Drie keer raden in welke auto deze dikke dashboard komt

Auteur: , 44 Reacties

Da's 'ne grote dash, jonguh!

Drie keer raden in welke auto deze dikke dashboard komt

Op het Autosalon van Genève zal binnenkort weer een enorm aantal nieuwe auto’s tentoongesteld worden. Fabrikanten uit alle windstreken strijken begin maart in Zwitserland neer om de doeken van hun nieuwe bolides te trekken. Honda zal ook aanwezig zijn, onder andere om zijn compacte EV prototype te onthullen. Vandaag delen de Japanners de binnenzijde van de stadsauto.

Honda prijkt al ruim anderhalf jaar met zijn nieuwe studiemodel. Het merk heeft de auto in de tussentijd in verschillende vormen laten zien. Het moge duidelijk zijn dat Honda de auto steeds realistischer en hedendaagser voor de dag laat komen. Bij introductie van de Urban EV Concept, bijvoorbeeld, zag de binnenzijde van de auto er als volgt uit.

Drie keer raden in welke auto deze dikke dashboard komt

Ondertussen heeft Honda de binnenzijde (en daarmee waarschijnlijk ook het exterieur) van zijn elektrische autootje flink aangepast. Op dit moment komt het stuur bijvoorbeeld flink overeen met de stuurwielen uit Honda’s die vandaag de dag bij de dealers staan. Het dashboard, daarentegen, loopt praktisch van de ene naar de andere zijde van de EV. Het infotainmentscherm staat ditmaal echter niet los op het dashboard, maar is daarin juist opgenomen. Het is natuurlijk nog maar de vraag of Honda dit ook in de productieversie zal laten terugkeren.

De Urban EV Concept moet als alles in goede banen verloopt dit jaar nog in productie gaan. De auto zal dan waarschijnlijk volgend jaar op de markt terechtkomen.

Drie keer raden in welke auto deze dikke dashboard komt

Drie keer raden in welke auto deze dikke dashboard komt44 reacties

Deze dashboard ja… echt?!
@gebruikersnaam3: Het is eigenlijk best triest…
@gebruikersnaam3: zie ondertitel..
@ikschrijfookoverautos: “Deze dikke dashboard” associeer ik eerder met andere ‘leden’ van de bevolking… Niet met gasten uit Maaskantje. ;-)
@vantagev8: nee nee Broerrr, dan was het minstens ‘deze dikke moederrrrvdashboard’!
@ikschrijfookoverautos: als je je eigen artikeltitel al moet verdedigen dan denk dat je toch iets verkeerd doet. Iets met dekken en lading zeg maar!
@ikschrijfookoverautos: zie diverse eerdere reacties over je taalvaardigheid…
@gebruikersnaam3: …zullen binnenkort weer een enorm aantal…
@911targa: ‘een aantal’ is enkelvoud. Dus ‘een aantal blibla zal’ is gewoon goed. In het artikel over nieuwe features in auto’s wordt dit in de eerste alinea drie keer fout gedaan, daar valt niemand over.
@gebruikersnaam3: je krijgt zo de “editdankuhetisinmiddelsgefixt” alsof er niks is gebeurd.
@gebruikersnaam3: Ikke jou nie begrijp…
@gebruikersnaam3: ja meneer, ik ga eige zaak open make meneer!
@gebruikersnaam3: allemaal leraren hier, kunnen jullie niet beter bijles geven ergens op school ipv zeuren als ongestelde wijven op AUTOblog?
Lijkt wel of een interieurontwerper van Volvo in Tokyo is gaan wonen
Leuk zo’n moderne golf1 met merrie scherm erin 👌🏾😉
@driver28: nee nee nee nee. Geen golf maar een honda n600
@kimhung: nee nee nee nee. Geen n600 maar een eerste generatie Honda Civic!

https://www.myfamilyhonda.com/wp-content/uploads/2017/08/img_main_l.jpg
@Dizono: oke oke oke oke je hebt gelijk 😌
@kimhung: en die had ook zo’n soort dashboard (maar dan analoog).

