Dit zijn de auto’s van Gucci Mane

Auteur: , 90 Reacties

B*tch stop the comparisons I'm not these other artistses I'm Gucci Mane, La Flare My neck on that real retarded shit.

Gucci

Als filmfan ken je Gucci Mane wellicht als (een van) de punchline(s) in de film Springbreakers van Harmony Korine. Gucci speelt hierin de grote rivaal van hoofrolspeler James Franco, wiens karakter ‘Alien’ losjes gebaseerd is op rapper Riff Raff. Als je niks hebt met rap, dan zou je zowel Gucci Mane áls Riff Raff al snel afdoen als een stel losers.

Maar dan oordeel je wellicht te snel. Gucci Mane, geboren als Radric Delantic Davis, is namelijk het levende bewijs van het feit dat als je maar aan blijft rappen je soms nog eens ergens komt in de wereld. De voormalig drugdealer heeft inmiddels ontiegelijk veel albums en mixtapes op zijn naam staan en lijkt alleen al door de omvang van zijn oeuvre inmiddels iets van respect afgedwongen te hebben in de industrie. Hij heeft zelfs een hitje gehad met Kanye West genaamd P**** Print.

Wraith

De noeste arbeid werpt zijn vruchten af, want Gucci kocht ondanks een blauwe Rolls Wraith voor zijn vrouw. Niet veel later heeft hij voor zichzelf ook wat leuks gekocht, namelijk deze hardblauwe McLaren 720S die hij de glaciermobile noemt. Niet de hele collectie van Gucci is overigens blauw. Hij heeft kennelijk ook nog een rode Phantom Drophead Coupe met swekkerwielen. Niet verkeerd toch?

Phantom

Image-Credit: Gucci Mane via Instagram90 reacties

Beetje een doorsnee wagenpark voor een rappert.

Maar de Wraith is erg lekker;
@toyotafortuner: Er staat een typefout in de tekst: “ls je niks hebt met rap, dan zou je zowel Gucci Mane áls Riff Raff al snel afdoen als een stel losers.” moet natuurlijk zijn: “ls je VERSTAND hebt VAN rap, dan zou je zowel Gucci Mane áls Riff Raff al snel afdoen als een stel losers.” …. Respect voor z’n doorzettingsvermogen, maar dat compenseert het gebrek aan talent, skills en intellect helaas niet.
Een “rapper” die zichzelf naar een nektasjes merk vernoemd… Zit momenteel Lord Finesse te luisteren dát is rap.
@str8six: Ah met jou kan ik praten, ouwe reus. Zoals je kunt zien in mijn onderstaande reactie.
@str8six: ho ho. Grootie Kleins is de ziekste. En daar sta ik 100% achter. Tegenwoordig is elke stumper die ergens geld kan lenen om een keer een Rolls te huren een rapper. Het moet niet gekker worden.
@str8six: Rockafella Skank – Fatboy Slim
Ik heb echt heel veel met rap en hiphop. Maar Gucci Mane? Riff Raff? Wie? Ik heb werkelijk geen flauw idee wie het zijn.

Als je namen noemt als Guru, Mobb Deep, A Tribe Called Quest, Wu Tang Clan, Public Enemy, NWA, De La Soul, Naughty By Nature etc, ja, dan weet ik waar je het over hebt.
@viezefreddyw: Ouwe man… 😂😉
@viezefreddyw: Hell. Yes!
@viezefreddyw: recsept.
@jaapiyo: Overigens geen verwijt naar jou toe hoor.
@viezefreddyw: I feel ya breh. De artiesten die je noemt zijn van íets voor mijn tijd maar ik heb er wel recsept voor. Goede muziek.
@jaapiyo: Bij de volgende AutoBlog redactieborrel zullen @ikschrijfookoverautos en ik je bijpraten over de betere Hip Hop ;-). Tip: MF Doom. En Black Star, natuurlijk.
@viezefreddyw: een leuke verzameling van rappers deze dagen: lil wayne
lil uzi
machine gun kelly
lil pump
lil peep
lil uzi vert

zie je een patroon ontstaan?

