Duitse politie neemt 120 straatracende auto’s in beslag op Autobahn

Auteur: , 33 Reacties

Een grote vangst!

Duitse politie neemt 120 straatracende auto's in beslag op Autobahn

In Noordoost-Duitsland heeft de politie een grote groep sportauto’s in beslag genomen en een dag later weer laten gaan. De wagens namen deel aan de zogenaamde Eurorally en vlogen met snelheden van ruim 250 km/u over de Autobahn. Nadat de politie verschillende berichten had ontvangen van gevaarlijk rijgedrag, besloot zij in te grijpen.

Door de ingreep viel de rally toch enigszins in het water, want van de ongeveer 150 deelnemers werden naar verluidt 120 auto’s tijdelijk in beslag genomen. Met deze plotse onderbreking komt de Noorse rally, waarvan de route van Oslo tot Praag loopt, in ieder geval zijn streven na: volgens de organisatoren moet het evenement een “once-in-a-lifetime experience holiday” zijn.

De straatracende stoet werd vrij vroeg in de rally al tot stoppen gemaand. De politie ontving de eerste berichten van gevaarlijk rijgedrag namelijk op de A20 – waar overigens geen snelheidlimiet geldt – in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Niet veel later werd het overgrote gedeelte van de groep aangehouden bij een Rastplatz bij Wismar. Hier werden de auto’s vervolgens langs de weg gehouden, totdat de politie na onderzoek had bepaald dat het inderdaad niet ging om een straatrace.

Vanmiddag liet de politie de auto’s, waaronder Porsches, Lamborghini’s en Ferrari’s, pas vertrekken. Om verder onrust uit de weg te gaan, werden de auto’s losgelaten in intervallen van 15 minuten. De volgende stop van de Eurorally is in de Poolse stad Szczecin.

Beeld: christofferdyb op Instagram33 reacties

Snap echt niks va zulk soort “rally’s” Sneu gedoe. In van die proletenbakken met stickers een beetje asociaal over de snelwegen jagen. Ga toch toch gewoon leuke (berg) weggetjes rijden met maximaal een paar man.
@trustmeiamanengineer: of een huur een circuit voor 1 dag met z’n allen
@lekkerlinksrijden:

Vet hoor ..
Helm op je knar en gaan ..
@lincoln: nog nooit gedaan dus?
@rob636: jakkes, een helm op je knar. Moet er niet aan denken.
@lekkerlinksrijden: Ja maar… dan ziet het gepeupel niet hoe je de bink uithangt! En… je wordt met je eigen onkunde geconfronteerd! En je geeft blijk van gezond verstand. Daar scoor je weinig punten mee hoor, op de Instagrams van deze wereld.
@vaakbenjetebang: al die sneulullen met scoringsdrang op de socials omdat het in het normale leven niet wil vlotten omdat ze de ballen niet hebben en te kleine piemeltjes, daar heb ik niet zo veel mee. Als ze dan toch willen kijken wie de kleinste heeft, doe het dan zonder andere mensen in gevaar te brengen.
@lekkerlinksrijden: 100% eens natuurlijk. Het soort volk dat aan dit soort ‘rally’s’ meedoet is natuurlijk ook de treurigste intellectuele onderklasse die je maar kunt vinden, maar dan toevallig met geld en het misplaatste idee dat men zich met een platina credit card rechten kan toeëigenen. In het Engels noemen ze die types heel treffend ‘monied chavs’.
@trustmeiamanengineer: als er één manier is om de Grünen te helpen een algehele maximale snelheid er doorheen te drukken, is het dit wel.
@trustmeiamanengineer:

Of ga lekker bowlen met ze alle ..
Veel leuker joh ..
@trustmeiamanengineer: echt sneu inderdaad. Met hoge snelheden in een Ferrari, Lambo of Porsche over de autobaan vliegen met je matties in hun supercars. Vervolgens ook nog eens na aankomst slapen in een walgelijk 5 sterren hotel. Of dit allemaal nog niet verschrikkelijk genoeg is gaat de hele groep waarschijnlijk elke avond nog eens zuipen en feesten om dan de volgende dag rustig op te staan en lekker ontbijten om het allemaal weer te herhalen. Nee schiet mij maar liever neer dan meedoen aan zo iets.
@nvn1993:

Fijntjes met 3 andere bergwegfags praten over driveability en panelgaps en ieder zijn eigen bakkie koffie afrekenen is zooooooveel prettiger ..
@lincoln: beter dan verongelukken met 200+ km/u
@theblazerunner: ja en nu kom jij zeker met een verhaal over 120 “razers” die een kettingbotsing hadden op de Autobahn met 200+….

