FAB en Mansory over de Mercedes AMG GT S

Auteur: , 22 Reacties

Beide hebben ze elk hun eigen visie over dezelfde auto.

FAB en Mansory

Heb je als fabrikant na jaren ontwikkeling, processen, protocollen, vergaderingen en marktonderzoeken dan eindelijk een prachtig model op de markt weten te brengen, zijn er van die aso’s die het hele design-proces even in één klap teniet doen. Ik blijf het verwonderlijk vinden.

Dit keer zijn het de Zwitsers van FAB Design en de heren van Mansory die het design van de GT S -laten we zeggen- stevig hebben aangepakt. We zagen ze staan in Genève. Beide hebben buiten het wanstaltige uiterlijk ook een fikse vermogensupgrade toegepast. Dat vinden we dan wel weer leuk. Of de versnellingsbak daar trouwens ook zo over denkt, valt over te twijfelen. FAB haalt 700 pk uit de vierliter V8, Mansory kan verder plassen: 730 pk. Standaard is het 510 pk.
22 reacties

Doe maar gewoon lekker een standaard versie
Ze zijn allebei echt gruwelijk lelijk.
Wat ik zo interessant vind.. hoe kunnen die polyester bouwers zulke promo wagens neerzetten.. de nieuwste amg’s.. roll’s..bentley’s.. kan allemaal..
Die mansory is echt vies dik.
Die FAB valt op zich nog heel erg mee, die Mansory is traditioneel over the top.

Maar ik ga toch het liefste voor deze, als ik dan toch een AMG GT ga aanpassen:

http://cdn1.autoexpress.co.uk/sites/autoexpressuk/files/5/77//b15aa475.jpg
@gtwillem: Inderdaad de Brabus ja. De 600 is best mooi gedaan, alleen het spoilertje mag er wel af. Vermogensupgrade is ook prima, niet zo overdreven.
@gtwillem: Brabus is al een tijdje de koning van “subtiele tuning”. Het is sneller, vanbuiten zie je dat er iets mee is gedaan, het is eigenlijk perfect.
Maar als je dan toch in de Brabus-speelgoedkist duikt, dan zou ik toch liever de Maybach 900 kiezen.
@mercedesclk350: Nou nou, Brabus en subtiel … alleen omdat we tegenwoordig die ordinair schreeuw-tupperware uitbouwers hebben die zichzelf tunert noemen omdat ze wat 3rd party plastic bodykits met glitter en 3rd party penisleer en 3rd party velgen en 3rd party chippies kunnen laten installeren hoor. Dat maakt het m.i. relatief subtiel, maar niet absoluut subtiel (hoe subject dat ook is …)
@dawwg: van buitenaf gezien: Unieke velgen, wat carbon onderdelen, soms een spoiler, en wat badges. De rest gebeurt er onder. Vergeleken met je gemiddelde tuner, bijna welke dan ook, helemaal vergeleken met die gedrochten hierboven, vind ik de uiterlijke veranderingen subtiel doch effectief.
Wat een spoiler toch niet allemaal kan verzieken..
Doe mij maar een standaard zilvergrijze GT-S. Vijf-spaaks velgen, bruin leren interieur met gestikte stoelen. Pianolak zwart dashboard.

En dan de boel vervangen door de atmosferische zes-in-lijn met handbak uit de CLC350.
Ik FAB op mansory
Nee dit is niet mijn FAB materiaal.. 😁
Ik ben altijd wel benieuwd naar de verkoopcijfers van zo’n soort kitjes. Zou wel eens willen weten hoeveel mensen hier nu werkelijk interesse in hebben
“Beide hebben ze elk hun eigen” = niet Nederlands
Tupperware party, verneuktuning. Nieuw nederlands woord. Je moet echt een klap op je hoofd hebben gehad wil je dit gaan kopen. Zelfs tegen betaling van 100 euro per dag toe, zou ik het niet willen hebben!
Doe mij de Brabus maar. Maar dan enkel de motorische wijzigingen.
@dutchdriftking: en de velgen.
Elke keer als ik weer FAB zie moet ik denken aan die portemonnee maker.
Die FAB is wel gewoon lekker dik hoor! De Mansory over de top en waarschijnlijk iets mooier in 1 kleur. Lelijke badge ook trouwens.

Doe die FAB maar dan.
Lijken wel speelgoed autotjes….hotwheels
Dat Mansory bestaansrecht hebben, is ongelofelijk. Foei lelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).