Duitsland: “betaal vluchtelingen met belasting op brandstof”

Auteur: , 59 Reacties

We hebben zo'n vermoeden dat dit idee op aardig wat weerstand zou kunnen stuiten.

De Duitse minister van financiën, Wolfgang Schäuble, heeft een wel heel creatieve oplossing voor de vluchtelingencrisis en de kosten die daarmee gepaard gaan. Meneer wil namelijk een extra heffing op brandstof invoeren waarmee de eerdergenoemde kosten kunnen worden opgevangen.

Het gebied dat onder het Schengenakkoord valt zal met name bij de buitengrenzen beter beveiligd moeten worden en volgens Schäuble mag dat niet in de soep lopen wegens een gebrek aan geld. Zonder nu te verzanden in eindeloze discussies over het nut van de EU, Griekenland en de terugkeer van de gulden, zijn we absoluut benieuwd hoe jullie over het Duitse plan denken. Vergeet overigens niet dat de accijnzen al omhoog zijn gegaan. (via Süddeutsche Zeitung)

UPDATE: het plan van de Duitse minister Schäuble was geen lang leven beschoren. Enkele uren later haastte zijn partijgenote Julia Klöckner zich het idee publiekelijk van tafel te vegen.

Dank aan @edge voor het tippen!59 reacties

Ze worden steeds gekker lijkt het, en dat terwijl Zwitserland en Denemarken al een goede oplossing hebben. Beter goed gejat dan slecht verzonnen
@jordip: Ik denk ik niet dat het confisqueren van bezit zo’n humaan plan is. Ja, een vluchteling mag best gevraagd worden iets bij te dragen aan z’n opvang, maar je hoort niet iemands bezittingen te confisqueren. Op deze manier worden ze niet anders behandeld dan bijvoorbeeld drugscriminelen.
@Jochempie: Dat ligt wel iets genuanceerder. Als een asielzoeker binnen 7 maanden Zwitserland weer verlaat krijgt hij alles weer terug. Als ze blijven en gaan werken moeten ze 10% van hun loon inleveren, totdat ze 15.000 Zwitserse Frank hebben betaald om bij te dragen aan hun opvang, wat nog veel meer kost. Ik vind het niet zo’n gek plan.

De reden dat zoveel asielzoekers naar Europa komen heeft eigenlijk toch gewoon een economische reden. Ze komen namelijk o.a. uit veilige Turkse vluchtelingenkampen. Echter vinden ze dat niet echt prettig leven en gaan ze naar Europa om het beter te krijgen. Op dat moment worden ze eigenlijk economische vluchtelingen. En het eerste woord wat de asielzoekers in Nederland leren is: uitkering.
@Jochempie: dus ga je maar geld van burgers confisqueren door meer belasting te heffen. Dat is immers wel humaan?
@aquila2003: ja, iets meer vragen aan mensen met een huis en een auto is humaan.
@zweed: wauw im shocked… Ik voel me smerig dat ik hier geld verdien door hard te werken zonder dat ik loop te vingerwijzen dat die dit doet en die dat. Het is ook allemaal niet eerlijk want het is ook echt vreselijk dat er oorlog is in die landen. Ik vind ook dat wij als Europese unie een verplichting hebben om onze medemensen te helpen… Maar ik zou t maar raar vinden als ik duurder moet gaan rijden om mensen te helpen die mijn land criminaliseren. Begrijp me niet verkeerd, ik wil niet generaliseren, maar ik weiger bij te dragen aan de huidige gang van zaken.
@aquila2003: als ze het doorvoeren heb je weinig te weigeren.dan betaal je net als de rest ook gewoon braaf mee. Want zo gaat dat in Nederland .
@zweed: besides; bezittingen als huizen en auto’s, dat hadden die mensen misschien ook wel voordat de Arabische lente aanbrak…
@aquila2003: Er wordt niets geconfisqueerd. Dat zou namelijk inhouden dat de belastingbetaler z’n geld niet terug ziet. Dat is wel het geval, het wordt namelijk uitgegeven aan het welzijn van z’n eigen land door lieden die door het volk gekozen zijn.
Ze willen gewoon dat er zuinigere auto’s worden gereden. Best een slimme aanpak vergeleken dat BPM gezeur hier.
Ik zie de relatie niet tussen het vluchtelingen probleem en de automobilist…. waarom zouden de kosten enkel op de automobilist afgewend moeten worden? Het lijkt mij eerlijker om de kosten die de vluchtelingen met zich mee brengen uit de algemene middelen te betalen.
@maxpower: Je weet toch, alles is de schuld van de auto(mobilist)…
@clioracing: de automobilist is zo’n makkelijk slachtoffer… de overheid blijft autorijden maar duurder maken… het klinkt mss vreemd, maar ik heb de auto nodig om naar mijn werk te rijden… dus ik (en vele met mij) zullen alle extra belastingen moeten blijven betalen. Dat weet de overheid en daar maakt de overheid keihard misbruik van!
@maxpower: je kan ze ook terugpakken, door bv een superzuinige occasion te rijden. 2e hands Audi a2 bv of smart forfour. Dan rijd je nog steeds best comfortabel maar vaste lasten zijn lachertje. Misschien nog een leuke youngtimer er naast volgens de oldtimerregeling.
@sanderm3: je hebt helemaal gelijk… en dan hou je geld over voor een leuk speeltje voor in het weekend ;)
Idioten! In Duitsland kan er nog wel een dubbeltje op, maar hier in Nederland echt niet. Vluchtelingen opvang is prima, maar dat geld moet gewoon uit de reguliere potjes komen.
@trustmeiamanengineer:
Linksom of rechtsom, het is toch belastinggeld.
Hmmm, iets wat , even generaliserend, overwegend conservatieve mensen graag doen, namelijk autorijden, duurder maken, om iets wat, even generaliserend, overwegend conservatieve mensen niet graag zien, namelijk het bekostigen van de huisvesting van buitenlanders.

