Eindelijk kun je de Model 3 afmaken

Auteur: , 51 Reacties

Als Tesla niet zelf met een 'echte' sportuitvoering komt, kun je natuurlijk altijd zelf aan de slag.


Om de productie van een model zo soepel, snel en efficiënt te laten verlopen, moet je zorgen dat er zo min mogelijk verschillen zijn in de te bouwen auto’s. Zo’n JIT (just in time) principe is nog best lastig om toe te passen. Zeker als je doel is om zoveel mogelijk en zo goedkoop mogelijk productie te draaien.

Zo zien we bij veel Aziatische modellen dat er met name keuze is uit uitvoeringen, maar minder qua opties. Bij Tesla gaan ze nog een stapje verder. Daar zijn heel weinig opties, kleuren, velgen en dergelijke mogelijk. Een volkomen logisch keuze: ze kunnen die auto’s niet snel genoeg bouwen.

Tesla Model 3 bodykit

Maar we krijgen zo nu wel een heel saai wagenpark in Nederland. De Model 3 is al niet echt dramatisch gestileerd en iedereen heeft dezelfde grijze of zwarte Model 3 met standaard wielen. Gelukkig is Artisan Spirits daar om je te helpen. Zij hebben een bodykit ontwikkeld voor de Model 3. Het resultaat is decent dik. De Model 3 heeft zo veel meer smoel aan de voorzijde en de achterzijde is ook opgeknapt, met dank aan de nieuwe spoiler en achterbumper. Nu zullen de Nederlandse leaders niet meteen een dergelijke bodykit monteren, maar het is een leuke accessoire voor de tweede eigenaar of particuliere koper. Oprecht benieuwd: als iemand ‘m particulier gekocht heeft, laat het weten in de comments!

Toyota GR Supra

Naast de Model 3 heeft Artisan nog veel meer in de aanbieding. Een van de belangrijkste auto’s in de tuningscene op dit moment is de Toyota GR Supra (A90). Deze auto is bijna gebouwd met de aftermarket in het achterhoofd. De vorige generatie, de Supra (A80), was een lieveling voor de tuningsbranche. In dit geval heeft Artisan Spirits weer netjes gehouden. het resultaat is wederom dikker, zonder dat het te veel bovenop ligt.

Toyota 86

Een ander gewild tuningsobject is natuurlijk de Toyota 86. Jammer genoeg was de auto in Nederland niet zo’n groot succes, maar wereldwijd zijn het in bepaalde kringen populaire auto’s. Ook hierbij is het juist de bedoeling dat je middels modificaties de auto op smaak brengt. Wederom heeft Artisan Spirits een bodykit in de aanbieding. Ditmaal is het resultaat niet heel erg subtiel te noemen. Kleine uitglijder.

Lexus LC500

Maar het wordt erger. Ook de Lexus LC500 moet eraan geloven. Dit is een van de zeldzame auto’s waar eigenlijk niet zoveel aan te verbeteren valt. Het is zo’n specifieke auto met bijzonder uiterlijk, dat elke aanpassingen meteen een verminking van het origineel is. De LC is veel te laag, de skirts detoneren enorm, de spoiler is kolderiek en het meest infantiele zien nog wel de witte letters op de banden. Leuk in GTA 5, maar niet in het echt.51 reacties

Wat kost het en waar kan het besteld worden?
@aarsgewei: dit lijkt hun website te zijn, maar daar staat ie zo te zien nog niet op: http://artisanspiritsus.com/body_kit.html . Als ik doorklik naar de prijzen zie ik dat je al heel gauw aan de 10k komt, wat mij betreft komt het dan in de categorie ‘laat maar’ terecht.
@trasimo: Al was het 2k had ik het nog niet gedaan. Mijn performance ziet er standaard al prima uit!
@frankvr: zeker, de spoiler, verlaging en rode remklauwen doen ook al veel
@trasimo: uitlaatje voor de sier👌🏼
@kennone: goed plan, doen veel ICE merken ook :)
@frankvr: geen gezicht man, wansmaak.
@aarsgewei: Waarom zou je dat willen. Wil je het toch, vergeet niet een bijpassende pet.
Vergeet niet dat de zakelijke kopert (zoals ondergetekende) ook prima zelf kan bepalen of er bodykitjes worden gemonteerd @willeme! Niet alle zakelijke auto’s zijn lease, en niet alle lease is zakelijk. (staat immers los van elkaar)

Ziet er lekker uit; ik rijd ook de grijze maar overweeg wel om ‘m met de tijd eens in een lekker kleurtje of gewoon wit te laten wrappen en dan is deze bodykit een erg leuke toevoeging… die verlaging mag voor mij wel wat minder trouwens.
@trasimo: ^^ dit!
@trasimo: Inderdaad. Ik ken eentje die hem op eigen BV heeft gekocht. En de ander particulier. Die hebben allebei de keuze.
Maar goed, bijna niemand gaat dit doen, hier in NL, denk ik.
@fanboy: vergis je er niet in, als 1 of andere influenza (of hoe ze ook mogen heten) op Instagram laat zien dat tie een dikke bodykit op zn Model 3 heeft laten zetten volgen er ongetwijfeld meer niffo’s die dat willen hebben!
@trasimo: wit? Ok.
Hoewel ik de Model S een beetje buiten proportie vond ogen en de Model X was simpelweg gewoon lelijk, begin ik de Model 3 toch echt wel steeds mooier te vinden. Vooral de donker gekleurde met antraciet kleurige wielen zijn mooi.
Meer diversiteit bij kiezen van wielen, kleuren en visuele toevoegingen zou dit model absoluut goed doen.
@SpeedGeek: Mee eens, vooral de voorkant is ronduit futuristisch. De achterkant is daarentegen vrij saai. En onbegrijpelijk dat het geen hatchback is.
@frederik: Blijft natuurlijk een rare vorm. Ik ken geen enkele auto die in GT-vorm mooi is. Maar inderdaad, met de Model S had je opzich wel verwacht dat de Model 3 meer “hatchback” moest worden.
@frederik: Amerikanen en een hatchback…