@gwnbmw: Vreselijk hè?
@gwnbmw: ze zouden een groep moeten beginnen en die “lil talent” noemen
@str8six: die bestaat al, en die heet…

de gucci gang…
https://www.youtube.com/watch?v=4LfJnj66HVQ&ab_channel=Lilpump hij heeft er zelfs een liedje van gemaakt.
@gwnbmw: lil kleine
@viezefreddyw: Big L, Bone Thugs N Harmony, Big Pun, AZ, O.C. , Nate Dogg, Mack 10, KRS-one, Xzibit, Daz, Kurupt, Immortal Technique, M.O.P. moet ik nog doorgaan?!
@str8six: Ik kan er nog zo 35 opnoemen als het moet.
@viezefreddyw: en dan hebben we het nog niet eens over alle goeie hiphop uit NL. Luister eens naar Engel & Just
@viezefreddyw: ja doe maar 😉
@str8six: Ik kan trouwens een knaller als Sonne van Rammstein of Chop Suey! van System Of A Down ook zeer waarderen.

Heb zelfs CD’s liggen van Andrea Bocelli. Ja, ik heb den vreemde en brede muzieksmaak.
@viezefreddyw: tja, zo ga ik regelmatig los op techno feestjes maar ben ook gek op blues, country kan ik ook waarderen. Maar oldskool hip hop blijft de core. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet naar die muziek luister.
@str8six: Shake hands.
@str8six: Gisteren vond ik op zolder een CD van de Fu-Schnickens; meteen in de auto gelegd en de CD-speler ermee ontmaagd (ja, die is 3 jaar oud inmiddels !), wat een heerlijke ruwe flow van rappers die zichzelf niet te serieus nemen, een veraderming ten opzichte van dat gestotter & binnensmonds gebrabbel van de huidige top 40 rappers …
@viezefreddyw: die jij kent heb ik nog nooit van gehoord! Die Gucci Mane is volgens mij meer een meme dan een artiest die mensen leuk vinden.
@viezefreddyw: jammer dat jij met jouw gebrek aan kennis alleen goede namen uit de rap / hiphop scene op kunt noemen. 👍🏻
@jaso013: Deze moet je eens uitleggen…
@viezefreddyw: nu ik het terug lees is ie vrij cryptisch idd… was iets met sarcasme. Iig een compliment naar jouw toe haha
@jaso013: Ghehe ik dacht al. Thanks in ieder geval!
@viezefreddyw: ja ja ja, old school is leukn aardig, maar als je de naam Gucci Mane aan ook maar iemand in de industrie zal voorleggen, zul je ongetwijfeld een hoop respect voor hem horen. De man is ontzettend belangrijk geweest voor de artiesten die nu relevant zijn in de hip hop wereld, en maakt daarnaast zelf ook een aardige plaat.
@viezefreddyw: Kijk! Dat zijn de betere namen. Waarschijnlijk ben je in de haast een aantal namen vergeten te neomen, zoals Nas (eerste album!), Mos Def, Talib Kweli, Black Star (de vorige twee tezamen), Common, The Roots, Geto Boys, Ice Cube, Killah Priest, Hezekiah, Rakim, Waren G, Q-Tip, EPMD, Ghostface Killah, Hi-Tek, Kero One, RZA, Method Man, Ol Dirty Bastard, GZA en natuurlijk de meest briljante favoriet voor de meeste artiesten (volgens @ikschrijfookoverautos): MF Doom. Wat is er eigenlijk gebeurd met Hip Hop. Tegenwoordig klinkt het over het algemeen behoorlijk abominabel. Oh, Pac en Biggie horen in elk lijstje te staan ;-)
@willeme: Jaa zoals je in mijn onderstaande reacties kunt lezen had ik er nog wat extra opgenoemd. En nog steeds doe ik veel artiesten tekort. Ik kan wel een hele lijst op gaan noemen en elk artiest/groep die jij opnoemt hoort in de lijst.

Rap van tegenwoordig geloof ik allemaal. Hier en daar heb je wat uitschieters maar in principe vind ik er niets aan. Zeker de rap wat uit Nederland komt.
@viezefreddyw:
Je hebt naar mijn mening een goede muziek smaak. Gelukkig word er nog steeds goede hip hop gemaakt alleen krijgen die gasten niet zoveel AirPlay meer.

