Een supercarfabrikant tekende dit gebouw

Auteur: , 19 Reacties

Hints? Brits, Mercedes, David Brown.

Een supercarfabrikant ontwierp dit gebouw

Jawel, dit gebouw komt uit de pen van de mannen van Aston Martin! De Britten tekenden echter niet voor het gebouw zelf. Dat deden Revuelta Architecture en Bodas Mian Anger. AM neemt echter het design van enkele ruimtes in de toren voor z’n rekening. Dat wordt dus waarschijnlijk veel leer, Aston Martin-logo’s en andere luxueuze mumbo jumbo. Het gaat hierbij om de lobby’s, de fitnessruimte en de spa.

De toren komt te staan in Miami (Florida) en staat op een lapje grond van een halve hectare die liefst 125 miljoen USD kostte. In totaal krijgt het bouwsel 66 verdiepingen en komen er rond de 390 appartementen in. Het ding lijkt een beetje op het zeil van een boot, à la die toren in Dubai (Burj al Arab).

Medio 2017 moet de bouw begin en naar verwachting is de toren in 2021 klaar. Wie benieuwd is naar de kosten zal even geduld moeten hebben.

Eerder zagen we overigens al hotelkamers van Bentley. Ook ontwierp Porsche al eens een futuristische autolift voor in huis.

Miami19 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
“Een supercarfabrikant tekende dit gebouw”
“Jawel, dit gebouw komt uit de pen van de mannen van Aston Martin! De Britten tekenden echter niet voor het gebouw zelf. Dat deden Revuelta Architecture en Bodas Mian Anger. AM neemt echter het design van enkele ruimtes in de toren voor z’n rekening.”

Ik weet het niet meer…
@viezefreddyw: in a nutshell: werknemers met van een automerk met potlood en papier tekenen een gebouw.
@str8six: Dat nog niet eens.
@viezefreddyw: design tekening vs bouwtekening verwacht ik. Inderdaad een beetje onhandig verwoord..
Een supercarfabrikant tekende dit gebouw!

De Britten tekenden echter niet voor het gebouw zelf. Dat deden Revuelta Architecture en Bodas Mian Anger.

Dit is zo onnodig autoblog.
@esprit84: ik denk dat ze het ontworpen hebben maar om er een handtekening onder te mogen zetten je een bevoegd architect moet zijn oid.
-edit: nutteloze bijdrage-
@jbkleyn: Sure…. want iedereen kan toch een wolkenkrabber tekenen?
AB-waardig of niet, ik vind het wel een mooi gebouw.
De auto’s zijn mooier…..
Van Autoblog naar huizenblog en nu hoge gebouwen blog haha
Gezien de overdadige verlichting tov de gebouwen er naast is dit een gebouw voor slapeloze mensen.
Net zo ontworpen door AM als de Aston Martin Cygnet. Andere het grote werk laten doen, overladen met leer en een AM logo en verkopen maar!
@duckmefaddy: nou, verkopen deed een Cygnet niet echt
@ziekegeest: Klopt, je moest al AM klant zijn om hem te kunnen kopen. Maar waarom zou je die voor 30k+ aanschaffen als je een V12 Vantage achter je garage deur hebt staan brommen?
Kwa idee heeft het ook wel wat weg van de ambtenarenbunker van het DUO/Belastingdienst, beter bekend als het “cruiseschip” van Groningen. Weet nog niet goed of ik het nu mooi of lelijk moet vinden. Tis wel een opvallende stijl.
Blijkbaar heerst er een post quotum hier…
Er is dus een zwemad op 50 hoog, er staat toch permanent veel wind op die hoogte?
Hoogbouw blijft blijkbaar booming, waarbij het startschot van de ultra moderne hoogbouw in 1994 in Dubai werd gegeven met de Emirates Office Tower : https://www.emporis.com/images/show/761458-Large-nightview-night-view.jpg , opgeleverd in 2000, met een hoogte van 355 m en 54 verdiepingen tellend.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).