Een nieuwe dag, een nieuwe FIOD inbeslagname

Auteur: , 40 Reacties

Naar het schijnt gaan ze Domeinen ombouwen tot een supercardealer.

Een nieuwe dag, een nieuwe FIOD inbeslagname

Het is een lucratieve week voor de Belastingdienst en het Ministerie van Justitie. De stofzuiger gaat er lekker doorheen, want opnieuw heeft de FIOD deze week boeventuig in de kraag gevat en daar de nodige luxe goederen bij in beslag genomen.

De FIOD doorzocht één bedrijfspand en vier woningen in Brabant en Limburg. Daarnaast werden twee bedrijfspanden en een woning doorzocht in Duitsland. De doorzoekingen waren in het kader van een strafrechtelijk onderzoek dat momenteel loopt. Het gaat om een onderzoek naar, hoe kan het ook anders, witwassen en valsheid in geschrift. Bij de doorzoekingen nam de FIOD auto’s, motoren, een camper, dure horloges en 15.000 euro cash in beslag. Onder meer een Porsche 911 GT3 en een Mercedes-AMG GT R behoren tot de in beslag genomen voertuigen.

Een nieuwe dag, een nieuwe FIOD inbeslagname

Bij de actie werden alleen goederen en administratie meegenomen. Aanhoudingen volgen er niet. De auto’s stonden geregistreerd onder een Duitse vennootschap. Dit bedrijf verhuurde de auto’s aan criminelen in Nederland. Doordat de auto’s niet op naam stonden van de boeven, hoopten ze zo justitie en de belastingdienst voor de gek te kunnen houden. Het valt immers op als een auto van 150.000+ euro gelinkt is aan een persoon die op papier geen deftig inkomen heeft. Met de inbeslagname van de auto’s wordt ook BPM- en BTW-ontduiking meegenomen in het onderzoek.

De zaak kwam aan het licht na een melding van Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC). De overheid laat weten dat het aanpakken van witwassen op dit moment prioriteit heeft. In veel gevallen gaat er groot crimineel netwerk schuil achter witwaspraktijken.

Met dank aan Stefan voor de tip!40 reacties

na een melding, vroeger in 1940 bracht je de buurman aan, tegenwoordig kun je dat toch niet maken
@gove: De buurman werd niet aangegeven vanwege witwassen. Deze kwibi wel.
@gove: nogal een waardeloze vergelijking
Betere acties dan onzichtbare flitspalen!
@shogun: Nee, lekker een ondernemer pesten die zonder gegevens (want privacywet) moet achterhalen of het crimineel geld is. Vervolgens zijn auto’s in beslag nemen en hem zonder inkomsten te laten zitten. Veel beter natuurlijk!
@dragspert: het kan echt wel hoor in dit land: je aan de regels houden, gewoon je belasting betalen en een uitstekend mede burger zijn die gewaardeerd wordt door medeburgers. Daarbij kan je ook echt goed verdienen zonder zaken met criminelen te doen.
@dragspert: ja, want dat is precies zoals t gaat natuurlijk!
Het bedrijf/deze vennootschap is naar alle waarschijnlijkheid opgericht door de criminelen zelf, waarze vervolgens de auto’s van huren. of een andere dergelijke constructie.
Als je je als (wel eerlijk) verhuurbedrijf niet af gaat vragen hoe iemand 30/31 dagen per maand een AMG GT kan huren ben je ontzettend naief, en mag je je af gaan vragen of je idd niet aan het witwassen ben.

In dit land noemen we zodra het om geld gaat de overheid de roverheid, en worden de criminelen verdedigd, Maar als meneer de vries een M3 en M5 voor zijn bouwbedrijf heeft staan komt er een lading aan afgunst voorbij omdat het duidelijk “te” goed gaat met bouwbedrijf de vries.
@shogun: Dat her opgericht is door de criminelen zelf staat(stond?) niet in het artikel. Hoorde ik net ook op het nieuws.
Buiten dat levert een bedrijf gewoon een product wat gehuurd kan worden en er is blijkbaar vraag naar. Dus waarom zou de ondernemer die gewoon belasting betaald over die inkomsten ineens de boeman moeten zijn?
Growshops bestaan overigens ook gewoon, of komen al die mensen die spullen kopen om die orchidee in de vensterbank keurig te onderhouden?
@dragspert: haha je begrijpt zelf toch ook wel dat de FIOD niet die auto’s in beslag zou nemen als ze niet te linken vielen aan de criminelen?