Weinig kans Hans
@olivier420: Dat heeft ook een reden he. Je hebt auto’s zoals een Model 3 maar ook Ioniq. Een ID3 of i3 zal daar qua efficiëntie nooit bij in de buurt kunnen komen als je gewoon lekker 130km/u wil rijden. Dan is een hatchback in het nadeel door de vorm.
@fanboy: ik denk dat ‘ie meer doelde op de bevestiging van de kofferklep/achterruit
@theblazerunner: dat heet dan volgens mij een Liftback
@fanboy: Ja dat zal er ook mee te maken hebben, maar bedoel inderdaad de achterklep :). Amerikanen zijn nogal van de sedans
@olivier420: Tja… de Model S heeft het wel
Met 30.000 op de weg snap ik de drang om iets anders te hebben, maar dit ziet er toch niet uit?
Dikke 3. 👍
Die Lexus klopt helemaal, wat een dik ding zo. In de juiste markten gaan ze dit echt wel verkopen.
@el-loco: Je maakt een grapje zeker? Het is echt extreem pauper… Je staat het hele jaar voor lul met dat ding man
En de hamvraag, wat doet dit met de actieradius?
@dutchdriftking: nee dat is niet de hamvraag
@joerek: The sixty-four thousand dollar question dan?
En dan gaan met die banaan
https://youtu.be/H_AyNQtjOlQ
Verbouwing van de model 3 is al net zo goed gelukt als de update van deze app zeg. Thumbnail plaatjes die steeds doorlinken naar de site. Zal vast goed zijn voor de Google rating. Maar fraai is anders…
Ben ik de enige die het vervelend vind dat er niet meer door de foto’s geswiped kan worden?
Die Lexus hubaaa hubaaa, met nog een leuke uitlaat eronder is dat toch echt een hebbeding. https://youtu.be/KOqeaY1gSyM
Hoewel ik zo’n bodykit zeker wel kan waarderen en ook zou nakijken als ik dit tegenkwam hoef ik het zelf niet op mijn Model 3. Mijn auto is niet van een leasemaatschappij dus ik zou het er zo op mogen zetten maar deze kit is mij wat te heftig, ik ben geen 19 meer en draag ook geen petjes.
Heb mijn model 3 trouwens wel op een aantal punten in uiterlijk gewijzigd waarmee ik mij nog enigszins onderscheid van de ruim 29.000 andere model 3’s in Nederland inmiddels, and counting.
@evdw: wat heb jij eraan veranderd? Chrome delete, antraciete velgen, de carbon spoiler en rode remklauwen van de performance zijn wel dingen die ik overweeg.
@trasimo: collega heeft performance en Chrome delete, ramen getint en alle logo’s zwart. Is heel erg gaaf, vooral die rode klauwen komen er mooi uit.

Ik ga zelf ramen tinten en remklauwen van kleurtje voorzien.
@olivier420: ah netjes, zulke aanpassingen zijn nog redelijk subtiel en geven ‘m zeker de nodige uitstraling.
@trasimo: Optische aanpassingen: Rode remklauwen, alle emblemen verwijderd dus ook van de kofferbak en motorkap, verlaagd 4cm, de handgrepen in kleur van de auto gewrapped, 20 inch 10J, zeven spaaks velgen voor de zomer.
@evdw: Nice! welke verenset? Ik zag dat eibach inmiddels ook een set heeft voor de model3 LR. Zit ik stiekem ook aan te denken
@olivier420: Eibach heb ik idd ook eronder. Bevalt heel goed en staat de auto erg goed.
Veel zelf gedaan trouwens, ook de remklauwen rood maken. Is heel goed zelf te doen (kwastje) en daarna de Tesla sticker erop plakken.
@evdw: dat was mijn vervolgvraag haha. Ga het ook zelf doen eerdaags, wil het wel snel doen, de langer je wacht de meer je de remklauwen moet schoonmaken.

Thnx! Cool.
@olivier420: Klopt. Foliatec heeft een goeie 3 componenten setje speciaal voor remklauwen in allerlei kleuren. Daar zit ook goeie remmenreiniger bij om de klauwen schoon te maken. Succes!
@evdw: ah! Keurig
Al draagt een tesla een bodykit… iets met aap en ring
Je kunt zelfs van een tesla 3 een mooie auto maken. Alleen niet teveel verlagen.
ik zou het beter vinden als we door de foto’s heen konden scrollen nadat je erop klikt ipv iedere keer foto moeten sluiten en andere selecteren,of zijn jullie er nog mee bezig?
Ik vind het super vet. En nee ik ben geen petje
Bij deze titel had ik een sloophamer verwacht….
Eerst maar eens in het echt zien, de verlaging is teveel voor dit land van verkeersdrempels.
Autoblog hebben jullie dit al gezien…… misschien een bezoekje of artikeltje waard? Zeer mooi spul en nog dicht bij huis ook!!


https://www.lenoir.be/nl-lenoirtesla

Geen dank lenoir! Jullie mogen mij model 3 gratis doen 👍🏻😁

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).