Een women-only autogarage, deze vrouwen willen het.

Auteur: , 49 Reacties

Als het aan de dames op bovenstaande foto ligt, behoort het beeld dat vrouwen niks in autogarages te zoeken hebben binnenkort tot het verleden.

Want laten we wel wezen: vrouwelijk schoon in een werkplaats wordt over het algemeen (SFW) geassocieerd met een paar nietjes door de navel en een stukje plakband. Juist daarom is Hilary Noack (tweede van rechts op de foto) van plan om korte metten met dat ouderwetse gedoe. Zij wil namelijk de eerste autogarage openen waar het personeelsbestand louter en alleen plaats biedt aan dames.

De 29-jarige Canadese kreeg de smaak tig jaar geleden te pakken na het restaureren van een oude Oldsmobile, en heeft de afgelopen 12 jaar ruime ervaring opgedaan in andere garages. De ambitieuze dame heeft nu een legertje gelijkgestemde vrouwen opgetrommeld om zelf een shop te beginnen, genaamd Ink&Iron. Afgaande op de foto wijst de Ink-verwijzing zichzelf, maar of Iron betekent dat je er ook terechtkunt voor het betere strijkwerk is niet bekend.

Geintje natuurlijk, want Iron slaat op het feit dat de garage zich vooral bezig gaat houden met het herstellen van gedeukt plaatwerk. Om deze droom te verwezenlijken probeert Noack middels crowdfunding de benodigde Canadese dollars bij elkaar te peuteren. Het einddoel ligt op $ 20K en op moment van schrijven staat de teller op iets meer dan 3.000 dollar.

Uiteraard hopen we dat het de dames lukt om het gewenste bedrag bij elkaar te schrapen, maar als we kijken naar wat de wandelaar uit Detroit overkwam moet dat geen probleem zijn. Zouden jullie je (gedeukte) heilige koe langs bovenstaand gezelschap brengen, of heb je toch meer vertrouwen in een werkplaats waar voor vrouwen alleen een plekje aan de muur gereserveerd is?49 reacties

via Android app
Bij besteding van meer dan 500 dollar een gratis beurt
@991gt3rs: moet je wel in Canada wonen, anders heb je er weinig aan
@991gt3rs: grote beurt?
@marikoelolo: ligt eraan hoe lang je het uithoudt
Die hebben nog nooit een piemel gezien denk ik. Ja, misschien een keer op tv.
@camber24: snif snif ik ben niet emotioneel, ik wil gewoon een piemel.
@xiran: denk dat hij bedoelt dat ze meer van het scharen zijn. En nee, ik hoef niet mee te doen, kijken is genoeg ;)
@xiran: ff rumag copyright toevoegen :-)
Zal wel extra grote parkeerplaatsen hebben ofzo.
@gtwillem: Maar neen.

Kleine plaatsen zorgt voor trouwe klanten…
@Esprit_de_Flandre: hahahahaha!!
@Esprit_de_Flandre: hahaha
Ze zullen vast hun vak verstaan, maar vrouwen met ruwe werkhanden trekt me niet echt. Alsof je je pik beet pakt met een velletje schuurpapier.
@991gt3rs,
Dat zou pas service zijn!
Kan mij echt niet schelen of er nou een man of vrouw aan m’n auto werkt, als hij/zij maar verstand van zaken heeft.
Hoewel een leuke jonge dame natuurlijk wel mijn voorkeur heeft boven een oude man in vieze overal.
Vind het toch raar, wilde laatst een nieuwe collega aannemen, alleen mannelijk en het liefst ook nog blank. Werd ik direct op m’n vingers getikt (achteraf wellicht terecht) maar waarom mag je dat als vrouw dan weer wel doen?
@peewee05: misschien omdat de bazin zelf mensen aanneemt
@rolov: dan mag het nog niet, je mag geen onderscheid maken op basis van ras, sexe of etniciteit. Behalve als het om vrouwen gaat, vrouwenquota is een mooi voorbeeld. Stoor ik me aan :)
@peewee05: waarom het liefst blank als ik vragen mag?
@545e60: Hij is kleurenblind…
@545e60: Die stelen niet
@545e60: die zijn onderdanig
@545e60: Begrijp me niet verkeerd, ik bedoelde het sarcastisch. Ik vind het onderscheid maken tussen sexe, etniciteit of ras gewoon onzin :)
In Frankrijk bestaat toch al een vrouwengarage?
wat ziet dat mens er uit
Een foto zegt meer dan 1000 woorden…… Daar is deze topicfoto nou een mooi voorbeeld van. Vooral die middelste twee. Man man man……..
@gop1: ehm, nee, vrouw vrouw vrouw….
@c-ad: Dat is nog maar de vraag…..
Check hilary noack haar facebook maar eens, daar kunnen zo een paar nietjes door en aan de muur van de garage!
O ja zoeken op hilary ann.
Lijkt me vrij onveilig voor vrouwen om door deze meiden “geholpen” te worden..
Als je naar de filmpje kijkt, waar ze de auto aan het spuiten zijn, lijkt het mij toch wel dat ze daar aardig dicht tegen aan zitten. Maar dat zou ook door de hoek van het filmen komen.
@mercmax: idd, het spuiten moeten ze aan de man overlaten
@mercmax: is grondlak, lage druk en brede “straal”. Is niks bijzonders. Valt me wel op dat je nauwelijks meer ziet als grondlak zetten en wat schuurwerk.. schadeherstel is n stuk groter als dat..
Leuk, beter dan zo’n wijf dat begint te zeiken zodra je in je overall met een steeksleutel tussen je vieze vingers de huiskamer binnen stapt.
Vrouw die aan auto’s werkt en tattoos heeft. Droom vrouw
Chicks with d*cks
@ericpablo-bmw: Docks?
@ericpablo-bmw: Decks?
Om eerlijk te zijn geef ik mijn auto liever met m`n ma mee dan met m`n pa, vrouwen zijn over het algemeen wel zorgzamer en voorzichtiger met auto`s. En als ze de juiste papieren en ervaring hebben, waarom zou je je auto dan niet brengen?
Als ik zo om mee heen kijk zijn vrouwen zo ongeveer de minst voorzichtige en zorgvuldige personen als het gaat om omgaan met spullen. Uiteraard zijn er ook een hoop lompe mannen, maar dat zijn van die alfaboys die geen enkele affiniteit met techniek hebben.
Beetje discriminerend tegenover mannen lijkt me.
Artikel niet gelezen. Foto bekeken en gesmuld van de heerlijk foute reacties. Thanks guys. Hartjes en kusjes voor Autoblog.
Niks mis mee, als ze gewoon je auto maken
Ik heb het filmpje eens bekeken, maar sorry, nee zo spuit je geen auto, ook al is het primer.
Sexistisch gedoe. Dit soort dingen worden toegejuicht. Maar zodra er ergens een men-only dingetje onstaat breekt de pleuris uit en staan er blote feministen voor de deur.

Betekend dit dat wij ook met z’n alleen tegen die garage moeten gaan swaffelen?
Zag dat zelfs iemand z’n Maserati bij de “dames” langs heeft gebracht.Dan zullen ze hun vak vast wel verstaan lijkt me. Maakt het dan uit of er een vrouw of man je auto oplapt?
Dit is gedoemd te mislukken,een paar vrouwen bij elkaar dat word geheid ruzie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).