontbreken in de top 20 lelijkste auto’s ooit.

McLaren-Mercedes SLR
Mercedes SLR McLaren
Jep, ik begeef me op glad ijs door deze Mercedes-Benz SLR McLaren op de lijst van lelijkste supercars ooit te zetten. En toch doe ik het. Al sinds de introductie moet ik niks hebben van deze zilveren pijl. Te veel lijntjes, te veel gekke hoekjes en dan die weerzinwekkende neus… En van achterlichten die van een jaren ’90 Kia-concept lijken te komen word ik ook al niet warm.

Faralli&Mazzanti Antas
Faralli&Mazzanti Antas
Een autorestaurateur die zelf sportwagens gaat maken, je zou denken dat daar best wat aardigs uit voort zou kunnen komen. Mooi niet dus! Hoewel deze Faralli&Mazzanti Antas V8 de grille heeft van een Maserati A6G en een achterkant die is gebaseerd op de beeldschone Bugatti Atlantic, is het eindresultaat zum kotzen. Overigens was de opvolgende sportwagen van de Italiaanse coachbuilder niet veel beter.

Mosler Raptor
Mosler Raptor
Warren Mosler liet in 1985 de autowereld schrikken met zijn Consulier GTP. De wagen leek nog het meest op een kruising tussen een badkuip en een Le Mans-racer. Onder de kunststof body ging een weinig indrukwekkende 2,2-liter viercilinder schuil. Enkele jaren later hernoemde Mosler zijn autofabriekje naar zichzelf en lepelde een dikke V8 in de GTP. Waarom die engine swap gepaard moest gaan met de toevoeging van een split window aan de toch al lelijke Consulier-body is een raadsel.

Lister Storm
Lister Storm
Zo gaaf als de getunde Jaguar’s en de Knobbly zijn, zo lelijk is de Lister Storm. Onder de afzichtelijke carrosserie gaat prachtige techniek uit Jaguar’s XJR schuil en hoewel echte schoonheid vanbinnen schijnt te zitten, sla ik deze even over.171 reacties

Klopt allemaal redelijk. maar die f50 hoort niet in de lijst!
@jurdespotter: wat mij betreft hoort ie bovenaan de lijst. Van lelijkste auto’s ever. By far.
@awesome: hans anders?
@maarten020: nee hoor, ik zit bij een erkende lenzenspecialist en blijf ‘m niet fraai vinden. Die Isdera daarentegen vond en vind ik nog steeds prachtig, net als die MacLaren (waarvan de achterkant wat minder is vormgegeven).
@maarten020: Nee, een eigen mening. Dat benoem ik toch ook?
Waarom reageer je dan zo dom?
@awesome:
Omdat hij daar patent op heeft..?
@jurdespotter: slr is ook echt wel een mooie wagen!
@jurdespotter: Inderdaad, vervang de F50 door de Enzo en ik ben het met de lijst eens.
@jurdespotter: Idd, wél de F50 noemen maar niet de Enzo. Als er toch één Ferrari lelijk is…
Schande om hier auto’s als een SLR en een F50 tussen te zetten
@eferrari: Ik dacht precies hetzelfde en die isdera imperator vindt ik gewoon geweldig, qua looks en ook prestaties. Het is gewoon terug kijken in die tijd.
@henkhupelschoten: het mannetje die dit artikel samengesteld heeft het snapt het niet helemaal
@maarten020: daar ben ik het helemaal mee eens naamgenoot!
@3246cm252kw: moet ik me ook bij aansluiten
via iPhone app
@wesley1997: en ik helaas ook! Gumpert Apollo, Laraki Fulgara, Spada Codatronca, Spyker C12 Zagato, Keating SKR, die Nederlandse Roadyacht GTS, Oldsmobile Aerotech, Spectre R42 zijn volgens mij allemaal lelijker (al dan niet mooi van lelijkheid) dan de F50 en SLR. De F50 wordt vaak lelijk gevonden omdat de F40 zo opgehemeld wordt, maar ik vind het zeker geen lelijke auto. Proporties van de F40, maar wat rondere lijnen. Het is niet een totaal andere auto om te zien dan de F40.

