Dronken spookrijder veroorzaakt ravage op de A12

Auteur: , 27 Reacties

Alcohol en deelname aan het verkeer gaan niet samen, zo blijkt maar weer.

Dronken spookrijder veroorzaakt ravage op de A12

Hoewel we liever over supercars , babes of een combinatie van die twee schrijven, moesten we dit verhaal toch effe meenemen. Vanmorgen rond de klok van zes veroorzaakte een 45-jarige Pool namelijk twee ongelukken op de A12 bij het Prins Clausplein.

Volgens berekeningen van de politie reed de man, een 45-jarige Pool, zo’n 17 kilometer tegen de richting in. De spookrijder was dronken en veroorzaakte in korte tijd twee crashes met tegenliggers. De bestuurders van die andere auto’s raakten slechts lichtgewond, de spookrijder moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Dat ging echter niet zonder slag of stoot.

Hij verzette zich hevig bij de aanhouding door de politie, die uiteindelijk pepperspray moest gebruiken om ‘m rustig te krijgen. De verbindingsweg tussen de A12 en de A4 richting Delft was even afgesloten voor onderzoek. Inmiddels is het traject weer vrijgegeven.27 reacties

Och Poolse doodrijders worden ook gewoon vrijgelaten omdat vriendin moet bevallen. https://www.nederlandactueel.nl/2017/05/13/staatssecretaris-dijkhof-kan-niet-verhinderen-dat-poolse-doodrijder-eerder-vrij-wordt-gelaten/
@Soulmaster: Bij een straf van 15 maanden zou ik toch zeggen: lekker uitzitten en dan pas je vriendin bezoeken. In het belang van het kind kan deze beslissing nooit zijn, die krijgt dit toch niet mee.
@granlusso: 3 mensenlevens beëindigen en dan slechts 15 maanden gevangenisstraf… en dan ook nog eerder vrij komen waar niks tegen gedaan kan worden door de overheid… wat een lachertje
@soulmaster:

Volgens @hplh is dat niet meer dan normaal ..
@soulmaster: Manmanman, wat is dat nou weer voor een flopexcuus. Dat had hij zich maar moeten bedenken voordat hij iemand doodreed. Iets minder erg maar hetzelfde principe: die jeugdige relschoppers in Rotterdam die vrij worden gelaten om hun schoolexamens te doen.
@Edge: die Rotterdamse relschoppers kunnen ook na de examens gaan schoffelen. Stomste wat je bij een jeugdige crimineel in wording kan doen, is opleiding ontnemen.
Die Pool daarentegen had gewoon netjes 15 maanden moeten brommen. Wat een fop excuus. En onverteerbaar voor die ouders.
@mrb: Die jeugdige crimineel is oud genoeg om te rellen, dus dan is hij ook oud genoeg om te beseffen dat er consequenties aan misdragingen vast zitten. De relschoppers in kwestie waren minderjarig en daardoor ook leerplichtig. Laat ze dat laatste jaar dan maar gewoon overdoen.
@Edge: Je reactie is wat mij betreft wel begrijpelijk. Echter, als ik rechter was zou ik de relschoppers ook examen laten doen. Daarnaast een zwaardere taakstraf opleggen en een flinke geldboete. Kunnen ze mooi de schade aan het publiek bezit weer terugbetalen.
@Soulmaster: wat ik mij dus afvraag:

Als deze man in april vervroegd wordt vrijgelaten omdat zijn vriendin, STEL, op 1 mei moet bevallen, dan is zij om een nabij 1 augustus 2016 zwanger geraakt. Dan is deze man pas ná deze datum opgesloten. De uitspraak 15 maanden gevangenisstraf is uitgesproken op 23 september 2015 (!). Waar was deze man dan tussen september 2015 en september 2016?
Ik kom er niet uit, iemand van jullie?
@erik2907: zo’n economische vluchteling zal vast geen DNA monster hebben afgegeven tijdens een bezoek vermoed ik. Erg vreemd.
V.w.b. deze ellendeling, ik hoop dat ie tijdens de rit naar huis zich te pletter rijd, dan wel 5km voor aankomst natuurlijk!
@erik2907: ergo: het kind is niet van hem, maar door al die drank bezit hij geen gezonde hersencellen meer om dat door te hebben…
@e1000bmw523i: hij is vrij, ik denk dat dat wel zo belangrijk is voor hem.
Een nekklem is opzich een betere methode om iemand richting ziekenhuis te dwingen ..
Is dit nu een tegenpool?
@dizono: eerder een minpool
Zulk soort mensen zou je toch ook gewoon als ongewenst vreemdeling moeten kunnen verklaren? Kunnen we missen als kiespijn hier.
@trustmeiamanengineer: iets met open grenzen
@lekkerlinksrijden:

Bestaat niet ..
Of je hebt grenzen .. of niet ..
@lincoln: landgrenzen hebben we ja maar binnen Schengen zijn die open voor vrij verkeer van personen en goederen.

Alleen de buitengrenzen van Europa zijn zogenaamd gesloten
@lekkerlinksrijden: Nederland kan nog steeds mensen het land uit zetten, zie bijv. die Turkse troela laatst.
Maar goed dat de politie even poolshoogte kwam nemen..
Landje uitzetten en levenslang verbod om nog terug te komen. Is niks extreem rechts aan, gebeurt in Scandinavische landen al jaren.
@ghost:

En de uitkering gewoon opsturen ..
@lincoln: na aanvraag loopt deze nog 6maanden door
Eerst even flink bewerken met wat knuppels achter de schermen. Zn auto de schredder in en een enkeltje richting ’t oosten
Wat ik niet snap is hoe het mogelijk is om 17 km(!) lang te kunnen spookrijden zonder eraf gebeukt te worden door de politie.
Wat waren die dan aan het doen?
@zakar36: om 17 km af te leggen bij 120 km/u, daar heb je (maar) 8,5 min voor nodig. Is de vraag of de politie dat redt, eender van welke plek waar ze zijn op dat moment.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).