https://goo.gl/images/dUYXga
@dizono: Leuk karretje was dat idd!
Japan en minimalisme gaan ook heel goed samen.
Persoonlijk word ik nog steeds hebberig als ik dit toffe gebakje zie.
Laat maar doorkomen
@jaribombarie: zoals de concept is wel ja. Maar hij wordt helaas anders
@rolov: hij is idd al diverse keren gespot met camouflage-stickers erop: als je daar doorheen kijkt wordt je niet blij van de uiteindelijke lijnen… gewoon een standaard minigebakje… wordt trouwens een vijfdeurs… weg mooie lijnen :-(
Ziet er tof uit, yes please! Laat maar komen!
Duidelijk geïnspireerd door de rally sport. Je hebt een navigator nodig om het touch screen te kunnen bedienen.
cool zet maar voor de deur
Die soort van lichtbak die op het dashboard lijkt te liggen doet me, in de verte, een beetje denken aan het dashboard vd Rover SD1

https://pin.it/6ukvfyq5fa4ksl

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat minder Schnapps drinken moet🥃

Maar
Hoi, eerste Civic! 😍
Je hebt go go gadget armen nodig om de verste buttons aan te raken. Komt ‘ie met een afstandsbediening?
@lacker: Hangt van het formaat van de auto af. Ik heb handmatig bediende zijruiten en ik kan het exemplaar van de bijrijder moeiteloos bedienen vanaf de bestuurdersstoel. Een beetje trommelen op de buitenzijde van het portier aan de rechterzijde is eveneens mogelijk, ook als mijn linkerarm tegelijk aan de linkerzijde uitsteekt. Zo’n breedbeeldtelevisie zou dus ook wel lukken.
Nonduju, wat lelijk.
Auto is leuk maar dat beeldscherm erin is spuug lelijk. Gewoon leuke ouderwetse tellers erin. Simpele radio en verwarming en klaar. Jammer dat alle auto merken zo’n lelijk beeldscherm krijgen.
@gerjan: Ik denk dat het ook te maken heeft met kosten. Kan me voorstellen dat zo’n schermpje heel wat goedkoper is dan allemaal afzonderlijke onderdelen.
@berlinetta: valt nog wel mee. Zo’n scherm is an sich niet zo duur maar er is een berg software nodig om wat op die schermen te laten zien. Ook zijn de schermen bijzonder in dat ze bij een crash de inzittenden niet morgen verwonden. Met de huidige wensen aan navigatie en entertainment ontkom je er niet meer aan.
@gerjan: Waarom zou je achterhaalde analoge technologie in een EV gebruiken… ?
@Esprit_de_Flandre: Omdat digitale meuk snel achterhaald raakt en analoge meters niet.
@tge1: Digitale meuk kan je updaten. En het is sowieso een betere keuze voor een auto die eigenlijk een batterij+computer+4wielen is…
@gerjan @tge1: Ik ga nog een stapje verder gaan. Hoeveel van dat “analoog” tuig is nog analoog?

De knopjes van radio en verwarming, in hoeverre zijn die nog mechanisch verbonden met de toestellen? Die geven toch gewoon een digitaal signaal naar het apparaat dat ermee bedient wordt? De wijzer op de analoge teller wordt elektronisch bewogen, op basis van info van een snelheidsmeter en een toerentalmeter. Dus wat is dan nog het nut van een fysiek knopje te hebben? Waarom niet meteen digitaal? Daar kan je veel meer mee doen, zonder al dat plastiek.

Ik ga nog een stapje verder gaan. De ontwikkeling van schermen staat niet stil. Tegenwoordig zijn er gebogen en oprolbare schermen, een paar jaar geleden nog absurde science fiction. Akkoord, die dingen staan nog in de kinderschoenen en zijn pokkeduur, maar het kan.
Dus, ik voorspel dat, over een aantal jaar, het mogelijk moet zijn om een scherm te laten veranderen van vorm, van textuur. Daarmee zou je dan kunnen “fysieke knopjes” laten verschijnen, die uitsteken op het vlak van het scherm. Knopjes, die ook weer verdwijnen als je in een andere functie zit, zoals navigatie. Lijkt me perfect mogelijk. Durf wedden dat Samsung daar al aan zit te puzzelen…
De spiegels in de deuren zijn ook nog wel even wennen gok ik zo.
Deze dashboard wollah!
Ik heb nog wel zo’n oude mega diepe breedbeeld, die mogen ze er anders wel inzetten
En wat zit er in dat deuren voor het beeldscherm?
Wat ontzettend gaaf dat ze deze in productie gaan nemen, wat een super tof bakkie
Op Instagram heeft Honda Europe een filmpje gezet van dashboard met digitale afbeelding van definitief(?) model. Gelukkig dichtbij eerste concept gebleven!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).