Dit zijn de pechwegen van 2015

Auteur: , 15 Reacties

Bij welke snelwegen kun je voor het invoegen beter een kruisje slaan?

Dit is de pechweg van 2015

Jawel, het is de A13 die dit jaar wederom met de bokaal naar huis gaat. Zuur voor wie regelmatig over dit stukje asfalt heen moet, maar heel verrassend is het wellicht niet. Iets met ongeluksgetallen enzo. Op plaatsen twee en drie vinden we de A10 rondom Amsterdam en de A16 van Rotterdam naar de Belgische grens. Wie dus nog gauw even een paar dikke knallers bij onze zuiderburen hoopte in te slaan, kan zomaar stranden met een rokende auto.

Terugkomend op de A13: daar waren volgens Route Mobiel in het afgelopen jaar liefst drie keer meer pechgevallen dan op your average Nederlandse snelweg. De A10 noteert 2,7 maal zoveel pechgevallen dan gemiddeld, de A16 doet het met 2x zoveel panne niet veel beter. Overigens komt het cijfer voor de winnaar van dit jaar niet geheel uit de lucht vallen, daar het ook één van de drukste snelwegen van Nederland is.

Nog een open deur: op provinciale wegen waren minder pechgevallen, want daar rijden minder auto’s. Op de A65 en de A326 is zelfs helemaal geen panne geweest in het afgelopen jaar. Verder kunt u met een gerust hart de A31, de A35 en de A77 onveilig maken. Deze wegen scoorden het “best” wat betreft het aantal pechsituaties. Voor het perspectief: slechts 10% van de pechsituaties vond plaats op de snelweg, de rest binnen of net buiten stads- en dorpsgrenzen.

Foto via Rijkswaterstaat / Harry van Reeken / Sydney Bulham15 reacties

Wederom een nietszeggend lijstje, want nog steeds harde aantallen net als de stagaire van Athlon.
Over de genoemde wegen rijd veel meer verkeer dan over de N33 bij 2e exlooermond, dus zijn er ook veel meer auto’s met pech…

Das pech, snelweg
@keeper1: hij klonk beter in mn hoofd
Overigens komt het cijfer voor de winnaar van dit jaar niet geheel uit de lucht vallen, daar het ook één van de drukste snelwegen van Nederland is.

Staat tegenover dat het ook één van de kortste snelwegen van Nederland is. De A10 past ook in dat rijtje trouwens. Ik gok zo dat op snelwegen als de A2 of A12 toch een stuk meer autokilometers gemaakt worden dan op de A13.
@potver7: A13 is geen snelweg.
Het is de langste parkeerplaats van Nederland.
De a35 daar komt ook nooit iemand……
@dutchdriftking: wat dacht je van de A38?
Vermoed dat de top van dit lijstje aardig overeen komt met de file top 10 dus niet zo Heel vreemd.

De A13 is wel erg kort dat is wel opvallend.
Rijd er elke dag
@888natan: Ik zo goed als nooit. Dat zal het probleem zijn.
Gek hè, dat de drukste weg van Nederland ook de weg met de meeste pechgevallen is…
@lekbak: Gek hè, dat de kortste snelweg van Nederland ook de weg met de meeste pechgevallen is…
@potver7: als ze het aantal pech gevallen door het aantal kilometers lengte van de snelweg delen om een bruikbare statistiek te krijgen dan is dat niet gek.
Nikszeggend, A2 bij Eindhoven is een drama…
Ach het is maar statistiek. Misschien heeft routemobiel gewoon veel klanten in die regio?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).