Eigenaar verwoeste GT door Ford uit de brand geholpen

Auteur: , 28 Reacties

Waarschuwing: deze titel is bijzonder letterlijk.

Eigenaar verwoeste GT door Ford uit de brand geholpen

Het leven zit soms tegen, bij de een wat meer dan bij de ander. De meeste mensen zijn er van overtuigd dat geld de oplossing van de meeste, zo niet alle problemen is. Voldoende bekende, welvarende figuren hebben dit inmiddels al tegengesproken, maar daden (of in dit geval gebeurtenissen) klinken nu eenmaal harder dan woorden. Een duidelijk voorbeeld hiervan herkennen we in de ongelukkige Duitser die eerder dit jaar zijn Ford GT verloor, nadat deze in brand was gevlogen.

In het specifiek praten we over de Instagrammer muc.collector. Deze Duitse verzamelaar van snelle sportwagens kon natuurlijk niet om de Ford GT heen, nadat deze geïntroduceerd was. De door Ford gestelde eisen aan kopers van het gecompliceerde voertuig wist hij gracieus te ontwijken. Omdat de beste man een respectabel aantal volgers had, werd zijn ‘sollicitatie’ naar de auto vrij snel geaccepteerd, waardoor hem niets anders restte dan te wachten op de door hem zeer begeerde Ford GT.

Aanvankelijk leek alles razend voorspoedig te verlopen, maar Karma had schijnbaar nog een appeltje met hem te schillen. Na nog geen 50 kilometer af te hebben gelegd in zijn verse bolide, vloog het ding volledig in brand.

Een treurig einde voor de in Canada gebouwde Ford GT lag in het verschiet, maar zo gemakkelijk liet de Amerikaanse autofabrikant de verzamelaar niet vallen. Nog geen drie maanden na het incident heeft de man alweer een exacte kopie, en daarmee vervanger, van zijn zwartgestreepte koets. Het is niet duidelijk of de Duitser de volledige mep opnieuw heeft moeten betalen, of dat zijn auto volledig verzekerd was en het nieuwe exemplaar volledig door zijn verzekeraar is vergoed.

Eigenaar verwoeste GT door Ford uit de brand geholpen28 reacties

Als mn auto spontaan in de fik zou vliegen zou ik toch echt wat anders zoeken
@towi1989: beste meneer heeft al dat andere dus al.
Zal die ook weer hetzelfde chassisnummer hebben gekregen? Want de productie was toch gelimiteerd door Ford? Nu is er dus een x-aantal gemaakt +1?!
@ghost: zelfde nummer idd, j060, oude is een hoop gesmolten metaal niet echt een chasis te noemen
Ik heb de kop 10 keer gelezen maar wat een draak van een zin. Dacht eerst dat de eigenaar zelf zijn ford gt verwoest had en daarna door ford geholpen is.
@piquet1986: Prima titel in mijn ogen. Als de eigenaar z’n GT zou hebben verwoest, had er wel “verwoestte” gestaan.
@ward1212: niet meteen weer olie op het vuur gooien hè
@oldebronx: Pardon, ik ging inderdaad veel te ver ;-)
@ward1212: scherp!
@piquet1986: ik dacht juist dat een Ford medewerker (of familielid van Henry ford) hem uit zijn brandende auto had gered, dat zou pas letterlijk zijn
Niet heel erg letterlijk dus
Als je auto na 50 kilometer spontaan in de fik vliegt is dat meer garantiewerk dan een verzekeringskwestie. Logisch dus dat Ford een nieuwe levert.
@mashell: Vanuit het oogpunt van Ford als wereldmerk is het als eerste een PR-dingetje. De media en dan vooral het internet zal de naam Ford veelvuldig noemen. Ford levert een vervangend exemplaar met als eis dat zij het verbrande exemplaar in beslag nemen. Waarom zouden zij dat toch doen……
@iphonistvongates: dit is juist reclame voor het alledaagse merk Ford. Nu één van hun auto’s spontaan in de fik vliegt krijgt het pas echt een exotische status.
@2wheeler: kan zich gaan meten met lamborghini en Ferrari
@2wheeler: Veel te warm deze zomer.
@mashell: inderdaad, gewoon een vervangend exemplaar.
Nog een geluk voor Ford, de meeste eigenaren zullen er niet eens achter komen mocht die GT een ontwerpfout hebben waardoor hij na een rit van een kilometer of 50 in de fik vliegt.

Die hebben hem toch stil staan in de schuur tot het moment dat ze hem kunnen verpatsen.
Ik denk dat Ford het te heet onder de voeten kreeg.
@vetnek: “te heet onder de voeten werd”
Het lijkt wel een zelfbouw project. Schijnbaar vinden mensen het mooi.
Vraag me af waarom zo iemand steeds een nieuwe supercar koopt. Lijkt me meer van hetzelfde. Wat dat betreft toch een beetje armoe als je de rijke collectie van bv Jay Leno bekijkt.
@koen0373: je mag ze dan wel bij mij neerzetten hoor. Geen enkel probleem
Auteur heeft misschien niet van de term garantie gehoord? Lijkt me hier best wel aan de orde.
Als jouw of mijn gloednieuwe karretje in de eerste 50km spontaan in de hens vliegt krijgen wij óók een nieuwe wagen. Ik zie niet wat hier zo bijzonder aan is.

We noemen dat ook wel ‘garantie’. Het is niet normaal dat je waggie spontaan extern ontsteekt. Ford mag blij zijn als de eigenaar het hierbij laat. Was een klant in de VS dit overkomen dan waren de rapen gaar geweest ….
@frank2b: Ik ben toch benieuwd naar het hele verhaal, er wordt hier geïmplementeerd dat de auto zomaar in de fik is gevlogen maar ik vermoed toch dat er meer achter moer zitten..
@joost1234: op basis waarvan? Er is slechts 50km mee gereden èn fords staan er om bekend spontaan te kunnen ontbranden.
De oude ging van FordMotorsport naar FordMotorstort

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).