Europa is een nieuwe 1.000 pk sterke 6×6 rijker

Auteur: , 31 Reacties

En hij komt uit onverwachte hoek.

Gisteren waren er provinciale statenverkiezingen. Wederom was te zien dat er een duidelijke polarisering was tussen conservatief rechts en idealistisch links. Op autogebied zien we ongeveer hetzelfde gebeuren. Aan de ene kant schieten de fabrikanten van elektrische auto’s uit de grond. Aan de andere kant komen er ook telkens meer enorme benzineslurpende monsters bij. Een beetje hetzelfde wat er gebeurde met de dinosauriërs in het late Krijt tijdperk: dat waren de grote jongens die iedereen zich herinnert.

Voor nu even geen nieuwe elektrische auto. Neen, vandaag verwelkomen we een nieuwe 6×6. Het lijkt alsof dit type auto populairder wordt naarmate de Linkse Lobby harder begint te kloppen. Het is nu eenmaal de ultieme middelvinger naar alles wat politiek correct is. De auto in kwestie is namelijk de Bureko 6×6. Bureko is een Tsjechisch merk dat zich voornamelijk bezighoudt met het verfraaien van Amerikaanse pickups. Daarin gaat Bureko net even wat verder dan andere tuners doen.

De Bureko 6×6 is gebaseerd op de Chevrolet Silverado, maar dan met een extra as. Standaard is de motor in de pickup goed voor 420 pk. Maar er zijn meerdere varianten te bestellen op basis van de 6.2 V8 van GM. In samenwerking met Hennessey is het mogelijk om de auto te bestellen met 600, 650, 700, 800 en 1.000 pk. Bureko meldt trots dat ze ook aan het werk zijn aan een versie met 1.200 pk. Er kan gekozen worden tussen een ‘dubbelcabine’ met achter bank (crew cab) of een kleine cabine. In die cabines kan het interieur ook onder handen genomen worden. Wat de Bureko 6×6 gaat kosten, is niet duidelijk.31 reacties

Aan de ene kant denk ik: waarom?

Aan de andere kant denk ik: zet maar voor de deur!
@720s: Idd, waarom 140 foto’s!
@dirkv: dan ben je lekker lang aan het scrollen voor de bikini dame.
@dutchdriftking: zit er wel iets bij in bikini? Ik kon het niet opbrengen tot het eind 😁
@duder: Je wordt beloond voor het scrollen.
@dutchdriftking:
Zal ik een geheimpje vertellen?
Je hoeft niet te scrollen, ze staat gewoon op de voorpagina 🤪
Heerlijk! Ideale wagen voor een klimatheist als ik! 👊🏼
@ghost: jij gelooft niet in klimmen maar wil wel een opgehoogde auto?
@mashell: klimatheist is iemand die niet in klimaatverandering geloofd, geen idee wat jij dacht.
snap deze trend niet,
draaicircel moet toch enorm zijn, dus in het terrein zal het niet echt rijden,
te zwaar
op de snelweg ook niet te hoog teveel rolweerstand,
verbruik lol,
misschien meer grip in de zandbak?
meer duurder – meer storingsgevoelig want meer onderdelen,
afwerking lijkt me ook niet alles ze gebuiken een chevy als basis auto?

dus dan koop je zo’n ding alleen om mensen tegen je in het harnas te werken, dus alleen maar om het kijk mij gehalte, dan ben je toch eigelijk kei sneu of zie ik het verkeerd?
@gove: Dat vind ik van een Gelandewagen ook hoor. Dit is de overtreffende trap natuurlijk. Dit koop je omdat je gewoon knettergek bent en lol hebt met je geld!
@fmgarcia: hahaha een nutteloze auto gekocht voor een bedrag waarmee je een gezin van de straat kan helpen, hahaha

Wat een zieke maatschappij leven wij in..
@flutterby: Nee communistme is de sleutel.. Als je het hebt verdient en je hebt als hobby voor lul rijden moet je dit toch lekker kopen.
@fmgarcia: niemand verdiend zoveel geld, maar sommige krijgen het wel. Vaak alleen maar omdat de makkelijkste manier om geld te verdienen is om veel geld te hebben.

Als je echter naar de zelfgemaakte rijkste van de wereld kijkt (bijv: Bezos, Gates, Buffet) dan zul je zien dat ze hun geld niet aan dit soort zandhobbys uitgeven.
@flutterby: ach, ik denk dat iedere selfmade man wel een guilty pleasure heeft waar hij van droomde voordat hij echt rijk werd..
@flutterby: Als je in Nederland zo’n auto koopt hou je zeker weten een gezin of twee van de straat.
Er zit aardig wat belasting op zo’n apparaat.
Dus wees zo goed, kopen dat ding!
@dirkv: onze roverheid gebruikt BPM om gezinnen van de straat te houden?
@duder: De gelden die onze overheid ontvangt aan allerlei belastingen op auto’s en brandstoffen zijn vele malen hoger dan wat er in infra en andere vervoer gerelateerde zaken wordt gestoken.
Of te wel er blijft zeer veel geld over wat voor andere doeleinden wordt gebruikt.
Wellicht gaat een deel van dat geld naar windmolens, ambtenaren salarissen, uitkeringen, subsidies voor elektrische auto’s en misschien wel om gezinnen van straat te halen.
Ik weet niet waar dat geld allemaal blijft, jij wel?
@gove: Beter dan de hybride- en elektro trend als je het mij vraagt… Laat die hokken maar aan de Groenlinksers over.
@gove: Zoiets heeft volgens mij alleen nut met woestijn rijden inderdaad. Wel zou het natuurlijk veel meer laadvermogen kunnen hebben (om er dingen op te bouwen) maar dat is niet zo relevant geloof ik, want het blijft meestal een pickup welke gewoon als speelgoed gebruikt wordt. (ik zie nooit zoiets met een kraan erop of een camper opbouw ofzo)

Draaicirkel zal echt waardeloos zijn inderdaad, en dat is met terreinrijden wel belangrijk. (tenzij dus weer in de woestijn)
@gove: Natuurlijk gaat het hier enkel om de looks maar in theorie zorgt een extra as voor een lagere asdruk en dus ook een lagere oppervlaktedruk, hierdoor zak je minder snel weg op zachte ondergronden, de twee extra aangedreven wielen aan de grond zorgen er ook voor dat je makkelijker over obstakels heen komt (als je de juiste lockers hebt).
Fotograaf was zeker erg goedkoop om in te huren!
@raoufff: kwantiteit boven kwaliteit!
Fabeltastisch! Nog een overzwaar 1.000 pk monster erbij. Precies wat we nodig hebben!
PS: is dat Bureko een offshoot van Biereco (die het huis van de familie Doorzon continu aan het verbouwen was)?
Pfff ik moest echt veel te lang klikken om bij die foto van de chic te komen, alleen maar om te concluderen dat het allemaal niet zo fraai was…
@gebruikersnaam3: weet ik ineens dat het niet de moeite loont om door te klikken!
Ik merk dat ik steeds luier word…..na 3 foto’s ben ik gestopt met scrollen. Wanneer wordt de auto-scroll functie toegevoegd in Autoblog?
Langste slideshow van een lelijke wagen ooit?
heerlijk…wat denk je? een Autoblog groepsaankoop?
Waarom zou je dit verkiezen boven een Hennessey 6×6 (goed, als je perse geen zaken wil doen met John bijv. ok)? Helemaal als de motor/tuning ook al bij hen wegkomt. Vind het ook geen knap ding. Gewoon de stock Silverado vind ik beter.
Bloedlelijk ding… die chick daarintegen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).