Driften in Saoedi-Arabië wordt aan banden gelegd

Auteur: , 21 Reacties

De Overheid in Saoedi-Arabië is er helemaal klaar mee. Het moet nou meer eens voorbij zijn met rijkeluiszoontjes die niets beters te doen hebben dan rubber slijten op de meest gevaarlijke manieren.

Hagwalaaah!

Dagelijks komen er 19 mensen om in het verkeer van Saoedi-Arabië. Deze doden zullen niet allemaal zijn veroorzaakt door hagwalah drifters, maar we kunnen ons goed voorstellen dat hun gestunt meer dan eens een verkeerde afloop heeft.

Wie gesnapt wordt voor extreme driftacties werd eerst nog op de vingers getikt door oom agent, een uitzondering daargelaten. Niet dat dit veel indruk maakte. Gewoon de dienders uitjoelen en lekker doorgaan waar je mee bezig was. Door driften op de openbare weg een strafbaar feit te maken, moet daar nu verandering in komen. Hopen ze.

Wie voor het eerst bij de kladden wordt gegrepen mag voor de rechter verschijnen. Daar krijgt de schavuit een boete van 10.000 riyal (omgerekend een kleine 2.000 euro) opgelegd en moet de sleuteltjes van zijn auto een maand lang inleveren. Wordt je een tweede keer betrapt, dan verdubbelt het bedrag, ben je je auto drie maanden kwijt en loop je de kans 6 tot 12 maanden te moeten brommen. Als de les dan nog niet is doorgedrongen, wordt er bij de derde overtreding 40.000 riyal (bijna 8.000 euro) in rekening gebracht en verdwijnt de auto 1 tot 5 jaar op de parkeerplaats voor in beslag genomen voertuigen.

Ook passagiers en zelfs toeschouwers worden bestraft voor het meedoen dan wel assisteren bij illegale verkeersactiviteiten. Of ze even 1.500 riyal (300 euro) kunnen dokken en 15 dagen hun auto in willen leveren. (Via Arab News)21 reacties

Dus je mag je rijbewijs gewoon houden?

*** … gaat even snel een autoverhuurbedrijf in Saoedi-Arabië opstarten … ***
@potver7: Best een goed idee eigenlijk …
@potver7: Want uit al die driftfilmpjes blijkt dat er keurig met de huurauto’s wordt omgesprongen.
@potver7: Mwah na 6-12 maanden in de bak leef je daar toch niet meer.
Heeft denk ik weinig zin. Ze kunnen beter ergens een groot stuk asfalt neerleggen waar ze dit soort dingen kunnen doen zonder ander verkeer ermee in gevaar te brengen.
@Joel_D: Of ze kopen hun eigen privébaan, geldt speelt geen rol.
@alcantara: klopt, echt iedereen is daar stinkend rijk en de circuits liggen voor het oprapen
@meneer: Circuit hebben zij niet nodig om te driften, een hectare grond voldoet al.
Zo duur zal woestijngrond niet zijn, alleen nog even verharden.
@Joel_D: Dacht ik ook al. Gewoon een stukje woestijn in asfalt gieten speciaal hiervoor.

Waarvoor kan je het anders gebruiken, die zandvlakte…
Kijk dat noem ik nou straf! Zo’n straf krijgt een pedofiel geeneens in Nederland!
AUB een update van de Androidapp! Door reclames e.d. functioneerd het van geen meter meer..
@kiasoulrocks: vergeet de app, gewoon via de (Mobile) browser bekijken en reageren werkt beter dan de app en discrete reclame.?
@kiasoulrocks: ik kan geen reclames vinden. Vind de app 100 keer beter dan de site.
@arjontje: Bij mij is sinds gisteren de reclame. Hiervoor nooit gehad..
@kiasoulrocks: Heb nog nooit een reclame gezien in de Android app. Ik zou ook gewoon niet bij elk bericht nu gaan zeuren hoor.. daar ga je geen vriendjes mee maken. Je kan een rating en commentaar nalaten in de app store.. daar waar het voor bedoeld is.
@ardonjr: ok, excuses @Maru and crew. Ik wilde even mijn punt duidelijk maken, maar die is wel duidelijk nu denk ik! Jullie site verdient gewoon een betere app :)
@kiasoulrocks: working on it!
Is het bekijken van youtube filmpjes daar al strafbaar??
… driften … banden …
Ghehehe. I see what you did there!
Geldboete’s aan arabieren geven in Dubai? Is dat niet dweilen met de kraan open?
Beste Lezers, er zijn toch enkele details die verduidelijkt moeten worden. Ik woon en werk nu meer dan 2 jaar hier in Saudi Arabie, een land waar de meeste van jullie nog nooit geweest zijn en waarschijnlijk ook nooit zullen binnen geraken. Dit land is enkel toegankelijk voor Moslims en/of mensen die er als expat werken onder een sponsorship.
De enige die veel geld hebben , dat zijn de leden van de Royal Family, het koningshuis dus. De rest van de ‘gewone ‘ werkende bevolking moet zijn best doen om rond te komen op het einde van de maand, de bedelaars aan de shoppingcenters bevestigen dit.
De jongeren die driften, doen dit NOOIT met een eigen wagen, het is ofwel een gestolen of een gehuurd voertuig. De reden waarom ze dit doen is heel simpel : ze hebben NIKS anders te doen in hun vrije tijd. Hier zijn GEEN cinema’s , theaters, cafees, bars enz. Het enige ‘vertier’ dat ze hebben is wat rondrijden met de auto of de Koran bestuderen.
Ik lees hier dat mensen denken dat Dubai of Abu Dhabi in Saudi Arabie ligt. Ik raad deze mensen aan om even een landkaart te raadplegen. Deze steden liggen in de Verenigde Arabische Emiraten, dat is dus een ander land met andere, meer Westerse, regels, wetten en normen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).