Dit zijn de bestverkochte auto’s van 2018, tot nu toe

Auteur: , 54 Reacties

Verrassingen? Natuurlijk niet!

Dit zijn de bestverkochte auto's van dit jaar

Dit weekend vierden we de helft van het jaar met een overwinning van Max Verstappen. Nu blijkt uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC dat er nog meer te vieren is. In de eerste zes maanden van 2018 werden er namelijk 12,1 procent meer auto’s verkocht dan vorig jaar. Een flinke toename, die te danken is aan een reeks constante procentuele stijgingen in bijna ieder van de zes maanden.

Afgezien van de maand mei, werden er in iedere maand ruim 10 procent meer auto’s verkocht dan in dezelfde maanden van het voorgaande jaar. Tot op heden zijn er liefst 253.410 nieuwe personenauto’s verkocht. Doen we een simpele verdubbeling, dan kunnen we aan het eind van het jaar in theorie uitkomen op meer dan 500.000 verkochte nieuwe auto’s. De experts gaan er echter niet vanuit dat dit gebeurt; zij voorspellen een nuchter totaal van 430.000 verkochte personenauto’s.

De vijf bestverkochte merken zijn gezamenlijk goed voor bijna de helft van alle autoverkopen in 2018. De gebruikelijke verdachten–Volkswagen, Renault, Opel, Peugeot en Kia–zijn verantwoordelijk voor 42,1 procent van de nieuwe auto’s op de wegen. Daarnaast was ook Tesla op het juiste pad. Hoewel de Amerikaanse elektrogigant nog niet in de buurt komt van de aantallen van de hierboven genoemde merken, verdubbelde Tesla haar verkooptotaal. Tesla verkocht 2.803 auto’s in de eerste zes maanden.

Hieronder bekijk je de populairste merken en modellen.

Tot en met juni waren de bestverkochte merken dit jaar
1. Volkswagen met 28.979 registraties en 11,4 procent marktaandeel
2. Renault (21.760 / 8,6 procent)
3. Opel (21.581 / 8,5 procent)
4. Peugeot (17.915 / 7,1 procent)
5. KIA (15.456 / 6,1 procent)

Tot en met juni waren de bestverkochte modellen in 2018
1. Volkswagen Polo met 8.569 registraties en 3,4 procent marktaandeel
2. Ford Fiesta (6.220 / 2,5 procent)
3. Renault Clio (6.215 / 2,5 procent)
4. Opel Karl (6.058 / 2,4 procent)
5. KIA Picanto (5.973 / 2,4 procent)

Afgelopen juni waren de populairste modellen
1. Volkswagen Polo (1.456 / 3,1 procent)
2. Opel Karl (1.341 / 2,8 procent)
3. Renault Clio (1.281 / 2,7 procent)
4. Renault Megane (1.021 / 2,2 procent)
5. Renault Captur (1.010 / 2,1 procent)

Beeld: Volkswagen Golf R combo, via @timd54 reacties

Autoverkoper, het minste volk dat er bestaat….
@tjongejongejonge: tjongejonge wat een opmerking
@peugpower1000cc: liever mijn zus als hoer dan een autoverkoper als broer
@tjongejongejonge:

Beetje zelfde catagorie als een keyboardjockey op AB?
@tjongejongejonge: Och gut, kreeg je niet de hoofdprijs voor je karretje?
@E34M5Touring: echt een gevalletje alleen ik mag een plakje kaas op mijn brood.
@tjongejongejonge: er moet een goed verhaal achter deze opmerking zitten. Vertel, waar ben je met open ogen in gelopen?
@tjongejongejonge: basisschool al uit? Dat is vroeg vandaag of niet.
@ihrte: Veel verkopers die zich aangesproken voelen zeg…
@shadowbroker: Ben zelf geen autoverkoper, maar ik vind het wel een bizarre opmerking. Ze werken niet allemaal bij Jet Cars en de tijden van vroeger zijn ook veranderd dankzij internet. De beargumentatie van @tjongejongejonge ontbreekt, maar volgens mij is die ook niet te bedenken.
@shadowbroker: tja volk met een klein lontje
@ihrte: ihrtte de autoverkoper waar niemand de meerwaarde van in ziet….
@ihrte:😂
@tjongejongejonge: Beetje hetzelfde als het “volk” dat de hele dag Autoblog aan het F5’en is om als eerste op een berichtje te kunnen reageren? Of is dit net zo’n aanname als die van jou…….?
@tjongejongejonge: klopt… ik ben het zelf een jaar geweest en kon er niet tegen.
@rotasaxal: heel goed besluit!
@tjongejongejonge:
Erg spijtig om te horen dat waarschijnlijk je achter bent gekomen dat je vrouw/vriendin het stiekem met een autoverkoper doet!….
@bennyweisz: ze heeft gelukkig wel smaak…
@tjongejongejonge: Hij verkoopt Alfa’s?
@bennyweisz: ze heeft gelukkig wel smaak…
@tjongejongejonge: wandelende pakken, sprekende plaspoppen, verdienen zelf niets maar doen net alsof ze zelf in de duurste auto van het eigen merk rijden, de te verkopen auto is helemaal top maar wat je moet inruilen, tja daar is net wat mee, of je een keer terug kan komen als een handelaar er is zodat hij risicoloos weer doorverkocht wordt. Zitten naar een beeldscherm te kijken terwijl je staat te wachten. Kortom een overbodige schakel, let s cut put the middleman . Exit autoverkoper, lang leve internet
@tjongejongejonge: Als die lul van een particulier niet liegt en bedriegt, geen slechte auto’s inruilt met verborgen gebreken zonder het te melden, zijn verkopers helemaal niet van die vervelende mensen… Al zijn er wel een hoop die het vak niet verstaan helaas.
@boxergt: wie is er de professional? De meeste autoverkoper hebben hetzelfde iq als een herdershond
Ongelooflijk dat VW nog op 1 staat. Hét bewijs dat marketing meer telt dan een goede, eerlijke bedrijfsvoering…
@svenska_aeroplan_ab: tsss, dat jij dat hier durft te zeggen. Goudeerlijk bedrijf dat VAG!
@rufctr01: net zoals de andere merken…goudeerlijk!
@Jantje_555: VAG spant de kroon, die hebben de Diesel om zeep geholpen met hun goudeerlijke bedrijfsvoering🙄
@rufctr01: De regering heeft diesel om zeep geholpen. Emissie-eisen zijn te streng. Elk merk sjoemelt op een één of andere manier. VAG is de grootste, dus die is als eerste gepakt. Ik weet dat je alles haat wat ook maar met VAG te maken heeft, maar dit heeft niks met bedrijfsvoering te maken.
@jantje_555: eerlijker zelfs, VW heeft toegeven gesjoemeld te hebben. De anderen ontkennen nog…
@svenska_aeroplan_ab: goede eerlijke bedrijfsvoering?
Als je de eerste reactie van tjongejongejonge leest, lees je eigenlijk precies ‘wat er mis is’. Mensen (zoals tjongejongejonge dus) denken dat je voor een dubbeltje op de eerste rang kunt gaan zitten. Zeg ‘ns eerlijk, koop jij nog elektronika bij de lokale ondernemer sinds de Mediamarkt er naast zit? (en dus goedkoper is). Of ga je uberhaupt nog wel eens naar de markt? Jij wellicht wel, maar deze groep neemt enorm snel af. We willen voor een knaak zo snel mogelijk, liefst gister nog vooraan zitten, en daar speelt de markt op in. Mensen die klagen dat de kwaliteit van voer uit supermarkten achteruit gaat – eigen schuld, jij wil voor €2,95 een kg vlees..
Waarschijnlijk heeft tjongejongejonge bijvoorbeeld, zijn 50/50 deal niet gekregen op zijn Citroen C1 omdat de verkoper toch nog besloot een BKR check te doen bij hem. Alle gekheid op een stok, bedoel te zeggen, je krijgt waar je voor betaalt..
@lekkaah:
Als er een winkel is waar ik een pestpokkehekel aan heb is het welmedia markt dan steunik inderdaad veel liever mijn lokale electronica winkel.
En op vrijdag is er markt voor de deur bij me op het marktplein waaraan ik woon.
Ik kreeg wel een ongelooflijke korting toenik in december mijn nieuwe auto bestelde, een voorraadmodelletje dat sinds oktober op de kade in Antwerpen stond, ze wisten alleen dat het een zwarte was maar wat voor velgen en of bekleding was een verassing.
@desjonnies: Idd, niet steunen die (buitenlandse) giganten.. Straks krijgen we hier Amazon erbij en dan heb je dus uiteindelijk nog 3 winkels, Primark voor uw kleding, Mediamarkt voor uw elektronika en de rest voor Amazon
@desjonnies: Wat denk je van bol.com. De grootste online uitknijper die je kunt vinden. Of ikea, voor mensen zonder fantasie. Het is steeds lastiger om je producten te kopen op een eerlijke plek. Alles komt tegenwoordig van de grote jongens.
@lekbak: ” op een eerlijke plek “. Jammer maar helaas. Vrijmarkt economie. Daar draait alles om pegels en niet om eerlijke verdeling. Dan is communisme misschien zo slecht nog niet.
@stamp: Ik heb het niet over de verdeling. Ik wil een eerlijk advies, eerlijke service, een eerlijk product en een eerlijke prijs.