Anders de supermarkt ook maar oprollen, want daar kopen ze van crimineel geld voedsel! 😲

@dragspert: ok, Ik snap je punt.

Dit gaat echter niet over “een onschuldige ondernemer”. Dat hier de verhurende partij is opgericht door de hurende partij is een vrij veel voorkomende constructie voor dit soort jongens. Vandaar dat ik daarmee kom. Een eerlijke ondernemer hoeft zich er geen zorgen over te maken in een keer zonder spullen en inkomen te komen zitten door de illegale praktijken van eventuele klanten, tenzij hij een terecht vermoeden zou kunnen hebben dat het geld wat hij van mensen krijgt verkregen is uit criminele activiteiten. Daar word bij de ondernemer idd gevraagd om wat logisch nadenken van zijn kant. Terecht, vind ik.

De vergelijking met growshops gaat in mijn optiek niet helemaal op. Die shops zorgen ervoor dat mensen plantjes kunnen laten groeien. Als de klant ervoor kiest om meer planten dan wettelijk toegestaan is te groeien in zijn “tuintje” is dat de keuze van de klant, en is de growshop on t ergste geval een facilitator van t gepleegde delict: wiet verbouwen.

Als je als onderneming bewust (zeker in dit verhaal) zwart geld aanneemt, en daar een onderneming op bouwt, ben je geld aan het witwassen en dus zelf schuldig aan het gepleegde delict.
@dragspert: ohh de ondernemers. Nu de kerk uit de gratie raakt moeten we aalmoezen brengen aan die arme ondernemers die het zo ontzettend moeilijk hebben. De zielige ondernemers die wel geld uit twijfelachtige bron moeten aannemen want anders overleven ze het niet. Ahum, ondernemers zouden bij uitstek degenen moeten zijn voor wie op gaat “bij twijfel niet doen”.
@dragspert: Je hebt kans dat deze ondernemer (de autoverhuurder) zich bewust was wat hij deed en zich volledig richte op criminelen die een dikke auto wilden rijden met zwart geld.
@dragspert: wat eigenlijk triest is, is dat menige reageerder van mening is, dat je als autoverhuurder moet nagaan, hoe jouw klant aan zijn geld komt. Anders help je met witwassen, blabla. Holland Casino, een overheidsbedrijf vraagt nergens naar als je daar op een avond er € 30.000 euro doorheen rost. Graag zelfs. Dan is het geen witwassen en de privacy van de klant moet natuurlijk wel gerespecteerd worden !
@shogun: bestaan die dingen? Dragen die een onzichtbaarheid-cape?
@barryyy: ‘verborgen’ dan Bary ;)
@shogun: was maar een grapje, Shokun.
@barryyy: weet ik Barry,
Dat van mij was een verwijzing naar de post hieronder.
@shogun: dat weet ik.
@barryyy: nou, dan snappen we elkaar!
@shogun: nogal een waardeloze vergelijking
@clk63bs: nou, eigenlijk best een goeie.
-beide door overheidsinstanties ingezette middelen ter verbetering van de leefbaarheid van Nederland door handhaving van de wet.
-ze staan boven elkaar op autoblog, en daarom een Leuke Inspeling op beide post (vind ik dan, mocht je dat niet vinden; ieder zijn eigen mening)
Op zich wel een goede vraag:
hoe vaak mag je per jaar (?) een auto huren op buitelands kenteken en daarmee in Nederland rond rijden? 182 dagen? Of zit er een andere regel aan vast?
In principe is dit hetzelfde idee als Hamilton en zijn prive vliegtuig. Volgens mij huurt hij dit ding van een bedrijf op de Caymans (of zo’n eiland), maar is hij eigenaar van dat bedrijf.
Of het bedrijf bedrijf (van die auto’s nu, niet van Hamilton) vervolgens alles netjes heeft afgehandeld: geen idee.
En gezien de motoren op Nederlands kenteken die op die trailer staan, zal er meer aan de hand zijn.
@gregorius: Elke buitenlandse auto mag maximaal 2 weken per jaar in Nederland gereden worden ongeacht de bestuurder. Gaat op auto, niet bestuurder. Je zal dus 26 auto’s op buitenlandse platen moeten hebben om een jaar rond te kunnen maken. Oftewel, zinloos dus.
@Stefje: oftewel, tenzij je als een totale malloot door het verkeer gaat, is de kans dat ook maar iemand naar je omkijkt nihil.