Ik zie de storm van kritiek wel voor me….
Verlaag de bijdrage aan de EU maar.
Wij moeten dus weer de hele boel gaan betalen omdat we een (min of meer) beschaafde samenleving hebben? Tja, niet akkoord en ik denk dat de meeste Europese burgers ondertussen al dezelfde mening hebben. Die mensen hier onderbrengen lost de problemen ginds niet op. Wij (West- en Noord-Europa krijgen er enkel geld- en andere problemen bij…

Persoonlijk wacht ik op het ogenblik dat de ordediensten alarm gaan slaan. Die mensen kunnen de situatie nu al niet aan, maar moeten momenteel doen alsof alles onder controle is (Wir schaffen das).

Oh wacht, mijn excuses, ik verzand in een eindeloze discussie over het nut van de EU…
@Carreza: Ik sluit mezelf bij je aan…
@TheVeenmeister: En zo is de Groep @Carreza ontstaan, volgens de laatste peilingen van Maurice de Hond goed voor al 17 zetels!
Beter de rekeningen van dictators in beslag nemen en daarmee de kosten dekken. Voor wapens hebben ze wel voldoende middelen.
@ericc: winnaar
@ericc: en hoe wou je dat doen dan?
@dutchdriftking: Ik denk dat onze NSA-vrienden (amerikaanse geheimendienst) wel aan elke bankrekening kunnen geraken waar ook ter wereld…..
@ericc: Ik denk dan ook dat hun geld niet digitaal opgeslagen staat……
Ik zeg: laat die diknekken met hoge posities maar wat salaris inleveren. 500 per maand per overbetaald bestuurslid. Problem solved
@sanderm3: tuurlijk, die 52% belasting die ze betalen is niet genoeg.
@sanderm3: overgehaald bestuurslid?

Ik heb graag mensen die daadwerkelijk iets kunnen op een hoge positie. Die zul je ook rijkelijk moeten belonen daarvoor want anders lopen ze allemaal naar het bedrijfsleven. Goh, hoe komt het toch dat er zulke klootzakken op die functies zitten?
Ik las laatst dat de Duitse begroting 5 miljard hoger uitvalt dan geraamd, gebruik dat maar!
Was een mooi land vroeger dat Deutschland..
@norge: en dat met ’45 likes… Hmmm, foute humor…
@norge: maar je bedoeld vast iets anders ;)
@norge: heb je nog een plekje over in je schuur? Ik roep al jaren dat ik naar Scandinavische gedeelten van Europa wil. Volgensmij is dit HET moment….
@dutchdriftking: Asiel zoekers uit Nederland worden standaard intiem onderzocht op drugs bezit….
Ja tuurlijk, maak de peut maar weer duurder!
Obelix!!
ze moeten goed zo door gaan met die vluchtelingen
nog even en de Duitsers lopen weer met hun Hugo Boss uniform door de straat
Een elektrische auto met een zwikje zonnepanelen is ineens zo gek nog niet……
Maar dit geeft wel aan hoe slecht de Europese Unie georganiseerd is. NIKS kunnen ze. Niks zeg ik je.

