Eindelijk. Een Rolls-Royce met aanhanger voor je mitrailleur

Auteur: , 17 Reacties

Ah, een auto uit simpelere tijden. Toen men niet tegensputterde wanneer je een automatisch geweer op een aanhanger achter je luxeslee knoopte om ermee op Bengaalse tijgers te jagen.

Dit weekend wordt in Las Vegas een Rolls-Royce Torpedo Sports Tourer uit 1925 geveild. Een bolide uit de lange geschiedenis van omgebouwde Rollers voor Indiase maharadja’s. Deze heersers over feodale koninkrijken lieten zich namelijk met regelmaat een op maat gemaakte auto aanmeten, zoals de Rolls-Royce Star of India, de Swan Car van Louwman, of deze Jarvis Torpedo.

Het is daarom eigenlijk niet zo gek dat Umed Singh II, de maharadja van Kotah van 1889 tot 1940, een auto regelde die aansluiting vond op zijn hobby’s. Hij liet een aanhanger maken met daarop een .45 kaliber machinegeweer, die met de hand aangeslingerd moest worden. Verder komt deze ‘Tiger Car’ met een dubbelloops handgeweer in een houder en een ‘elephant gun’ bij de achterbumper. Jep, dit is een goeie kandidaat om menig verkeersruzie zonder problemen mee te beslechten. Maar in de tijd van Umed Singh II werd hij louter gebruik voor de tijgerjacht op zijn privélandgoed met bevriende rijkaards.

Onder de kap van deze Tiger Car, die gebaseerd is op een Phantom I, ligt een zescilinder lijnmotor met 8 liter inhoud. De verwachtte opbrengst is volgens veilinghuis Barrett-Jackson zo’n 450.000 dollar.17 reacties

De combinatie op zich is best cool en grappig om te zien, maar een .45 handaangedreven machinegeweer (valt wss ook heel makkelijk mee te mikken) om op tijgers te jagen, wat voor een loser ben je dan^^…
@xytras: Alsof een tijger wel met gelijke wapens strijdt tijdens het jagen…
Magnifieke wagen. Aanhanger lijkt mij handig om plaats te maken in de file.
Pure nostalgie, zou ik doodgraag gedaan willen hebben, volledig in alle comfort op tijgers (of wat dan ook dat geen fazant is) gaan jagen zonder dat er ook maar iemand moeilijk over doet.

Alleen daarom al een reden om deze wagen te kopen.
Kan je ook alleen de aanhanger kopen?
Met je Rolls door de jungle :D oude tijden, gekke mensen…
Prachtig zon 100+ jaar oude Bira gun!
Hij had er beter een Maxim achter kunnen hangen.
Vraag me afof je deze combo zonder problemen kunt invoeren in NL. Vlg mij wordt de douane gek als je dit in de haven van Rotterdam probeert in te voeren.
@alcantara: indien je er enig verstand van zou hebben zou je weten dat zowel jager als prooidieren in wezen met ongeveer gelijke wapens strijden, zij het dat die van de prooidieren minder opvallen natuurlijk. Vandaar dat zeker niet elke jacht van de tijger succesvol is, zoals bij zowat elke andere jager uit het dierenrijk.
De mens heeft zijn hersenen als wapen, maar hij gebruikt ze om de gelijke strijd volledig ongelijk te maken, niet steeds een probleem, daar hebben we nu éénmaal die hersenen voor, maar in het geval van jagen met een machinegeweer noem ik dat idd een loser 1ste klas.
@xytras: Wat een onzin die eerste zin, welke gelijke wapens hebben de prooidieren dan (wat voornamelijk plantetende hoefdieren zoals herten zijn)? Aanvallen kunnen ze niet, enkel verdedigen door te vluchten. Een tijger heeft geen natuurlijke vijanden en hoeft niet te vrezen dat een ander dier hem doodt, ook niet tijdens de jacht. Dus wat dat betreft is de tijger ook maar een loser 1ste klas.
“Een tijger heeft geen natuurlijke vijanden en hoeft niet te vrezen dat een ander dier hem doodt”


Eeeh…


http://www.connect-green.com/wp-content/uploads/2010/08/tiger-hunting-picture.jpg
@bozewolf: Op mensen na inderdaad.
@alcantara: Voor de rest heb je wel gelijk natuurlijk. De natuur is niet eerlijk. Zelfs heel bruut en gemeen en verschrikkelijk en stressvol. En tijger vs. lief hertje is niet heel eerlijk. Maar dat maakt het niet verdedigbaar dat mensen ze voor de lol willen afknallen.


Probleem dat ik heb met ‘de jacht’ is dat de mens er zo trots op is. Alsof het moeilijk is om een dier dood te schieten. Alsof zo’n tijger nou zo trots is als ie voor de 400e keer een lief hertje uit elkaar scheurt.
Laat zo’n jager eens van de metalen Wolverine klauwtjes aan doen en het dan eens proberen, mano a mano, uh, mano a gato. Dan ben je een vent. Dan mag je met de dode tijger op de foto.


Ga anders op vogeltjes schieten. Da’s nog flink mikken.
@bozewolf:

Het probleem met die klauwen van je is dat je dan dat kleedje voor bij de haard wel kan vergeten.

Want geef toe zo’n tijgervel is echt zalig.

Verder, is het leuke eraan eerder het hele jachtgebeuren want zoals je zegt het aan de trekker trekken gedeelte is niet veel aan.

Overigens is jagen op exotische dieren zo slecht nog niet. Ik denk dat het in Tanzania (maar ik moet liegen) is, laten ze het jagen op Leeuwen toe, maar je moet wel een gigantische prijs betalen per geschoten dier, en zij bepalen de welke je mag schieten. Dat geld gebruiken ze dan om de rest te beschermen en zo sterven de beesten net niet uit.
Is iets voor holleeder
@alcantara: uiteraard is dat onzin… als je niet verder denkt dan je neus lang is^^
Jij denkt bij verdediging direct aan ‘wapens’, heeft daar dus niets mee te maken, ‘prooidieren’ maken dikwijls gebruik van camouflage, goede ogen, betere reukzin, snelheid, sociale groepen waarbij er ‘gewaakt’ wordt en dergelijke meer.
Dit zorgt er voor dat de ‘strijd’ dus best nog gelijk op gaat, een roofdier zeker niet elke jacht een prooi doodt en nogal vaak de zwakke of zieke dieren pakt.
Jagen met een machinegeweer lijkt mij de balans net iets meer te doen over slaan…
En het is niet omdat een roofdier zelf geen vijanden heeft (oh, wacht, er is er eentje, de mens, die jaagt op zowat alles) dat hij een luilekkerleventje heeft dacht ik zo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).