FAB Design Mercedes S500 Coupé: verrassend smaakvol

Auteur: , 24 Reacties

Tussen al dat opzichtige tuningsgeweld is het notabene FAB Design dat met haar S500 Coupé laat zien ook een verrassend ingetogen en smaakvolle creatie te kunnen bouwen.

Nota bene, want normaliter staat FAB niet bekend om haar ingetogen ontwerpen. Neem nu de McLaren 650S die de tuner eveneens op de stand had staan. Behangen met tupperware en ook nog eens (behoorlijk slecht) gespoten in matzwart met rode details.

Nee, dan deze S Coupé. Die kreeg een bodykit die weliswaar iets agressiever is dan het origineel, maar je groeit er niet direct een petje van. Toegegeven, de velgen aan de linkerkant ogen nogal goedkoop, ondanks hun flinke formaat. En die FAB-logo’s in plaats van de bekende sterren? Doe maar niet.

Onder de kap veranderde ook het een en ander. De standaard 455 paarden hebben er 175 vriendjes bijgekregen, waarmee het totaal uitkomt op 630 pk. Het koppel bedraagt 920 Nm en daarmee schurkt deze achtpitter behoorlijk tegen de S65 AMG aan. Mits die dan niet door Brabus is aangepakt natuurlijk.
24 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Jaja echt smaakvol ja!!
De velgen zijn behoorlijk achteruit gegaan vergeleken met de onderste galerij inderdaad. Ik vind ook de zwarte accenten aan de voorkant niet echt mooi, hadden ze beter wit kunnen houden! Voor de rest inderdaad niets mis mee!
Standaard 455 paarden? Ik neem aan 585?
@dutchdriftking: Ik dacht nog even PK en KW door elkaar gehaald. Maar zelfs dat niet.

S500 335 kW (455 pk) V8 Cilinders
S63 430 kW (585 pk) V8 Cilinders

Aantal PK’s van de S500 staat in het artikel.
@kilum: inderdaad, dan zal deze auto op basis van de S500 zijn, en dan is de vermogenstoename ineens heel interessant. Een S500 is veel statiger dan een S63, en met dit vermogen rijd je werkelijk alles en iedereen + zijn moeder het snot voor ogen.
@dutchdriftking @kilum: scherp, het gaat inderdaad om een S500 en niet om een S63 AMG. Dank!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@dutchdriftking: Zeker, qua PK’s en NM zit het heel erg close tegen de S65 aan. eigenlijk alleen een paar NM minder en evenveel PK’s. Afhankelijk van de prijs van dit pakketje kan het een “goedkoop” alternatief zijn voor een echte S65. Alleen wel gewoon Mercedes sterren er op en een beetje normale (mooie) velgen.
Ik zou er niet op Fabpen
@kilum: FAB💦 FAB💦 FAB💦
@kilum: Ik wel, maarja daar ben je 15 voor!
Mehh nee. Een S-klasse tunen pakt vrijwel altijd verkeerd uit. Slechts motorische upgrades vind ik prima.
Nou ben er niet stuk van. Beetje druk.
Een prachtige opnieuw ontworpen db9 afkraken en dan deze plasticplakkers als smaakvol beschouwen? Beetje raar. Fab heeft zoals gewoonlijk weer is een mercedes verkracht, met condoom deze keer. Dat dan wel.
Simpelweg top!
Nee.
Gewoon belachelijk lelijk dit, echt totaal niet smaakvol.
zijn gewoon de 18 inch velgen van mn peugeot 508
Nah… Een S coupe is sowieso een nogo voor mij
Ingetogen? Waar? Het enige dat het een soort van stijlvol laat lijken zijn die ‘Peugeot-wielen’ maar aan de bestuurderskant laten ze zien dat ze gewoon zichzelf zijn gebleven.

Dat je die voorbumper ingetogen kunt noemen snap ik echt niet. Terwijl het origineel juist zo mooi is!
Die oh-zo prachtige Kahn Vengeance afschilderen als een auto voor mensen zonder smaak, en dan dit smaakvol noemen? Potverdikkie Autoblog, wat is dat nu?

http://motortorque.org/wp-content/uploads/2015/05/Gallery-1.jpg

http://news247.gr/eidiseis/auto/auto-video/article3630203.ece/BINARY/w660/p030kzbv.jpg
Ingetogen? Stijlvol? Zie ik de verkeerde foto’s ofzo ???
Mijn retina is in staking. Verder heel smaakvol hoor…
De bodykit op de zwarte S is een widebody? Gezien de heupen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).