Drentse pomphouder spoort benzinedief op via Facebook

Auteur: , 24 Reacties

Het nieuwe jaar is nog niet begonnen of het nut van social media wordt weer eens bewezen.

Benzinedief.

Waar je op Facebook tegenwoordig wordt doodgegooid met filmpjes die je tien jaar terug al suf vond, volstrekt irrelevante reclameboodschappen en slechte selfies van je buurvrouw, komt het netwerk nu en dan toch nog van pas. Zo ook bij de Drentse pomphouder Hendrik Stadman.

Hij liet het er na de zoveelste (volgens Stadman wordt er elke twee maanden brandstof gejat) diefstal niet bij zitten en plaatste beelden van de beveiligingscamera’s op z’n persoonlijke pagina. Z’n oproep om informatie betreffende de jongeman te verschaffen werd bijna net zo vaak gedeeld als de foto’s van Kim Kardashian’s bips, met als gevolg dat de belangrijkste gegevens van de dief (naam, adres etc.) in no-time bij de pomphouder terechtkwamen.

Overigens siert het de beste man dat hij geen eigen rechtertje is gaan spelen, maar alle informatie heeft gebruikt om gewoon netjes aangifte te doen bij de politie. Chapeau!24 reacties

Update: De politie heeft de informatie inmiddels bestudeert en heeft besloten verder geen stappen te ondernemen. Niet omdat ze niet wil, maar omdat er door onze gebrekkige wetgeving eigenlijk niets gedaan kan worde.
@lemster: nee ze doen niks omdat de rechter toch wel zal beslissen dat de verdachte al genoeg schade heeft geleden, op eigen houtje dit soort dingen op bijv. Facebook zetten komt een eerlijke rechtzaak namelijk nooit ten goede!
@matje140: dan neem je het recht alsnog in eigen hand lijkt me…
@ghost: wat heb je er dan aan als je weet wie het is? Als je m in elkaar ramt ofzo krijg je juist zelf de politie op je dak…….
@lemster: nee gewoon zelf achteraan gaan. Mn vriend heeft zo’n zelfde verhaal over zn gestolen telefoon afgelopen week.
via Android app
Ik heb het gezien, prachtig hoe er een stroom aan berichten ontstond van mensen die de auto hadden gezien. Op een gegeven moment zelfs van de auto die voor de vermoedelijke woning van de dader stond. Big Brother was er niets bij.
Straf zal wel of niks zijn of een uurtje schoffelen…
Wie zich brandt…..
Hahahahahahaha geweldig……

In het verleden meer als regelmatig de wagen afgetankt daar, dit is niet de eerste keer dat hij een tankdief pakt…

Ik kan me ook nog herinneren dat Stadman de achtervolging inzette op een benzinedief. Diefje had pech aangezien Stadman in de jaren 90-tig een Nissan Sunny GTI-R in bezit had en deze niet geheel standaard was dus na een leuke achtervolging werd ook die benzinedief gepakt….
Ik vind zijn bipa wat minder dan die van de Kardashians. Het bashen van de rechtstaat is natuurlijk makkelijk te doen, en normaliter ben ik er tegen. Maar om dit soort lui bij de kladden te pakken is het klaar blijkelijk wèl een effectief middel.
Poehpoeh, die dief had zeker ook goede voornemens…
Goede reclame!
Wat een held, nu hopen dat er wat actie op komt. Maar zal wel wegens schenden van privacy van de dader geseponeerd worden of zoiets.
Nog stelen, nu het haast gratis is.. Wat een druiloor. Wat een kutleven Heb je dan.
Legaal gratis tanken? Pffff zo duur is de benzine toch niet meer!
Absoluut mooi dit voorbeeld. En als we die wetgeving nog even aanpassen slaapwandelen we in een totalitaite staat
@Capibaro:
Kies maar…..
Totalitair of anarchie?
@desjonnies: anarchie daar hoef ik niet over na te denken. Maar die vraag ia overbodig want zoals ik zeg slaapwandelen we de andere kant op
Hulde voor de eigenaar, zo hoort het.
Alleen jammer dat de politie waarschijnlijk er niks tegen gaat doen..
Uit ervaring weet ik dat er in dit soort gevallen niets gedaan wordt. Al kom je met alle gegevens op een presenteerblaadje, ze doen niks.
Dit omdat het onder civiel recht valt en de ‘dader’ niet in herhaling treedt, pas als de dader 3 keer een soortgelijke actie uithaalt kan hij/zij gestraft worden.
Hoe gaat het eigenlijk met de grensstreek pomphouders? Al weer een tijdje niets van gehoord…
Vierdelen die dader!
De aangifte is alleen voor de vorm, is niet zo interessant wat de politie ermee doet. Met de kopie van de aangifte kan de dader gewoon incasso op zijn dak krijgen, met de extra kosten daarvan. En dat kan kort duren of lang duren, maar uiteindelijk wordt het toch heel vervelend als ze zijn tv meenemen of zijn autootje of zijn ps4 of alle spulletjes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).