De SLR in standaarduitvoering vind ik persoonlijk erg fraai, maar het is wel een auto die je standaard moet houden, overgevoelig voor tjoening ;-)
@gtwillem: gumpert hoort hier absoluut niet thuis. Wat een beauty. Maar dat kan aan mij liggen.;)
@gtwillem: de edonis ook volgens velen maar ik vind dat ook wel een leuke bak. Had ik iig meer begrepen dan de slr. Of de f50
*het mannetje dat
@eferrari: ik vraag me af op wiens mening deze lijst gebaseerd is!
Schaam je voor deze lijst!
Ja serieus de f50 en de slr erbij? Very bold ;)
SLR lelijk noemen en niet eens de Gumpert Apollo in de lijst… Foei!
Ieder zijn mening, de F50 is in mijn ogen toch echt een heerlijke wagen! Vooral topless.
F50? wat?
SLR en F50?

De rest is inderdaad shit, maar die twee?
Dude….
Idd, zeggen waar het op staat. Een SLR en vooral de F50 zijn gewoon monsterlijk lelijk.
De F50 vooral (en dat zeg ik als een groot Ferrari liefhebber)
Nummer 10,7 en 4 vallen best mee…
De mercedes en ferrari dat begrijp ik niet de rest wel
De F50 lelijk? Dat moet een vergissing zijn. De SLR is inderdaad wel erg kitscherig.
Ik vind lang niet alle Ferrari’s mooi, maar een F50? Come on, zet er dan in ieder geval ‘ik vind’ bij. Moeten wij ook… Vind ik een prachtig ding, die dubbeltest van Harris met de F40 is echt geweldig. Zo’n ding jankend, vol dwars over een circuit zien gaan. Meteen verkocht.
Die SLR, ik vind hem niet lelijk. Al klopt niet alles aan die auto. De kont vind ik niet super. Maar zou er zeker geen nee tegen zeggen.
De F50, SLR, Cizeta V16T, Imperator 108i, Egoista en W8 horen niet in dit lijstje thuis vind ik. Kan wel wat lelijkers bedenken. Stuk voor stuk fantastische auto’s!
Tuurlijk, de F50 is niet moeders mooiste. Maar om hem nou in dit rijtje te noemen…
En de SLR past hier al helemaal niet tussen.
Ik had die Nieuwe Nederlandse Supercar er ook wel tussen verwacht.
De f50 en slr? Boeoeoeoe!
Persoonlijk vind ik dat de f50 en slr er niet bij hoort
De SLR en de F50 horen niet in deze gallery thuis!!
De Cizeta-Moroder is juist wel een mooie, aparte verschijning in mijn ogen.
Net als de brute Lister Storm.

Maar ja. Smaak is smaak.
@carmasterr: mee eens!
@boenket97: Die Lister is zo gaaf! Niet moeders mooiste maar zeker gave bak!
Godsallemachtig, daar zitten gedrochten tussen. Toch is de F50 in mijn ogen een mooie auto. Die SLR echter heb ik ook altijd lelijk gevonden.
Wat ferrari f50 en slr lelijk????
@richman: slr wel spuug en spuuug lelijk
Wat een bla bla.. Staan echt epische auto’s tussen ;p Ik doe een moord voor een F50 of SLR. En die V16T vindt ik ook geweldig. MaarJaa, smaak heah..
Waarom zit er geen Spyker bij?
@bmw1: omdat die prachtig zijn?
@bmw1: omdat er van deze auto’s wel ooit iig 1 is geleverd :)
F50 en SLR McLaren vind ik echt totaal niet te vergelijken met alle andere auto’s in dit rijtje.
Slr en f50 en egoista vindt ik niet kloppen hoor.
@jiry97: wat is er mooi aan de egoista?
Smaken verschillen duidelijk.
Jammer dat de F50 erin staat. Dat is in mijn ogen één van de mooiste Ferrari’s ooit.

Overigens had de Alfa Romeo 8C er van mij wel in mogen staan, die vind ik écht verschrikkelijk lelijk. Laat de “je hebt geen smaak” reacties maar komen trouwens.
@ej20g: Je hebt geen smaak
@henkhupelschoten: goed gedaan:).
@ej20g: Toen ik dat stuk over de 8C las, zakte ik toch even door mijn benen. :)
@kapiteinaudi: dat had ik al verwacht:). Overigens ben ik een groot fan van Alfa Romeo’s qua styling, maar de 8C is vanaf het begin al een gevalletje “blegh”. Compleet uit verhouding dat ding.
@ej20g: 8C? Puur Italiaans design
@eferrari: laat dat nou één van de problemen zijn. Italiaans design is niet voor mij. Raar genoeg de meeste Alfa’s dan weer wel, de 8C echter niet.
via Android app
SLR weerzinwekkende neus? Je bedoelt die F1 neus en koplampen in stijl van de MBs van toen? Niks mis mee toch?
@stfu: Ja, ik bedoel die voorkant waar koplampen van een C-Klasse worden gecombineerd met een Formule 1-achtige neus. Gek eigenlijk dat ze daar geen samenhangend geheel van hebben weten te maken… ;)
F50 en de SLS lelijk? Don’t think so.
En de Apolo dan? Ik vind de SLR een mooie auto btw
http://www.autoblog.nl/nieuws/cizeta-moroder-v16t-s-werelds-eerste-v16-supercar-57119