Check anders: joyner Lucas en natuurlijk j. Cole.

Voor liefhebbers van Nederlandse hip hop binnenkort komt het album van Spanish uit.

@generaalalfa: J. Cole kan ik wel waarderen. Joyner vind ik wat minder.
@viezefreddyw: Goede, moderne Hip Hop is wat lastig te vinden, maar wordt nog wel gemaakt, check de Clear Soul Forces:

https://www.youtube.com/watch?v=BWKLuwR_bFw
@viezefreddyw: @willeme: het is ziek dat geen van jullie Eminem noem in jullie rijtje. Deze man behoort tot de top 5.

@e550: Als het gaat om rappers behoort hij zeker in de top te staan. Top 5 weet ik niet, maar top sowieso. Als muzikant weet ik het niet. Ik vond hem in het begin geniaal (de eerste drie albums) en op basis daarvan hoort hij er inderdaad in te staan. Wat daarna kwam ben ik minder kapot van.
@willeme: precies dit.
@viezefreddyw: als je eens iets anders zoekt maar oude rap kunt waarderen zoek dan eens FFF op. ( Frans rap met funk ritme en ook iets dat lijkt op een melodie)
@viezefreddyw: voor de modernere hiphop is g-eazy ook wel lekker. Voor de rest geef ik je volkomen gelijk
@viezefreddyw: rapper sjors.
@viezefreddyw: je vergeet Warren G….regulatorssss, mound up!
@viezefreddyw: Lekker fred! Vergeen Pete rock en l.c smooth niet, jurassic 5 en people under the stairs had ik graag nog gezien! Mensen met verstand van wielen en muziek! Zou bijna zeggen Neu**+?
@viezefreddyw: oh mennnn lekker lijstje, er worden geheel terecht onwijs goede namen genoemd maar de belangrijkste vergeet je: Tupac

Niet alleen om z’n skills, maar Wát hij zegt vooral. Er zijn zoveel nummers van hem die verder gaan dan alleen maar rappen, problemen aankaarten en zeggen waar het op staat.

Natuurlijk moet NWA een vermelding krijgen. En de man uit Detroit natuurlijk ook: Eminem. Hoe hij rijmt en rapt is buitenaards. Check vooral Infinite!
@desalen: Dat zijn inderdaad artiesten die het benoemen waard zijn. Maar iedereen kent hen natuurlijk al. Het zijn wel een beetje de usual suspects.
@viezefreddyw: beetje categorie 2pac en Biggie. Ja dan snap ik dat je deze gasten niet kent. Als ik m’n leeftijd verdubbel dan haal ik jouw leeftijd waarschijnlijk nog steeds niet.
@heat59: Ik ben een 90’s kid. Dus ja, ik denk niet dat ik veel ouder kan zijn dan jij.
@viezefreddyw: Nas, Funkdoobiest en Delinquent habits voeg ik graag toe bij die indrukwekkend goede lijst.
@viezefreddyw: ik snap je helemaal … Wij van de oldskool praten nog over echte rap en hip hop.
Tegenwoordig gaat het nergens meer over met hier en daar een leuke tune tussen door.
Ja we worden idd ouder.
@viezefreddyw: allemaal top hoor, maar ook oud spul.

kendrick lamar is toch ook echt wel erg goed, of minder bekend maar wel erg lekker: night lovell.
al die “mumble rappers” van tegenwoordig vind ik niet om aan te horen.
‘Gucci do the dishes’
Cypress Hill, Redman, Method Man, 3rd Bass, Funk Doobiest, Brand Nubian, Lost Boyz, Gangstarr, Nas, Eric B and Rakim, EPMD, Das EFX, Onyx…

Denk; ik ga ff verderrrr
@Rick-dos: Vergeet Arrested Development, Atmosphere, MC Eiht en Grand Puba niet.
@viezefreddyw: Digable planets, Black sheep, A Tribe called Quest, Leaders of the Underground, Souls of Mischief, DelaSoul, The Afro’s, Getto boyz, Lords of the Underground, Dead Prez, ;)
@Rick-dos: Warren G, Ice Cube, Jeru The Damaja, Brotha Lynch Hung, LL Cool J, People Under The Stairs, Scarface, Showbiz & A.G, Kid Frost.