Als ergens het nut van de EU naar voren zou moeten komen, zou dat nú moeten zijn. Deze vluchtelingenstroom. Hier hadden kunnen bewijzen: “Kijk, hierom hebben we een Europese Unie.”

Maar het is één grote teringzooi. Iedereen doet maar wat. Hét bewijs dat de EU een totaal mislukt project is……
Doen we in NL al jaaaaaaaren ..

Gevangenissen in 85.IQ landen leeg kopen en aan de accijnsbetaler door proberen te stoten als zijnde “hogeropgeleide” ..
Noemen we dat dan het kwartje van Schäuble?
Lijkt meer en meer op een spelletje risk dan op een vluchtelingenprobleem.
Voer dan gewoon vluchtelingenbelasting in, dat is net zo dom als zijn idee.
Dit is wat mij betreft niet de oplossing. Je moet altijd proberen het probleem bij de bron aan te pakken. Die bron is het terreurregine in het Midden-Oosten, en zolang daar de dingen niet verbeteren zullen de vluchtelingen onverminderd naar Europa komen.

Dan is er het probleem in de vorm van de vluchteling zelf. Die mensen die hier in Europa zijn opgevangen moeten worden, is duidelijk. Het is echter wel belangrijk dat we zowel op Europees niveau als op nationaal niveau de vluchtelingen netjes verdelen. Je kunt niet verwachten dat een klein dorp van 5000 inwoners evenveel vluchtelingen onderdak biedt als een Amsterdan of Rotterdam. En dat grenzen dicht gedoe van Denemarken en Zweden helpt ook niet.

Ook zal er meer geld moeten gaan naar de screening. Wie ben je, waar kom je vandaan en waarom kom je hierheen? Het kaf zal van het koren gescheiden moeten worden. De echte vluchtelingen mogen blijven, en de gelukszoekers die zich als vluchteling voordoen (want die zitten er ook met grote aantallen tussen) op het eerste beste vliegtuig terugsturen. Datzelfde geldt voor de vluchtelingen die zich behoorlijk misdragen, zoals de vele mannen (o.a. in Keulen) die niet snappen dat het hier not done is om vrouwen te betasten. Je komt naar Europa, dan hoor je je ook naar de Europese normen en waarden te gedragen. Wil je dat niet, moet je maar naar een Arabisch land in de buurt gaan waar het wel toegestaan is om vrouwen als een stuk vlees te behandelen. Met deze maatregelen alleen al zou je op de eerste plaats het aantal vluchtelingen sterk terug kunnen dringen en daarnaast ook nog kunnen zorgen voor een grotere bereidheid van het volk. Wij mensen zijn koning in het over een kam scheren en hele groepen in een kwaad daglicht te zetten, met de voorgenoemde maatregelen zou je de negatieve houding richting vluchtelingen en moslims in het algemeen sterk kunnen terugdringen.

Wat het geld betreft; de EU krijgt miljarden binnen van alle lidstaten. Het wordt tijd dat de EU de lidstaten nu iets teruggeeft door (een deel van) de vluchtelingenopvang te bekostigen. De gemiddelde burger betaalt zich al blauw aan belastingen door middel van loonbelasting, BTW en de huidige accijnzen en belastingen op drank, rookwaren en benzine. Ik vind niet dat je de burger met dit soort zaken moet belasten. Er gaat genoeg geld naar onzinnige dingen, zoals Nederland en Frankrijk dat elk 80 miljoen stukslaan op een schilderij. Leuk, dat zo’n ding door een beroemde Nederlandse schilder gemaakt is, maar is dat schilderij nodig? Lost het schilderij problemen in Nederland of Frankrijk op? Niet bepaald. Besteed dat geld dan aan andere zaken, die er wel toe doen. De vluchtelingenopvang bijvoorbeeld, of steek het in andere belangrijke zaken zoals de zorg of het onderwijs.
@Edge: je slaat de spijker op z’n kop! Aanvullend zou ik nu in Nederland de nadruk leggen op integratie van de vluchtelingen. Nu investeren in het leren van de taal, gebruiken, normen en waarden zal er voor zorgen dat deze mensen zich straks veel beter kunnen ontplooien en niet in de bijstand verdwijnen.
@Edge: Tsja was het maar zo makkelijk. Helaas is het al jaren zo dat de integratie verschrikkelijk faalt. Hoge criminaliteitscijfers(Check Opsporing Verzocht), hoge werkloosheid, en jammer genoeg ook vaak een foute instelling bij een niet nader genoemd publiek in NL.

