DTM in september alsnog terug naar Zandvoort

Auteur: , 18 Reacties

Goed nieuws voor Nederlandse racefanaten: de Duitse racebeesten van BMW, Audi en Mercedes komen alsnog naar Zandvoort.

DTM in september alsnog terug in Zandvoort

Het is een publiek geheim dat het circuit aan de Noordzee al een tijdje niet helemaal meer voldoet aan de eisen van grote autosportorganisaties. De faciliteiten kunnen een flinke upgrade gebruiken, terwijl ook de toegang tot het Circuit Park Zandvoort op drukke dagen voor uitdagingen zorgt. De Nederlandse DTM-ronde ontbrak dan ook voor het eerst in jaren op de kalender.

Op die kalender stond wel een Chinese race, maar het circuit in Guangzhou bleek echter nog lang niet af. DTM-organisator ITR moest zodoende op het laatste moment op zoek naar een alternatief. Dat werd gevonden in Zandvoort, waar het Duitse circus nu in het weekend van 27 en 28 september zal neerstrijken.

De Nederlandse organisatie staat nu voor de uitdaging in twee maanden tijd genoeg aandacht te genereren om de tribunes te vullen. Dat bleek de laatste jaren al lastiger dan voorheen, omdat er geen Nederlanders met succes actief zijn in de Duitse klasse. Liefhebbers van dikke, Duitse bolides hebben desalniettemin weer iets om naar uit te kijken.18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat leuk!!!!!
Er moet meer motorsport komen naar Nederland. Ben dat voetbal een beetje beu… Jammer genoeg zijn altijd de omwonende de jammerende mensen. Ga dan niet bij een circuit wonen…
@rammillius:
Helaas moet ik je gelijk geven. Ik woon al mijn hele leven in Zandvoort en juist de mensen die t dichtst bij wonen zeiken het meest. Jammer voor ze, vind ik, hadden ze maar beter na moeten denken bij t kopen/huren van hun woning. De meeste mensen vinden t geweldig om evenementen zoals DTM te blijven houden (voor de sfeer en financieel gezien natuurlijk).
Helaas klopt t ook wat er in het artikel staat: de toegangswegen zijn zeker zomers een hel, en het circuit (inclusief paddock) is flink gedateerd.
Maar het kan nooit kwaad om te blijven dromen dat dit ooit wordt opgelost.
@italia007: Dat is niet helemaal waar, de grootste tegnstanders van CPZ wonen in Bloemendaal, daar komen de meeste klachten m.b.t. geluidsoverlast vandaan, de Heemsteedse kouwe kak loopt altijd te zeuren over de verkeersoverlast.
De meeste Zandvoorters hoor je niet, die zien het als een promotie van hun dorp welke onlosmakelijk met het circuit verbonden is.
@toniominestrone @italia007: Er zijn zelfs een aantal leden van de Stichting Geluidshinder Zandvoort die niet eens in de buurt van het Circuit wonen (zelf ben ik ook mijn hele leven in Zandvoort woonachtig), dit is een treffend stuk: http://www.zvoort.nl/archief/open-brief-aan-de-stichting-geluidhinder-zandvoort/

Nu is het zeker zo dat de infrastructuur al jaren niet meer toereikend is voor de sporadische momenten dat CPZ goed bezocht wordt, in combinatie met een mooie stranddag. Bij mijn ouderlijk huis staan de files dan tot 23u ’s avonds voor de deur, en dit is voor niemand goed…
@toniominestrone: ik geef je gelijk, heb zelf in Zandvoort gewoond en op het circuit gewerkt. De inwoners vinden het juist een leuke happening als er weer eens geracet word. Spijtig is wel dat de hoogtijdagen van CPZ zijn geteld, al vanaf ongeveer 5 jaar geleden
@italia007: k droom zeker mee! Vorig maand voor het eerst op CPZ geweest tijdens Italia a Zandvoort. Mooie ervaring! Was er in de late ochtend naar toe gegaan. Toen al een beste file op de mooie Zeeweg gezien. Wil zeker vaker naar CPZ. Hopelijk zal het CPZ beter vergaan.
@rammillius:Zowel Assen als Zandvoort hebben te maken met een beperkt aantal beschikbare “geluids”dagen dus al zouden ze meer toonaangevende raceklasses naar Nederland willen halen dan wordt dit geblokkeerd door de wetgeving.
Troost je, in België (Zolder)is het niet anders, sterker nog daar mag je op een wedstrijddag tijdens de middagbreak je motor niet eens starten en moet je hem in de paddock naar de startopstelling slepen.
Goed nieuws, ik ben van de partij! En wederom Max Verstappen op Nederlandse bodem te bewonderen aangezien die in het voorprogramma zit van de DTM.
@Rice09: Lijkt het voorlopig niet op, omdat de F3 ook niet zou rijden in China…
Ben er 2jaar geleden geweest was wel een mooie race (regen met de start en iedereen op slicks)
Ben er jaren geleden geweest toen Albers en J. Bleekemolen nog reden. Albers werd volgens mij derde en Jeroen haalde een zeldzaam puntje in zijn slopel IIRC (hoewel ik zo’n beetje de enige leek te zijn die dat doorhad op de tribune…dat of niemand anders snapte dat het in die auto best een prestatie was). Het was ook het jaar dat Dumbreck snoeihard de vangrail in ging, heb daar maar een glimps van meegekregen trouwens.

Het is wel een mooi spektakel en natuurlijk goed om autosport in nederland te supporten door er heen te gaan maar om eerlijk te zijn zou ik de volgende keer naar een andere baan gaan. Op zandvoort is het toch grotendeels een optocht vaak. Jammer genoeg heeft Hugenholz Suzuka in Japan neergelegd ipv in Zandvoort.
@jaapiyo @oranginas: Deze crash van Dumbreck: https://www.youtube.com/watch?v=LRW92j_Ozes idd snoeihard!
Sinds de terugkeer (2001) van het DTM geen race op Zandvoort gemist, dus dit jaar was jammer. Probeerde het goed te maken met Blancpain (wat zeker tof was!) Maar erg mooi te horen dat het DTM toch weer langskomt!

Inderdaad jammer dat het publiek wat tegenvalt, die komen enkel als er weer eens een Nederlander meedoet…

Oh en @jaapiyo: Die Dumbreck crash was inderdaad gigantisch (je had toen ook nog geen schermen langs de baan, dus pas na een telefoontje van iemand die de race live keek kreeg ik te horen waarom de race plotseling stilgelegd was). Tijdens dezelfde race vloog ook nog een frietkot in de fik, dus dat waren interessante rookwolken.
Dat filmpje, zo hoort het toch te zijn? Straatauto’s verbouwd tot racers en niet die tupperware bakken van nu.
@Breinstein: Dat was in 2001 al niet meer het geval.
Hooguit de looks waren afgeleid van straat auto’s, voor de rest waren het gewoon high tech racemonsters.
Zoek maar eens op.
Wat we nodig hebben is een baantje als Zandvoort met de logistiek en voorzieningen als Assen in een gebied waar geen fossielen in de buurt wonen die kunnen klagen over het geluid.
Zandvoort Mickey Mouse circuit en enkel fietspaden er naartoe. dat wordt nooit meer wat, helaas. DTM kun je lekker op slapen best ok als de zon schijnt daar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).