En in eigen land nog steeds Opgezwolle, DuvelDuvel en alles wat daaromheen zat.

Ach ja.. mooie tijd.
@viezefreddyw: Gangstarr, MF Doom, Beastie Boys, Eazy-E, RBX, Busta Rhymes, sticky fingaz, the eastsidaz, master p, Mos Def, Talib Kweli, Crooklyn Dodgers… heerlijk.
@str8six: Nooit gedacht dat er iemand op autoblog MF Doom kent. Vet.

Heb ooit Guru live gezien in Den Bosch, Hiphop in Duketown. Openlucht optreden, laat op de avond. De muziek moest uit, maar Guru wilde nog 1 nummer doen. Above the Clouds, a capella. Legendarisch moment voor mij, en velen met mij want het hele plein deed mee..
@madvillain: MF Doom is briljant!!! Zowel @ikschrijfookoverautos en ik zijn het erover eens dat het een van de meest briljante artiesten is. Verklaart jouw Nick trouwens wel ;)
@madvillain: MF DOOM is inderdaad een regelrecht genie. Your favorite rapper’s favorite rapper, zoals @willeme hierboven ook al aangaf. Heb Willem laatst zelfs zover gekregen dat hij vrijwel de gehele discografie van hem heeft aangeschaft :) Alleen het ultieme album, Madvillainy, mist ‘ie geloof ik nog, maar daar komt gauw genoeg verandering in ;)
@ikschrijfookoverautos: ik ga even naar bol.com …
@willeme: Willem en HipHop ?
Je blijft me steeds verbazen man …
Goeie !
@willeme: in mijn hoofd ben jij een oude heer die met een pijp in zijn mond naar Beethoven en Bach luistert (no offense!). Dit is een aangename verrassing!
@str8six: Doug E fresh?
@viezefreddyw: Goodie mob, Sunz of man, Ice-T, Craig Mack, Busta Rhymes,

Zeker mooie tijden.
@viezefreddyw:
En what about Boef dan?
@desjonnies: die mogen ze neerleggen met een A.K.
@viezefreddyw: la raza! Die video met die lowriders is geweldig. Cool om te lezen dat er meer old skool HipHoppers in da house zijn 👊🏻
@viezefreddyw: ik mis Spacekees.
@toyotaprius: Kees is geweldig. Ook dat interview wat hij ooit met zijn moeder deed is een vergeten parel in de geschiedenis van het internet.
@ikschrijfookoverautos: ja geniale gast! Overigens ook een die we niet mogen overslaan is Deux Deux en Zo Moeilijk.. en Tim Dog.. ;)
@rick-dos: juist en dan met name Rakim.
De allerbeste rapper ooit. Kan een heel album voltaopen met lyricsche wereldwonderen zonder het woord bitch of fuck te moeten laten vallen. Tevens zeer bedreven in reallife freestyle rap en dat al in de jaren 80.

Zonder de rest te kort te doen hoor maar Rakim staat bij mij op 1,. Daarna toch al snel Guru … RIP
Is hij van Italiaanse afkomst?
@karaya: no mane
Bovenste foto!! Je zou spontaan een breekijzer naar zijn hoofd smijten.
Zo te zien is hij een dertien in een dozijn ‘rapper’ met een dertien in een dozijn autocollectie.
Kan me geen aars schelen hoeveel geld of ‘insta-followers’ je hebt, als je al niet creatief genoeg bent om een naam te verzinnen zonder te moeten teren op een kledingmerk, ben je echt een kansloze rukker. Doei.
Weinig fans van Cecilia Bartoli hier, denk ik.Ik voel me oud.

En alleen….
@sabrerator:

Diana Damrau.
Mooi zo’n DG riem, best stoer
Dus deze is echt :
https://youtu.be/SxgcPuY58Js
@desjonnies: Haha jazeker. Goede reclame!
Wat dachten jullie van: Ozz Bozz, G-Bee, Fatzz, Bang Bang en Killa Vanilla? Echte toppers
Zalig die hip hop discussie hier
Gucci heten en dan een Dolce Gabana riem dragen
Uit eigen land, Osdorp Posse.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).