Je kan gewoon een buitenlandse auto rijden de kans is heel klein dat de belastingdienst dat doorkrijgt en wil je het nog beter doen dan schrijf je je uit in Nederland en schrijf je je in, in Belgie of Duitsland. Kunnen ze je helemaal niks maken..

Één Europa maar o wee als je een niet-nederlandse, maar wel Europese auto rijdt😂
@Stefje: ik ken een man die al zeker 10 jaar met Engelse auto’s (Z4 en 3-serie) in Nederland rond rijdt. Blijkbaar wordt er niet op gecontroleerd.
@gregorius:

1 Europa ..
althans .. als het om wattestokjes gaat ..
@lincoln: en terecht ! Die wattenstokjes worden terecht verboden
@gregorius: Je mag gewoon 365 dagen rondrijden met een gehuurde auto, eentje met buitenlands kenteken idem.
het verschil is hier dat een groepje criminelen officieel geen inkomen hadden maar met hun zwart geld cash een dikke auto huurden en daar 365 dagen per jaar mee rond reden.

Is min of meer hetzelfde verhaal als die mutsen die een dikke auto op Duits kenteken rond rijden in Nederland welke officieel op naam staat van familie in Duitsland.
@dees: als je niet weet waar je het over hebt, dan is het verstandig om niet mee te praten;

‘Woont u in Nederland of bent u in Nederland gevestigd, en leent, huurt of leaset u een personenauto, bestelauto of motor met een buitenlands kenteken? En rijdt u daarmee in Nederland op de openbare weg? Dan moet u bpm en motorrijtuigenbelasting betalen.’

‘Leent, huurt of leaset u vanuit het buitenland voor een korte periode een personenauto, bestelauto of motor met buitenlands kenteken, en gebruikt u dat motorrijtuig in Nederland? En brengt u het motorrijtuig daarna weer terug naar het buitenland? Dan kunt u vrijstelling van bpm en mrb krijgen, voor een periode van maximaal 2 weken. De vrijstelling gaat in op het moment dat u het motorrijtuig voor het eerst in Nederland gebruikt. De vrijstelling geldt voor u en uw inwonende gezinsleden. Of voor een bedrijf dat in Nederland is gevestigd.’

Bron;
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/auto_en_vervoer/belastingen_op_auto_en_motor/bpm/aangifte_bpm_doen/aangifte_voor_een_buitenlands_leen_huur_of_lease_motorrijtuig


Oftewel, na mijn advies stoppen met lezen, want daarna klopt er niks meer van de reacties. En als je denkt dat de pakkans klein is probeer het dan vooral even uit. Je gaat altijd nat.
@stefje: dan klopt je eerste reactie niet helemaal met ‘ ongeacht de bestuurder’ want wat je nu zegt ‘ woont u in Nederland of bent u in Nederland gevestigd’. Begrijp mij niet verkeer ik ben oprecht benieuwd want ik ken een aantal mensen die in het buitenland wonen en al jaren meer dan 2 weken in Nederland komen met buitenlands kenteken.
@trust: ik bedoelde ongeacht de Nederlandse bestuurder. Had daar duidelijker in moeten zijn. Ben je Belg en rijdt je op Duits in NL ga je weinig problemen ondervinden. Maar als NL’er op buitenlandse platen gaat gewoon nagenoeg niet.
@stefje: wel hoor ik ben NL’er maar ben al jaren niet meer ingeschreven . Heb al verschillende keren voor langere tijd bij Sixt auto’s mee gekregen op Duitse platen
@stefje: dank voor je verduidelijking
Er was een tijd dat we belastingontduikers “Robin Hood” noemde ..
@lincoln: Verschil is dat Robin Hood het geld aan de armen gaf. Deze mutsen rijden rond in dikke autos.
@dees:

Als dikke auto fabrikanten geen werk hebben ..
Zijn het gewoon arme mensen ..
Goeie zaak, plukken die handel…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).