Dit zijn de vervangers van LeBlanc bij Top Gear

Auteur: , 39 Reacties

De BBC ziet nog steeds brood in het televisieprogramma.

Dit zijn de vervangers van LeBlanc bij Top Gear

Soms is het mooi geweest en kun je beter stoppen, om terug te blikken op de mooie succesvolle dagen. Bij BBC’s Top Gear lijken ze het tegenovergestelde te gaan doen. Britse eigenwijsheid of een gedurfde strategie. Het autoprogramma gaat door en krijgt wederom met een frisse wind te maken.

Acteur en televisiepresentator Matt LeBlanc heeft eerder laten weten te gaan stoppen met Top Gear. Na het volgende seizoen houdt de Amerikaan het voor gezien. Voor het team van Top Gear een reden om de koppen bij elkaar te steken. Hoe nu verder? De Britten hebben een keuze gemaakt en gaan door met het ooit zo populaire programma. LeBlanc zal worden vervangen door niet één, maar twee presentatoren.

Dit keer heeft de BBC niet besloten om enorm bekende gezichten aan te nemen. In plaats daarvan heeft de omroep gekozen voor mensen die vooral in eigen land bekend zijn. Paddy McGuinness en Andrew ‘Freddie’ Flintoff zijn de vervangers van de Amerikaanse televisiepresentator. McGuinness is presentator van datingshow Take Me Out. Flintoff is een voormalige aanvoerder van het Britse cricketteam en werkt tegenwoordig ook bij de Britse televisie.

LeBlanc is nog wel even te zien bij Top Gear. De nieuwe presentatoren verschijnen pas eind 2019 in het autoprogramma. Of de opzet van de show gaat veranderen is niet bekend.

Fotocredit: Paddy McGuinness via Instagram39 reacties

Wie kijkt er nou nog Top Gear? Gewoon bij seizoen 1 beginnen van de originele Top Gear, kan je weer een tijdje vooruit.
@eirmakk: en top gear USA heeft wonderbaarlijk ook een paar leuke specials!
@towi1989: bestaat dat nog?
@towi1989: Eens, en bijna elke aflevering is een soort special.
@eirmakk: seizoen uit 1977 is misschien toch wel een tikkie uitbollig.
@mashell: uitbollig? oudbollig! Nederlandsch wordt immer schwieriger.
@mashell: uuhh of oubollig? Mooi iemand fout corrigeren.
@povel: meneer @mashell corrigeert zichzelf, dan mag dat
@el-loco: haha nou vooruit dan maar.
@eirmakk: Onzin, seizoen 24 en zeker 25 waren inhoudelijk heel wat beter dan de laatste 3 seizoenen met Clarkson, Hammond en May. Over The Grand Tour heb ik het dan nog niet eens…

Jammer dat LeBlanc weggaat, vond de dynamiek tussen hem en Harris zeer vermakelijk.
Ja en rory reid mag alleen nog maar extra gear presenteren… Dus ik haak nu definitief af.
@arnoldh: Wat een grap, Rory Reid en Chris Harris hadden onderling goede Britse banter… Ik ging de nieuwe -inmiddels blijkbaar oude- Top Gear juist leuk vinden.
@arnoldh: mocht je hem dan? Vond hem altijd overkomen als iemand met totaal geen verstand van auto’s. Zoiemand die ze liever showd op z’n instagram dan er werkelijk mee rijdt
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: Dat hebben de scriptwriters van Top Gear van gemaakt. Rory ken ik nog van YouTube van het kanaal RecombuCars daar had hij wél zijn eigen verhaal. Hij is overigens wel een Ford fanboii.
Wie en wat? De prestige van Clarkson is letterlijk onbetaalbaar hij doet die shit al sinds ’92 ofzo. Als iemand van strictly cum dancing gaat zeggen dat een auto slecht rijdt dan denk ik: “Ga dansen man.” Terwijl als Clarkson zegt dat een auto slecht rijdt dan denk ik: “Als iemand het weet dan is hij het wel. Hij reviews al 30 jaar auto’s voor de kost en heeft bijna elke sportwagen gereden die er is”.
@loserboi932: Chris Harris neemt die rol over
@tvklarenbosch: En die doet dat met verve. Wat minder humor en drama dan met Clarkson, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het feit dat hij een veel betere coureur is en beter inhoudelijk commentaar geeft.
@loserboi932: 1988 om exact te zijn.
@loserboi932: je moet eens wat minder tijd op pornhub doorbrengen…
Dit is wel de manier waarmee het programma populair is geworden. Een autojournalisten met twee andere presentatoren. Rory Reed en Sabine Schmitz verdwijnen namelijk ook. Eerlijk gezegd hoop ik dat het weer gewoon over auto’s gaat straks, dan kan het leuk worden.
Ik blijf het toch wel jammer vinden dat Leblanc ermee stopt. Je merkte dat hij en Chris Harris met de aflevering beter op elkaar ingespeeld raakte, en dat de afleveringen daardoor ook steeds leuker werden om te kijken. Uiteraard was het niet zo op elkaar ingespeeld als bij die drie die nu The Grand Tour doen, maar die vergelijking zou je eigenlijk ook niet moeten willen maken. Maar goed, Chris Harris moet nu dus weer opnieuw beginnen met een datingshowhost en een voormalig cricketspeler van wie ik totaal geen idee heb wie ze zijn, of ze een beetje in de stijl van Top Gear passen en of ze wat van auto’s weten. Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken
@edge: voor dating kan het helpen een mooie auto voor te rijden, en de cricket man heeft vast wat leuks om mee naar de training te rijden. Dus prima autoervaring, aldus de BBC…
@edge: ‘k vond het echt niks met die Leblanc, die heeft echt de humor van een dooie Duitser. Om een quote van ‘Trains, plains and automobiles’ aan te halen: “you’re not even funny accidentally”. Maar goed, ik had ook helemaal niks met dat ‘Friends’.
Rowan Atkinson lijkt me wel een goeie, die heeft in ieder geval humor. En een goede autosmaak, helaas zijn klassieke McLaren verkocht.
Ondanks Leblanc tocht redelijk trouw de shows gevolgd, het is nog altijd immens veel beter dan iets als RTL Autowereld.
Kunnen we Autoblog weer eens op tv verwachten?
Ik vind dat zo vaag… vanaf eind 2019 te zien. En nu al bekend maken, dat is een teaser waar menig soapserie jaloers op is. Duurt toch veel te lang, nu snap je waarom tv ingehaald word door internet.