In een van de eerste zinnen:

“Deze prachtig gestroomlijnde auto werd tussen 1991 en 1995 gebouwd door ingenieur Claudio Zampolli en componist Giorgio Moroder naar het design van Marcello Gandini. Ook omdat de auto is ontwikkeld in samenwerking met voormalig Lamborghini medewerkers, zijn de gelijkenissen met de Diablo merkbaar.”

Ik vind die helemaal niet zo slecht, een autoblog artiekel over persoonlijke smaak, alhoewel ik moet toegeven dat er inderdaad vele lelijke supercars gemaakt zijn.

Maar die ene hierboven genoemd, eerst prachtig gestroomlijnd, nu lelijk … owkay het aspect luchtweerstand overschaduwt een beetje, deze auto’s moeten dan ook gezien worden in de tijdsgeest waarin ze getekend zijn.
@oranje123456789: @mezelf artikel* gvd man, gvd …
Degene die dit heeft geschreven is echt een pannenkoek.
Haal die f50 en de slr eens even heel gauw weg! *Mompelt iets over persvrijheid*
@ettie: vrijheid van expressie :)
@ettie: je suis autoblog
@bmw7: et je suis enzo
Op de SLR na, lijkt het bij allemaal wel of er iemand met zwart zaad over klaar is gekomen.
Oké sommige vind ik echt té lelijk, maar vele van de bovengenoemde gebakjes zijn ontworpen door visionairs die eindelijk ballen getoond hebben bij het ontwerp in plaats van terug te vallen in een jan-en-allemaal supercar die iedereen mag vanwege het saaie ontwerp. Hoogtepunt van bovenstaande lijst is voor mij zonder twijfel de Imperator.
Covini C6W ?
Op de SLR na, lijkt het wel of iemand met zwart zaad er over klaar is gekomen.
Slr en f50 lelijk??? De f50 is voor mij de mooiste ferrari
Noem mij maar gek, maar ik vind die Cizeta-Moroder, F50, Vector en Lister Storm toch wel iets hebben… Misschien omdat die auto’s, geknipt uit mijn vader’s tijdschriften, als posters mijn slaapkamer sierden. Een soort iconen van mijn jeugd, en daardoor bijna mooi geworden
Ik vind die mosler toch nog aardig dik! Die blauwe ramp op wielen mogen ze achterwege laten en die egoista zou een goeie investering zijn. Wel alle lof voor de f50. Jeugdsentiment!
Eerste paar zijn best oké. Slr ben ik t ook volledig met je eens, lelijk ding!
Beetje sneu lijstje… porsche 959 ontbreekt en de f50 en vector zijn cooler dan 2wt dan ook op de markt verkrijgbaar nu
@papa: 959 vind ik dan weer super gave auto :) heb ik liever als een F40. Dan is die porsche super car veel en veel lelijker!!!
Ik vind die F50 hier volledig onterecht. Doe mij der maar zo eentje hoor!
Vind de F50, SLR en de Mitsuoka wel wat hebben.

Voor de rest, dit is vast de mening van @dizono himselves. Dus niet een feit. Als iemand de F50 wél lelijk vind hoeft dat niet het einde van de wereld te zijn. Dus iedereen: calm your manboobs. Wees het gerust oneens, maar start niet gelijk een flamewar alleen maar omdat iemand de F50 lelijk vind.

