Dit zijn de gevaarlijkste parkeersteden van Nederland

Auteur: , 24 Reacties

Ook zo benieuwd of Staphorst deze lijst haalt?

Dit zijn de gevaarlijkste parkeersteden van Nederland

Spoiler: Staphorst haalt de lijst niet. Amsterdam daarentegen wel. Volgens onderzoek dat is uitgevoerd door leasemaatschappij Alphabet vindt 14 procent van de autodiefstallen daar plaats. Rotterdam volgt op gepaste afstand met een score van 7 procent en in Den Haag valt het met 3 procent helemaal mee. Al is elke autodiefstal er een teveel, begrijp ons niet verkeerd.

Minstens zo belangrijk als het aantal diefstallen is het percentage teruggevonden gestolen auto’s. Gelukkig is ook daar onderzoek naar gedaan en wat blijkt? Slechts 30 procent van de gestolen auto’s wordt teruggevonden. Wel moeten we erbij zeggen dat dat percentage vorig jaar nog 10 procentpunt lager lag, dus we gaan de goede kant op. De schade per teruggevonden auto bedraagt gemiddeld trouwens 1.750 euro.

Verder: er wordt vaker gejat uit auto’s van vrouwen. Ook blijken BMW’s, Volkswagens en Audi’s het populairst voor inbrekers. BMW pakt het goud met 20% van alle meldingen, VW pakt P2 met 17% en Audi gaat met 16% voor het brons. KIA en Hyundai blijken minder gewild bij het boevengilde, deze merken staan onderaan de lijst.

Foto: @carsofnl via Autojunk24 reacties

Biddinghuizen is ook best gevaarlijk
Leuk dat jullie het lijstje ook publiceren :-)
Redelijk voorspelbaar lijstje. Ik had alleen verwacht dat pakeerschade ook wel meegenomen zou worden. Dan zou het lijstje er waarschijnlijk anders uit zien. In veel oude steden zijn de straten erg smal en de parkeer plekjes erg klein. Je hebt dan veel kans op deuken en krassen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Haarlem, Leiden, Utrecht en Delft.
@kilum: Ja het lijkt mij niet dat Amsterdam in dat lijstje zou staan, daar hebben ze namelijk geen parkeervakken. Tenminste die indruk krijg ik iedere keer dat ik er ben.
@kilum: de parkeergarage aan de Vismarkt in Groningen…
Volgens mij ergens in de jaren 60 gebouwd en qua ruimte echt niet meer van deze tijd, getuige alle kleuren van de regenboog op de palen.
@awesome: daar kom je idd met een V60 met z’n gigagrote draaicirkel nauwelijks doorheen, lukt net. Zie daar vaak toeristen halverwege omdraaien…
@awesome: geweldige garage, daar worden de jongens van de mannen gescheiden. Stuurmanskunst is daar gevraagd.
@commentaar1: ik ga er nooit meer heen. Mij heeft het namelijk een bumper gekost. En als ik dat niet had gedaan had ik of mijn deur en sideskirt er volledig van langs gegeven of voor mijn leven lang vast op dat plekje.
Met je C1 en je piepkleine draaicirkel kan dit, maar ik raad elke grote Mercedes eigenaar dit af.
Wat is het probleem dan met Staphorst?
Wat is er met Staphorst dan? Slopen ze daar je auto nadat ze uit de kerk komen..
@redbee5: Misschien wel als je ‘m op zondag gebruikt.
Nog nooit iets van gemerkt haha@racerx:
Over welke periode hebben we het nu, cijfers van 2015 of het eerste half jaar van 2016. Beetje onduidelijk..
Wat een verschrikkelijk dom onderzoek van Alphabet…
Opvallend: Vrouwen laten dus meer waardevolle spullen in de auto achter. Waar komt dat door (vroeg hij suggestief)?
@pomoek: Als ze meer waardevolle spullen achterlaten dan mannen hebben ze dus ook meer waardevolle spullen dan mannen. Dat betekent dat ze meer verdienen dan mannen. Dat betekent dat het glazen plafond ook doorbroken is. Dat betekent dat we al jaren voorgelogen worden door de vrouwen. Dat betekent dat vrouwen de dienst uitmaken en in allerlei schaduwregeringen zitten. Dat betekent dat de apocalyps aanstaande is!!!

Weet iemand of er nog ergens aluhoedjes in de aanbieding zijn? :P
Schijnt zo te zijn dat 30% van de terug gevonden auto’s V.A.G auto’s zijn. Meestal ligt er een briefje in : “Sorry voor het weghalen maar we vinden de rijeigenschappen toch niet goed als we hadden gedacht”..
@thomasthomas: bij Fiat en Alfa ligt er ook een briefje alleen dan staat erop: “we hadden hem graag meegenomen maar we durfen het riaico niet aan om stil te vallen op de vluchtstrook”…
@850t5r: moet zijn durven én risico, best kut zo’n dyslectische telefoon.
Benieuwd waar Helmond en Oss in de lijst staan…
@henkhupelschoten: hors(t) categorie…
Dacia nr4?
Een tip om de dieven te slim af te zijn laat geen apparaten in ja auto liggen die een signaal afgeven zoals bleutooth, wifi, weet ik het allemaal de heren scannen tegenwoordig met ”diefspul” en weten in welke auto iets zit zoals een laptop e.d.
Hier gebeuren niet echt veel auto diefstallen maar inbraken in bedrijven en schuren vrij vaak. Ook vanwege dat het pal aan de a28 ligt en dus snel weg kunnen wezen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).