OT: oude afleveringen blijven gaaf!
@imarinos: Waarschijnlijk doen ze dit om wat rust te creëren. De tabloids hoeven hun cameramensen nu niet als een stel strondvliegen om de Top Gear productiecrew te laten zwermen in de hoop de scoop te hebben wie Leblanc gaat/gaan vervangen.
@imarinos: Eind 2019 is toch gewoon het volgende seizoen? Over twee maanden is het al 2019.
@phaeton: eind 2019 is serieus nog een jaar. Misschien zijn die gasten niet eens meer geschikt of geliefd bij het publiek. Ik ben het met je eens dat tijd snel gaat, daarom volg ik veel online als het om auto’s gaat.
Die ‘freddy’ Flintoff is wel een grappige vent. Heb wel eerder dingen met hem gezien op Discovery en hij heeft wel humor. En is zo gek als een deur. Die knakker van take me out, wat die er bij moet is me een raadsel.
Tja, ik had toch ook graag zijn functie vervuld!
@dutchdriftking: sorry maar dan moesten wij het hier gaan stellen zonder jouw textuele toevoegingen, dus ik heb toch maar tegen de BBC gezegd dat ze dat konden vergeten.
Paddy is geniaal, wat een humor heeft hij. Die vent gaat Top Gear weer maken.
Die Paddy ken ik niet zo. Maar Freddie Flintoff is ook geweldig!!
Een dating show host en een cricketspeler? The fuck? Ik bedoel Jeremy was autojourno, net als May, en Hammond was nog de minste van de drie verbonden met auto’s als “gewone” radiopresentator. Desalniettemin werkte het wel, ze moeten er gewoon misschien eens wat werk insteken mensen aan te nemen en ze ook te houden. Hun casting trekt de laatste paar pogingen op niet veel, zélfs als je vooroordelen aan de kant legt. Ik bedoel, met alle respect voor Leblanc, het is een hilarische gozer, maar net als Reid heb ik van geen van beiden het gevoel dat ze met passie over een auto praten (tenzij over een muscle car of een hatchback, een keer raden welke bij wie), en waar ik nog minder het gevoel van heb, is dat ze ook effectief hun onderwerp meester zijn, zowel in kennis als in stuurmanskunsten. Harris is de enige in het “gamma” die alle juiste vakjes aankruist voor mij, dus ik ben al blij dat hij blijft. Let’s just see what these two chaps have to offer I guess.
@vinox: je doet net alsof het een autoshow is…
Waar blijft dat gezeur over het oude Top Gear toch vandaan komen? Door Clarckson met zijn irritante PVV-humor en nauwelijks enige auto gerelateerde info was het compleet voorspelbaar en uitermate saai. De laatste twee seizoenen waren dan toch een stuk interessanter. Ik zal alleszins kijken en dan pas oordelen.
@alfapeter: wat is pvv humor? Heeft Wilders ook niks met Porsche?
Iemand een idee waar ik alle seizoenen van top gear kan zien ? Ik krijg het niet gevonden.
@sonny99: watchtopgearonline.com
Snap niet dat mensen dit afschrijven enkel omdat Clarckson niet meer mee doet.
The Grand Tour kijken middels wazige streams vind ik nogal een gedoe. Dat is de reden dat ik de laatste serie helemaal niet meer gezien heb. Daarbij begint het ook een beetje meer van hetzelfde te worden.
Top Gear is altijd een leuk programma geweest en voor een ouwe lul als ik makkelijk toegankelijk via TV. Het is natuurlijk altijd even wennen aan (en voor) nieuwe presentatoren. Maar Harris doet het nu goed, vind ik. Die andere 2 knakkers op de foto ken ik niet, maar zal vast goed komen. Het onderwerp blijft hetzelfde: Auto’s.

En zeg nu zelf mannen (m/v) waar kijken jullie op zondagavond liever naar?
Top Gear … of … Boer Zoekt Vrouw ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).