Overigens: de Veyron mocht er eigenlijk wel in.
@toyotafortuner: dan moet meneer de blogger niet zo’n suggestieve titel gebruiken al ware het een feit
Serieus? De F50 in dit lijstje? De F40 is absurd gaaf, de F50 is een meer dan waardige opvolger..
Check de link: Chris harris die de F40
http://www.autojunk.nl/2009/06/isdera-imperator

Om mijn argument van zo-even kracht bij te zetten; zie bovenstaande op Autojunk… ben ik de enige die dit briljant vindt?
@deVia: nee, het is een briljante auto! :)
Kan me hier goed in vinden, behalve de Mercedes SLR. Die moet er echt af!!
Meningsverschillen ik vind de f50 en de slr mclaren prachtig!
Ik vind persoonlijk de F 50 en de Egoïsta niet in deze lijst thuishoren. De F 50 is niet Ferrari’s mooiste, ook zeker geen waardige opvolger van de F 40. Maar lelijk vind ik hem niet. En de Egoïsta is zo bizar, dat het gewoon leuk is. En ik vind het ook wel wat hebben, die puntneus.
Waar is de bugatti veyron??
Die SLR en F50 horen daar niet thuis hoor.
Grappig, geen Veyron terwijl die lelijker is dan bijvoorbeeld een F50.
Gelukkig zijn het maar meningen
Zou Weber Cars er niet bij moeten staan?
@Fruitcake: inderdaad, de Weber Faster one
http://www.weber-sportcars.com/i/2327/pur-web.jpg
@w0o0dy: en nog eentje
http://www.auto-tuning-news.com/uploads/photogallery/weber-car-7-big-27-4-7.jpg
Als een Exelero en een Karma broer en zus waren, en toch met elkaar wiepten, dan zou hun kind er wel eens zo uit kunnen zien.
. Niet eens met de benz en Ferrari naar waardeer dat je je persoonlijke mening geeft, top!
Ik mis de Veyron…
Wattefack is er mis met een f50 en een slr. Helemaal niks. Ik vind deze gewoon heel dik hoor. Die andere passen er zeker tussen.
Raar, nietszeggend lijstje.
Die Lister Storm, wat een beest. Ik vind helemaal mooi.
ben ik dan de enige die die mitsuoka prachtig vind? Eerder een van de mooiste auto`s ooit
@1audi1: Prachtig vind ik hem niet, maar hij wel one of a kind, dat spreekt me erg aan. Ik zou er zeker een aanschaffen na het winnen van de Loterij.
Waarom gooi je niet gewoon alle special editions van de bugatti veyron in de lijst
De rest klopt allemaal, maar waarom in godsnaam de SLR en de F50? :(
Vind dit soort lijstjes nergens op slaan.
-=edit: ok, bedankt voor het melden=-
Die cizeta heeft nog wel wat hebben vins ik maar hij is zeker niet de moosite
via Android app
Jij kommen hier, jij praten over SLR Mclaren? Wahahouww. Jij weet niet wie ik ben!
Mercedes slr hoort er absoluut niet in thuis
via Android app
Wie heeft er op de redactie zijn dwangbeugel losgemaakt?
Vergeten in de lijst. Laferrari dat mp1 geval uit Engeland. De porsche 918. De veyron is net zo lelijk als hij snel is. Die Ferrari 458 is ook super lelijk !!! Als we praten over lelijke auto’s. De F50 is geweldige auto net als de Slr. Oja en de Enzo mag ook in de lijst van lelijke auto’s
Ik vind de Isdera tof. There, I said it.
Wat een onzin dat de f50 in deze lijst staat
Die isdera blijft een gaaf ding, al komt hij op deze foto niet helemaal tot z’n recht.
als ik de blogger zijn smaak mag geloven was hij de porsche 911, aston martin db7, Lamborghini muira, jaguar e type vergeten…wat een prutslijst zeg
Jij snapt er dus helemaal niks, een SLR en F50 tussen de lelijkste supercars zetten. Dat zijn prachtige auto’s. De al eerder aangehaalde Weber, die is lelijk…
Jij kunt beter niet meer van dit soort lijstjes maken want dat komt niet helemaal goed, als ik de reacties hier een beetje lees.
@tdu2zonda: Jij zo praten tegen mij!!! in sittard!!
Denk dat je rekening moet houden met verleden. Sommige van deze ogen nu wellicht wat vreemd (of niet mooi hoe je het noemen wil) maar hier dacht men toen anders over.
Een lijstje met lelijk(st)e supercars maken en dan de Edonis vergeten. Gemiste kans…
http://alesupercars.weebly.com/uploads/5/3/7/2/5372441/3779512_orig.jpg

