F1-droom: Aston Martin met een fabrieksteam

Auteur: , 13 Reacties

Wat een schitterende livery!

Over een zelfstandige F1-deelname van Aston Martin bestaat al jaren speculatie. Dit jaar doen de Britten in elk geval niet met een zelfstandig team mee. Dit weerhield fotosoeper Sean Bull Design er niet van om een 2017-bolide te maken met een Aston Martin-pyjama. Het resultaat is net zo stijlvol als de reputatie van de Britse autofabrikant.

De kleuren zijn onder andere geïnspireerd op de huidige racekanonnen van Aston Martin Racing (AMR). De photoshopper brengt diverse concepts aan het licht. Zo komt er ook een Formule 1-auto in Gulf-livery voorbij en een, in mijn ogen wat minder fraaie, compleet groen exemplaar.

Aston Martin is via Red Bull direct betrokken bij de Formule 1. Daarnaast werken beide partijen aan de Valkyrie, een hypercar met invloeden vanuit de koningstak van de autosport. Een zelfstandig team is tot op heden echter geen werkelijkheid. Met deze concepts gaat het speculeren in de wandelgangen door. Zou het dan ooit..?13 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Bij mijn weten heeft aston martin geen echte f1 heritage..alleen het marketing grapje wat ze nu doen op de redbull..dus doe maar niet
Vind die vleugels achterop de raceoverall een beetje gejat van Red Bull…
@matter: -_-
En Bottas moet erin gaan rijden?
@ahs1979: handig de app die alle comments laat zien
Ik vind die groene juist het mooiste. Zolang ze het maar geen British Racing Green noemen…
En met een stille hint richting bottas? (Nr 77)
De auto mag nog zo mooi zijn als hij wil, als ze niet winnen telt dat voor niks.
Aston Martin heeft wel in de F1 gereden, maar dat was geen succes.
Het was in de tijd dat David Brown nog aan het roer stond.
De wagen heette de DBR4 en twee 6e plaatsen waren het beste resultaat. De rest was minder, inclusief een paar races niet gefinished (DNF) en zelfs een keer niet gestart.
Caroll Shelby (juist ja, die) was één van de coureurs.
Zodra Red-Bull Renault ditchet en Mercedes-AMG motoren gebruikt zal er een kans bestaan dat AMR met een “eigen” team komt. Zo lang dit niet het geval is kunnen wij TAG Heuer en Total verwachten op deze auto’s. Zou wel mooi zijn, onze Max in een AMR-Red Bull met een Mercedes motor en Gulf Oil als sponsor. Ik ze het wel zitten.
@AutomotiveDesigner: Kan me niet voorstellen dat Mercedes motoren gaat leveren aan Redbull, hun grootste rivaal. Denk dat er dan eerder een andere renstal wordt opgeoffert, soort van de Torro Rossovan Mercerdes.
Dat is mooi gefotosoept..
Ik zeg doen. Voor Mercedes is dat echt niet zo handig. Kunnen ze die Mercedes van nu volgend jaar anders niet Mercedes Austin Martin noemen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).