Ik hoef geen verkoper die zegt dat ik maar op de site moet vergelijken, rare voorwaarden voor garantie, slechte niet te repareren meuk en een prijs die hoger word als het druk is in de winkel.
@lekbak: eerlijk gezegd denk ik dat je zoveel eerlijkheid niet gaat vinden in welke winkel dan ook. Er is zo’n soort gezegde: drie kenmerken waar je er maar 2 van kunt combineren. Volgens mij zoiets als Goed. Snel. Goedkoop. En jij wilt als 4 kenmerken. Eerlijk advies: koop eens niets. kom ik gratis niets thuis bezorgen, krijg je gegarandeerd een product dat doet wat het moet doen (niets) en kost het je ook nog eens niets ;-) zelfs bij de groenteboer zal ik advies krijgen om of de appels te kopen waar hij t meest marge op draait of de lekkerste appel tegen een hogere prijs.
@lekkaah: ik weet het allemaal jongen… Maar dat maakt het nog niet goed!
@svenska_aeroplan_ab: Ligt aan het aard van het beestje. Eigenbelang (genot, budget, imago en prijs/kwaliteitsverhouding) is toch net even wat belangrijker, dan de maatschappelijke last. Is net zoals kleding kopen bij Primark. Massaproductie en mogelijk kinderarbeid onder erbarmelijke omstandigheden.
@svenska_aeroplan_ab: Ja, want Renault blokken zijn lekker schoon :-)
De Carl is voor mij wel een verrassing, zo vaak zie ik die ook weer niet rijden
@onnes: De Karl ook niet inderdaad.
@ardonjr: Ik ‘zie’ geen van die meestverkochte karretjes rondrijden. Het is een soort selectieve blinde vlek zeg maar. Je ‘ziet’ die blikjes wel maar omdat ze zo gruwelijk saai en niet-onderscheidend zijn ‘registreer’ je de koterschuddertjes niet. Net als dat bankje in het park. Je ziet ‘m en loopt er omheen ipv tegenop maar nog voordat je er voorbij bent ben je ‘m alweer vergeten.
@onnes: Die is dan ook gruwelijk duur voor zo’n karretje. Ik kijk er ook wel vanop.
Meestverkochte modelletjes: de Polo, Fiesta, Karl …

Hm. Wat zegt dat over de staat van ons land …
@frank2b: dat we toch een klein landje zijn?
@frank2b: Dat mensen een verstandige keus maken door een degelijke auto aan te schaffen met lage maandlasten?
ik denk dat ze registraties bedoelen en niet verkoop aantallen, dealers staan op dit moment vol met veel auto’s die nog afgenomen dienen te worden voor de rest van het jaar, of die al zijn besteld door de importeurs voordat de wltp verhoging eraan komt, dus dit aantal x2 is wel erg kort door de bocht
Allemaal bolletjes en rugzakjes…
Ben meer benieuwd wat er wereldwijd is verkocht.
De radio reclameblokken worden overspoeld met spotjes over voorraad Volkswagens die met kortingen aan de man gebracht moeten worden.
Guddddummmee wat een dikke Golf!
Als je het lijstje ziet gaat je autohart toch spontaan janken, wat een droevenis op Neerlands wegen….
@monsieurleloure: als je autohart hiervan gaat janken wordt het dringend tijd voor een proefrit in een Ford Fiesta. En natuurlijk staan er veel saaie auto’s in de lijst, er zijn immers ook heel veel saaie mensen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).