De Ferrari F50, Isdera Imperator, Mercedes SLR en Lister Storm horen trouwens niet in dit lijstje, als je het mij vraagt…
@henrie: Zou Carglass die voorruit ook hebben liggen?
Dat veel mensen het voor de f50 opnemen snap ik op zich wel, maar voor de slr… Die hoort wat mij betreft zeker thuis in dit rijtje.
Die Egoista is gewoon een schreeuwerige poging van Lambo om zichzelf te overtreffen in extremiteit, maar daarbij volledig de factor ‘stijl’ te vergeten. F50 is een luie hommage aan de F40, en de SLR is een allegaartje van F1 verwijzingen en retro design. Drie terechte nominees.
Alle gebouwde TVR’s missen in het lijstje….
@willempieee:

1 supercars, 2 TVR’s zijn fout maar wel mooi. Zo’n cerbera met de ronde komplampen is best wel een leuke wagen om te zien. En de meest recente dingen zijn gewoon absurd opzichtig maar niet per se lelijk.
Veyron, 959 , en misschien de i8?
@maseratizzzzzzzz:
De Veyron mis ik inderdaad in dit stukje broddelwerk..

Nee Herman, je slaat de plank hier op flink wat punten mis, ik kan er hooguit een top 5 van maken..
@tupperware: Niet iedereen op de autoblog-redactie heet Herman, mijn waarde tupperware.
Hahaha serieuze woede onder de autobloggers! En terecht ook. Zitten een paar beauty’s tussen ghehe.
Als je de F50 lelijk noemt, dan moet de F40 zeker in het lijstje staan. En waar staat de Sesto Element?
Oei oei, deze post is zich toch wat ad inkomsten aan het verzamelen voor autoblog ;)
Verder ben ik het niet eens met zo’n beetje de helft van deze lijst, vooral de cizeta eigenlijk niet..
Mooie verzameling!
Het woordje “ik” komt wel erg vaak voorbij .
En ik maar denken dat het een site voor liefhebbers is…
@norge:
Komop vriend, na al die jaren zou jij beter moeten weten..
Ieder zijn mening…………….
Ik neem die Vector wel mee :-)
De Cizeta-Moroder V16T, Ferrari F50
Waar is de wijsvinger in je oog Gumpert?
Met alle respect voor Gillet, maar de Vertigo (met name de eerste versies, de latere hebben hun charme) horen toch echt meer in dit lijstje thuis dan de F50 en de SLR:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/22/2005_Gillet_Vertigo_fl3q.JPG

http://www.carsbase.com/photo/Gillet-Vertigo_mp250_pic_14363.jpg
@Dizono:

Ik geloof dat het tijd wordt voor een -edit- op dit artikel. Of een nieuw artikel waarin je toegeeft dat je fout zit. De vloer wordt behoorlijk met je aangeveegd.
Hoewel ik geen groot fan ben van zowel de F50 als SLR… snap ik niet wat ze in deze lijst doen… De rest is gewoon oerlelijk!
De SLR vind ik bijzonder geslaagd, technisch kan je idd zeggen dat het ontwerp te druk is, die krijg je van mij dinozo.

Maar die isdera imperator is een mooie wagen en die spiegel is functioneel voor een autobahn cruiser, de lijnen zijn niet te druk en strak.

Dat de veyron, carrera gt, gumpert apollo er niet tussenstaan kan ik nog begrijp, ze zijn lelijk maar er is discussie over mogelijk.
Maar dat kotsmisellijke ondingen zoals een diablo, aventador, ferrari deferrari, enzo , zonda, ford gt90, weber faster one, etc. niet op je lijstje geraakt zijn …
@Hupke: +veel voor die weber, die is idd schijtlelijk :p
Hoe kun je werkelijk de F50 lelijk noemen…
Volledig mee eens!

En wat mij betreft mag de Veyron en Zonda er ook bij. Dat is mijn mening, ieder de zijne natuurlijk ;)
Goh, ooit vond ik de SLR de mooiste nieuwe auto op de markt… Vind het nog steeds een mooie verschijning maar op een of andere manier wordt deze niet erg goed ouder.
Haal ajb de F50 en de SLR eruit. SLR vind ik zelf juist een van de mooiste supercars!
Google voor de gein eens edonis op. Ook een gedrocht
Smaken verschillen. Typisch zo’n artikel waarbij deze quote weer even bovenkomt: http://youtu.be/hVlYMctb7Y4
@spiderman:

+1 voor de Dirty Harry quote.
Heel goed dat de SLR er in staat, snap niet dat zoveel mensen hem überhaupt mooi vinden! Die neus is gewoon veel te lang & die lelijke lijntjes aan de voorkant doen ‘m ook niet goed…

