Elke maand een andere Mercedes rijden, het kan!

Auteur: , 28 Reacties

Kiezen is ook lastig.

Mercedes verzameling

In het arsenaal van Mercedes is er veel keuzevrijheid. Omdat ook Mercedes goed is in niches opvullen is er voor iedereen wel een model naar hun hart. Het blijft echter ook een gegeven dat meer opties zorgen voor een moeilijkere keuze. Om te voorkomen dat je na een paar maanden zomer spijt hebt dat je voor de dichte E Coupé hebt gekozen, schiet Mercedes te hulp. Das Haus introduceert Mercedes me Flexperience.

Daar zijn ze overigens niet als eerste mee. Cadillac begon: je sluit een abonnement af waarmee je tijdens je abonnement mag ruilen van auto wanneer je wilt. Audi volgde snel, met als kers op de taart dat Ducati inbegrepen werd, waardoor je keuze niet beperkt werd tot vierwielers. Beide services zetten echter wel een limiet op het aantal kilometers en keren dat je mag ruilen. Daarom kwam Porsche met een dergelijke service: een tikkie duurder, maar dan wordt er niks beperkt qua kilometers en ruilbeurten. Bij alle drie de services wordt onderhoud en andere onkosten inbegrepen in de prijs.

Mercedes las mee en dacht: “dat kunnen wij ook”. Mercedes me Flexperience is hun take op “flex-abonnementen”. Net als bij die drie merken zitten er bij de service van Mercedes ook een paar voorwaarden aan: je mag bijvoorbeeld maximaal 12 auto’s per jaar kiezen, oftewel gemiddeld eentje per maand. Dat is handig, want als jij het langer dan één maand kan volhouden met een auto, heb je dus vaker de keuze om te switchen in de rest van het jaar. Een andere voorwaarde is een kilometerbeperking, maar dat is een vrij riante 36.000 kilometer per jaar. Moet voldoende zijn, me dunkt.

Je betaalt maandelijks een nog niet door Mercedes vrijgegeven bedrag en krijgt daarmee het hele modellenaanbod tot je beschikking, al wordt er niet expliciet vermeld dat Mercedes-AMG en Mercedes-Maybach inbegrepen zijn. Flexperience komt met een app voor je smartphone of tablet, waarmee Mercedes jou en je huur/leenauto traceert, maar je op elk moment van de dag je auto kunt inruilen voor een andere. Of je je dan moet melden bij de dichtstbijzijnde Mercedes-dealer of dat Mercedes een medewerker jouw kant op stuurt, wordt ook niet vermeld.

Mercedes is dus zeer actief bezig met gedeelde mobiliteit. Via de nieuwe service kun je, op de kleine lettertjes na, in een handomdraai Mercedessen wisselen. Niet uniek, wel handig voor mensen met keuzestress. Er is een test gestart om te kijken of het idee aanslaat, voorlopig kan het alleen via twee dealers in Duitsland. Blijkt het een succes, dan gaat Mercedes het doorzetten. Op papier klinkt het in ieder geval heel goed.28 reacties

1 per maand? Het leuke lijkt juist dat je een andere auto kan nemen voor het weekend
@ty5500: 12 per jaar, niet gezegd dat je dat moet indelen per maand. Lezen beste vriend!
@dromedaris: dat heb ik gelezen. Maar 3 maand wisselen en dan gedaan met de fun lijkt mij niet echt een oplossing..
@ty5500: zoveel keuze heeft een Mercedes nou ook weer niet he.
Maar het belangrijkste staat er niet in. Wat kost het?
@donstil: nog niet bekend..
@autoblogger: er is toch al een test gestart in Duitsland? Of mogen die dat voor niks testen?
@ikleesookoverautos: dat zou kunnen, Mercedes zegt in ieder geval nog niks over prijzen.
Zou dat er niet voor zorgen dat de duurdere modellen als de S/E-klasse door iedereen gekozen worden? Ik bedoel als ik de keuze zou hebben..
@parttimeautospotter: ik zou juist in de zomermaanden een S-Klasse cabrio doen, als ik veel zou moeten reizen een E-Klasse en als ik een tijd gewoon thuis kan werken zou een simpele C-Klasse ook voldoen. Maar dat is rationeel. Eigenlijk wil ik de GLS, de S coupe en een normale S. Minimaal in 500 uitvoering.
@vonklausenburg: hoezo geen S klasse als je veel moet reizen
@wildewesten: Omdat een E-Klasse daar ook heek geschikt voor is en niet elke parkeergarage is even vriendelijk voor de S qua bochten en parkeervakken.
@vonklausenburg: rationeel..pfff ..minimaal 500💪💪💪💪😂😂😂
@vonklausenburg: GLS, S coupe en de S sedan allemaal in 500 uitvoeringen. Heerlijke keuzes. Je hebt het leven zo begrepen.
Dit is absoluut de manier om nieuwe klanten te vinden. Maximaal eens per maand weer een mooie andere auto van das Haus. Hoe mooi kan het zijn in mercedesland. Erg mooi zo en dat hoor ik steeds vaker om mij heen.
Ik ben benieuwd naar de abonnementsprijzen. De dromers hier boven: je gaat echt niet voor €1.000/m een S-klasse of iets dergelijks mogen kiezen en al zeker geen AMG model.
Ondanks wel benieuwd wat het kost per categorie en hoe het in zijn werk gaat.
En dan krijg je de uitgeleefde auto van je buurman met de natte plekken er nog in. Juist ja.
Dat het op papier heel goed klinkt kun je toch nog helemaal niet zeggen als de prijs nog niet bekend is?
@alcantara: Klopt, maar als je het vergelijkt met de andere services van Cadillac, Porsche en Audi heb je een ruimere keuze- en kilometerlimiet dan Cadillac en Audi en een groter modellenbereik dan Porsche. De prijs zal naar verwachting ook meer neigen naar de Porsche prijs (vanaf $2.000 per maand) maar daar is tot nu toe niks over bekend.
Elke maand geen Mercedes, wellicht een betere optie…
@toyotaprius: ik hou het al jaren vol…
@marinepower: respect!
@toyotaprius: kost wat moeite, maar dan heb je ook niets!
De ene maand pak je een GL 450, tijdje later een B 160, dan een X 220 CDI, gevolgd met nog een tijdje een CLS 350? Of doe je 12 maal een S 500 met steeds een andere kleur of velgen?
Ik denk dat de keuze beperkt zal blijven ( A, B, C, CLA en GLA).
@kilicaviation: er wordt gesproken van modellen van de E Klasse, of de GLE daar ook onder valt weet ik niet. Vanaf de S Klasse zal het lastig worden om een gebalanceerd maandbedrag te vinden.
@720s: Een GLE is echt niet verkeerd. Toch wel een mooi lijstje dan.
Ik mis toch echt de V250D V6

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).