@theblazerunner:

OK oma ..
@trustmeiamanengineer: vroeger had je gumball3000, daarmee is het eigenlijk allemaal begunnen. Inmiddels hebben meer van die gasten Ontdekt dat er een verdienmodel in zit en dus schieten er allerlei “rally’s” de grond uit; Streetgasm, Modball, Eurorally, Marbella Rally, Etc. Etc.
Lijkt me grappig om te doen ..

Uiteraard wel met certificaten vergunningen keurmerk en subsidie ..
@lincoln: kan geregeld worden, afhankelijk van wat je als bijrijder meeneemt tijdens de rit.
Door ze vrij te laten met tussenpauzes van 15 minuten gaan de laatsten nog veel harder rijden om de rest bij te benen.
Ik ben ook niet zo van de rally’s, maar dit is gewoon pret verpesten van de politie. Dat een groeo snelle auto’s samen optrekt betekent nog niet dat ze allemaal de regels overtreden. Een belletje van een bezorgde burger betekent nog niet dat je het recht hebt om zonder bewijs 120 auto’s vast te houden. Beetje raar.
Tja, sommige mensen vinden het leuk om in een veel te snelle auto veel te hard te rijden op rechte saaie wegen. Om vervolgens in een duur hotel dure drank weg te tikken met al je neppe vrienden.

Anderen gaan liever met een oldtimer een paar duizend km door de bergen rijden, in een tentje overnachten en met een paar biertjes helpen andermans auto te repareren.

Beide keren ben je anderen tot last (met 15kmh een berg op rijden word ook niet gewaardeerd), maar bij die laatste word je niet gearresteerd.
In intervallen van 15 minuten laten gaan? Dan zijn ze 30uur mee bezig geweest dus.
Dus eigenlijk nam de politie geen 120 auto’s in beslag op de autobahn. Ok.

Ik snap die Noren wel trouwens. In eigen land staat een vlieg aanrijden garant voor een persoonlijk faillissement, in Duitsland met 400 over de maximum snelheid heen kost je het equivalent van een Noors biertje. Lekker gas erop daar.
@gulli: Ai het equivalent van een Noors biertje. Das nog serieus geld dus
@renegade: €9,- voor 350cc vaas bier in de Ierse pub in Bergen of Stavanger vind ik nog wel meevallen. In Niederlande betaal je ook vaak genoeg ruim €3,- voor een cola glaasje gevuld met water aangelengde Heineken limonade.
Nou ik snap zo’n rally wél. Ik was ook fan van de Gumball 3000. Lijkt me zeer leuk om mee te doen, als je rijk bent natuurlijk. Leuk allemaal. Maar als je met z’n HONDERDVIJFTIGEN de snelweg gaat terroriseren…treurig geval.
@sulobb: 150 is inderdaad veelste veel. ik ben ook fan van Gumball 3000. dat is georganiseerd en goed geregeld. dit is gewoon dom achter elkaar aan tuffen met achterlijke snelheden waarbij je ook nog eens andere mensen in gevaar brengt…
Wow. Zon beetje de enige non EV auto’s uit Noorwegen bij elkaar denk ik zo.
@alassad: Volgens mij staat @norge er ook tussen ;-)
Doe dat ff in de woestijn, van Nevada naar New Mexico bijv.
De hoge snelheid zal het probleem wel niet geweest zijn, het rijgedrag blijkbaar wel.
Inderdaad. Veel niet-duitsers denken nog steeds dat geen snelheidslimiet een vrijgeleide is voor debiel rijgedrag. Med stor fart kommer det store ansvaret.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).