Dude redt BMW’s van de verdrinkingsdood

Auteur: , 14 Reacties

Het waterpeil in de Amerikaanse staat Texas lijkt nog steeds te stijgen en dat heeft ook de nodige gevolgen voor petrolheads.

De eigenaar van deze X5 en twee M3’s (E36) was er gelukkig op tijd bij om z’n schatjes te redden. Cody Crochet zette zijn auto’s net op tijd boven het waterpeil. De X5 werd op een paar 33 inch off-road banden gezet, waarmee de SUV voorlopig veilig staat en niet door de waterstroom in een roerloze boot zal veranderen.

Beide M3’s waren wat lastiger te redden, maar ook dat is gelukt. De witte M3 werd op een trailer geladen die nét boven het waterpeil stond. Het rode exemplaar werd middels een fikse stapel blokken gered van de verdrinkingsdood. In het huis van Crochet stond overigens wel ruim 30 centimeter water, maar de BMW’s waren in elk geval safe!

Auto’s die wel ten prooi vielen aan overstromingen kwamen helaas ook regelmatig voorbij op Autoblog. Kijk hier maar eens. Of daar. Of hier. Dat de beelden heftig zijn spreekt voor zich.

Check hieronder de video die Crochet postte naar aanleiding van zijn dappere reddingsactie.14 reacties

Slim opgelost. Al zal de X5 wellicht alsnog wel wat waterschade hebben.
@e34m5touring: niet dat iemand daar wakker om ligt maargoed
En die E36 heeft nochtans een een afvoerpijpje aan de zijkant.
Nog een kleine troost voor de man…
diverse keren voorbij zien komen op fb, erg slim en snel bedacht door de man. hoop dat zn M3’s schade vrij blijven voor hem!
Kun je dan niet beter een dam aanleggen voor je garage? Dan blijft je garagevloer ook nog droog. Zeker als je dat water bekijkt, dat heeft ook zo ongeveer overal gestroomd dus je wilt niet weten wat er allemaal in zit. Na een aantal dagen water ligt er ook een laag sediment in je garage. Maargoed, dat is achteraf gepraat..
@dare2think: jij hebt niet genoeg dammetjes gebouwd op het strand vroeger… En nooit in je tuin gewerkt, want dan zou je een idee hebben over hoeveel kuub grond/zand je daarvoor nodig hebt. En nooit een dergelijke noodsituatie want ik denk niet dat er een toko langskomt om het te bezorgen ;)
@davelepeef: Ik heb zeker een idee over de hoeveelheid kuubs zand, anders zei ik het niet. De dam zou 0,5 bij 0,5 bij 3 meter worden en dat is precies 0,75 kuub en dat zijn 13 kruiwagens zand. Een beetje vent kan dat echt wel scheppen. (Je bouwt tijdelijk een muurtje van 0,5 meter hoog van planken tegen de garagedeur en daar gaat het zand tegenaan). Nee in zo’n noodsituatie gebruik je je hersens (zoals deze kerel ook deed) en denk je niet meteen ‘oeh ik heb geen supplies’.
De water is een hater
Hij wil de waggi slopen
Maar die kan je niet meer kopen
Dus hij moet op blokken
Want met E36 moet je niet f#*ken.
Mic drop…
Slim bedacht en nu doet het een beetje minder pijn.
Lekker uitgevoerd, die rode M3!
Kijk, e36 redden is altijd +1!
Tenminste 1 persoon die zijn auto’s heeft gered. Anderen lijken wel als makken schapen die erbij staan hoe hun auto verzuipt.
Al lijkt mij een goed verzekerde auto verzekerd tegen natuurrampen ook handig, al wil een echte petrolhead niets liever dat zijn of haar auto’s niets ergs overkomt.
Ik woon dan welliswaar in Nederland, maar ook mijn auto stond op bokken… je weet het nooit hè

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).