Zo vd. zijkant gezien is de Cizeta-Moroder V16T overigens ’n mooie supercar, naar mijn mening.
Geweldig. Ik dacht echt dat ik de enige was die de SLR niks vind. Heerlijk om te lezen dat er meer mensen zijn die er zo over denken.
Natuurlijk zou ik er graag een keer een rondje in sturen, maar als ik in die prijsklasse een auto mocht zoeken, zou ik deze toch echt lachend voorbij lopen.
Niet mee eens De mitsuoka is gewoon dik en de f50 ook
Trouwens, over Countach gesproken…. Waarom staat die niet in dit lijstje? Als je de Cizeta-Moroder en Vector lelijk vindt, hoort de Countach ook gewoon in dat lijstje thuis.
F50 en SLR horen hier niet, kijk eens naar Gumpert dat is niet moeders mooiste en hoort zeker in dit lijstje
Lister Storm mag dan wel een lelijk bak zijn. Knalde ‘m wel in Gran Turismo 4(!!!!!!) over de ovale test circuit.
Het is allemaal een mening dit stukje, en jullie mening spreekt dat tegen.
Naar mijn mening is de F50 inderdaad een lelijke auto en is niet wat Ferrari maximaal kan. De F40 bijvoorbeeld is stukken mooier.
SLR McLaren moet je van houden, dat doe ik, sommigen niet.
Iedereen hier zegt dat VAG k*tauto’s maakt maar als iemand aan Merc of Ferrari komt worden ze boos.
@mercedesclk350: technisch is de f40 een opgevoerde 288gto en de f50 moest juist laten ziet wat Ferrari kan. Het moest F1 dichter bij de consument brengen. Qua design is natuurlijk speculatief. Persoonlijk na de 288GTO de mooiste Ferrari en direct opgevolgd door de berlinetta F12
Iemand is vergeten de ferrari multipla toe te voegen aan dit lijstje
Ga je mond spoelen!!
Faralli&Mazzanti is naar mijn weten italiaans. Hoewel geem pareltje van een auto, wel knap in elkaar gefabriceerd.
@sleepyj: Check! Overigens zijn de latere auto’s sowieso wel in elkaar gezet in Hongarije en ook door een Hongaar ontworpen, maar voor wat betreft de Antas kan ik daar geen niets over vinden. En knap, tja. Knap om een 1966 Quattroporte zo te mishandelen…
@dizono: De evantra en de vulcan s zijn ontworpen door een hongaar, productie is naar mijn weten nog in Italie gebleven. Farelli & Mazzanti hebben prachtige restauraties gedaan. De Antas kan wel een afgrijselijk ding zijn om te zien, toch zitten er veel mooie detail is, en als je ziet hoe die gemaakt is, kan ik de auto wel waarderen. Die Hongaar kan gelukkig iets beter met een potlood overweg. de latere auto’s zijn beter te pruimen.
Hoe kun je als auteur nu zo’n stuk schrijven? Iedereen kijkt toch anders tegenover ‘lelijk’ of ‘niet-lelijk’? ‘Beauty is in the eye of the beholder’, remember? Als je dit geschreven hebt om reacties uit te lokken, ben je daarin zeker geslaagd! Maar ‘lelijk’ of ‘niet-lelijk’ zal altijd een persoonlijke kwestie blijven …
die f50 en die sla staan helemaal terecht in.
@gwnbmw: sla is natuurlijk slr…
SLR? In de lijst met lelijkste supercars ooit? Zijn jullie gek worden ofzo, deze auto is en blijft een droomauto voor mij. Blijft een collectors item de gewone SLR als de 722.
Haha, helemaal geweldig. Hulde voor het bijplaatsen van de SLR en de F50 in het mausoleum der lelijke sportwagens. Over die SLR. Hadden ze nou de Vision SLR gebouwd, dan was er niks aan de hand geweest:

http://www.benzworld.org/forums/attachments/mercedes-mclaren-slr/111782d1168370456-vision-slr-images-mercedes-vision-slr-001.jpg

Maar moesten ze perse die neus een meter langer maken en de rest helemaal naar achteren duwen. En die veel te drukke haaienfinnen. Jak!
@bramcorts: wat is er anders aan deze slr als aan de slr die hierboven staat?
Vet ding is een Lister Storm toch :D
En een F50 vind ik juist prachtig, evenals de SLR.
Wat mij betreft mag de Veyron in de top 10, bah.
@Davidov: de veyron is geen supercar, het is een hypercar ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).