Er ging iets goed mis met deze peperdure McLaren Speedtail

Auteur: , 21 Reacties

Het is nu wel een echte supercar!

Er ging iets goed mis met deze peperdure McLaren Speedtail

Hoewel de McLaren Speedtail al officieel is gepresenteerd, onderneemt de Britse supercarfabrikant nog diverse tests met prototypes. Dat is maar goed ook, want een pre-productie exemplaar is bijna in de fik gevlogen. Er was een flinke rookontwikkeling afkomstig uit het motorcompartiment. De geblazen achtcilinder onder de kap zal de nodige schade hebben opgelopen bij dit incident.

De rokende Speedtail werd op video vastgelegd en gefotografeerd door diverse partijen. Slechte PR voor McLaren, maar gelukkig overkomt ze dit met een prototype en niet met de auto van een klant. McLaren bouwt 106 exemplaren van de Speedtail en ze zijn allemaal al uitverkocht. De exclusieve auto heeft een prijskaartje van 1,75 miljoen pond. Het is de bedoeling dat volgend jaar de eerste klanten hun Speedtail geleverd krijgen.

A McLaren Speedtail Prototype caught fire earlier today. Let's hope they'll fix this issue before deliveries start!

Geplaatst door Hypercars Daily op Donderdag 13 juni 2019

De Speedtail in kwestie ging roken ter hoogte van een tankstation in Surrey, het Verenigd Koninkrijk. In een reactie tegenover Motor1 stelt McLaren dat er vermoedelijk kortsluiting is ontstaan in het motorcompartiment. De auto stond stil op het moment dat er rook vanaf het motorgedeelte kwam. Niemand raakte gewond bij het incident. McLaren is een officieel onderzoek begonnen om te achterhalen wat de exacte aanleiding is geweest. Voor zover bekend is het niet daadwerkelijk gekomen tot een brandje. De medewerkers van het merk waren er snel genoeg bij om erger te voorkomen.21 reacties

Zijn er niet ook enkele Senna’s in brand gevlogen? Ik hoop in ieder geval dat McLaren het kan fixen voor de levering, want ik vind het een bijzonder/interessant model qua techniek.
@tnthomas: en ook een 600lt
@tnthomas: Volgens mij maar één Senna die in brand is gevlogen
In het zwart is het net een Batmobiel
Het zal eens tijd worden dat ze daar bij Mclaren eerst eens een krachtbron ontwikkelen die een beetje acceptabel klinkt. Die V8 die ze momenteel overal instoppen klinkt uitermate slecht.
@cpp1: die in deze Speedtail klinkt helemaal nergens naar!
@cpp1: Ik vind het sowieso weel meevallen. Dat kunstmatige van de 488 is ook niet alles.

Maar volgens mr.JWW is de nieuwe GT erg goed qua geluid, het beste tot nu toe van McLaren. En hij heeft wel wat ervaring!
@cpp1: De V8 laatst in het filmpje van Casper vond ik anders niet vervelend klinken…
@cpp1: eensch. Ik was fan van de 720s totdat ik ‘m onlangs live hoorde schreeuwen op een circuit. De liefde was meteen over..
@forza: ja dan kan een 458 Speciale misschien wel niet zo snel zijn als een 720S als je de stopwatch erbij pakt…het is volgens mij nog wel een leuke beleving…
@cpp1: volgens mij gaat het bij McLaren om de techniek. Geluid is een bijzaak voor ze
Er ging niets mis hoor, discutabele kwaliteit ligt helemaal in het rijtje van McLaren. Dit is gewoon zo ontwikkeld.
@pielemuis: Britse charme toch!?
“Let’s hope they’ll fix this issue before deliveries start”

Nee, gaan ze niks aan doen. Daarom is dit een prototype, om te testen en als die dan in de fik vliegt laten we het lekker zo. For the glory Satan & because we love a good Ol’ BBQ!
@ghost: ford vond dit soort risico’s pakweg een eeuw terug wel prima ;-)
@sjonniedeluxe: zullen we halve eeuw doen?
‘McLaren is een officieel onderzoek gestart’. Goh, je zou verwachten dat een onofficieel onderzoek ook wel goed genoeg is.
Yes! Nog 105 te gaan!
“Er ging iets goed mis met deze Mclaren Speedtail” – ja, het ontwerp van de kont…
Volgens mij zijn er al meerdere McLarens in de brand gevlogen tijdens het tanken. Het helpt niet als de vulopening ongeveer boven de turbo’s zit na een sportief ritje.
Mooi ding. Ze bouwen er natuurlijk 106 ter ere van de Peugeot 106. Snap ik best

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).