Daarnaast is de grote uitbreidingsdrang van de EU/VS een grote oorzaak. Er zijn te veel kansarme landen bij de EU gevoegd. Landen die niets kunnen betekenen voor het welzijn van de EU. Deze landen, waaronder diverse landen in de Balkan veroorzaken meer overlast dan dat ze opbrengen. Daarnaast komt er uit deze landen een enorme sloot met ex-Soviet wapens. Sommige groepen van de bevolking in NL maken daar gebruik van om lekker los te gaan op hun criminele vriendjes..

In het Midden Oosten is de oorzaak niet zo zeer de terroristische groepen. Maar meer de groepen die terrorisme voeden. IS is een gecreëerde vijand. Vergeet niet dat men in de EU/VS zich enorm verzette tegen het regime van zittend president Assad. Daardoor is een soort van rebellen groep gecreëerd die tegen dat regime in ging. Deze groep is nu uitgemond tot IS. Met andere woorden. Wij hebben zelf een vijand gecreëerd die we voorheen steunde met geheime wapenleveranties en geld. Het is een grote truukendoos om als maar meer macht te krijgen in bepaalde regio’s. Zo is dat in het recente verleden meermaals gegaan.
Het gaat zelfs nog verder en dieper dan dat. Maar das niet echt iets om hier op AB te gooien.. T zijn vuile politieke spelletjes.

Maar goed, t blijft belachelijk om de automobilist hiervoor op te laten draaien. We zijn al jaren een melkkoe…
O ja eerst al die mensen opvangen en achteraf bedenken dat er geen geld voor is?

Misschien moeten ze eens investeren in de landen waar de vluchtelingen vandaan komen. Ze hadden toch een miljarden meevallertje afgelopen jaar?
Als ze nou om te beginnen niet zo idioot waren geweest om iedereen uit te nodigen in Duitsland.

Een van de voornaamste redenen waarom ik tegen ben om massa’s vluchtelingen op te nemen is simpelweg geld. Ze moeten een woning en kunnen niet meteen werken dus een uitkeringen. Ze moeten nog Nederlands leren en inburgeren. Dit kost bakken met geld.

Terwijl Nederland eigenlijk al te weinig huizen en banen had. En ja er zijn mensen die zich goed integreren en snel baan vinden. Maar laten we eerlijk zijn, gemiddeld doen zowel de eerste als tweede generatie niet-westerse allochtonen het gewoon erg slecht. Wat vervolgens dus weer geld kost.

Daar komen de cultuur verschillen en andere problemen nog bij.
Waaat? Heel Europa wordt gek. Als ze hier dan toch zo nodig moeten komen in plaats van te strijden voor hun land (vrouwen en kinderen uitgezonderd, maar die lijken er niet zoveel te zijn?), laat ze dan gewoon werken. Nee, niet ons werk, het werk dat we nu uitbesteden aan lage lonen landen. Simpel productiewerk. En ach, een goede IT’er of lasser, die kunnen we in de normale maatschappij ook wel gebruiken. Maar alles zomaar voor ze betalen wordt niemand beter van.
Die vluchtelingen hebben zichzelf al onsterfelijk populair gemaakt. Dit soort dwaze plannen gaat dat er bepaald niet beter op maken.
Het moet niet gekker worden beginnen ze toch steeds meer op Nederland te lijken met die debiele accijnzen
Dat is nog eens een keer wat anders dan dat geleur bij de kassa van het tankstation over de kauwgomaanbieding…

“Wilt u er nog 2 vluchtelingen voor de prijs van 1 bij”

“En spaart u ook nog Seamiles, bij iedere liter krijgt u er één, en als u binnen 4 dagen tankt krijgt u zelfs dubbele Seamiles. Bij 1000 punten heeft u al een bootreisje van Syrië naar Griekenland bij elkaar gespaard”
@mauritsh: update: het plan is van tafel. (godzijdank)
De grenzen sluiten lijkt me een veel beter idee.
Achja.. Zolang ze de tol er niet voor verhogen…
Wolfgang Schäubl moet ontslagen worden. Idioot idee. Laat grote bedrijven maar dokken!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).